Zonnewagen van KU Leuven-studenten geraakt vlot door keuring voor WK: “Helemaal klaar voor de strijd”

De zonnewagen van het Innoptus Solar Team, het studententeam van de KU Leuven, is vlot door de technische keuring voor het wereldkampioenschap geraakt. Dat meldt het team dinsdag.

Meer krantenkoppen in België

Bijna 165.000 werknemers leven in armoede in België

Bijna 165.000 werknemers in België bevinden zich momenteel in een precaire situatie. Dat meldt de Programmatorische Federale Overheidsdienst (POD) Maatschappelijke Integratie donderdag bij de voorstelling van een nieuw themaboek over het verband tussen werk en armoede.

Lees meer »

Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust

De federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken heeft maandag het tijdelijke nummer 1722 geactiveerd voor hulp bij niet-levensbedreigende situaties, zoals storm- en waterschade. Dat meldt Binnenlandse Zaken in een persbericht.
The post Nummer 1722 geactiveerd voor risico op stormschade aan de kust appeared first on KW.be.

Lees meer »

Martin uit Kinrooi ziet zonnepanelen 2.500 keer uitvallen op 3 maanden tijd, maar aantal klachten bij Fluvius daalt

2.613 meldingen over uitvallende zonnepanelen kreeg netbeheerder Fluvius het voorbije zomerseizoen binnen. Dat is bijna de helft minder van vorig jaar: toen waren er nog meer dan 5.000 klachten. Met het groeiende aantal panelen gingen de cijfers steil de hoogte in. Dat lijkt nu gekeerd. Want Fluvius versterkt zijn netten sneller, waardoor het de toevloed aan zonnestroom beter aankan en

Lees meer »

VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand

Met 8 op 15 is VKW Vleteren beter gestart dan vorig seizoen, toen het na tien speeldagen slechts twee punten telde. Trainer Rino Vandenbulcke is tevreden, maar waarschuwt ook voor het zware programma van de komende weken.
The post VKW Vleteren (3A) staat voor zware oktobermaand appeared first on KW.be.

Lees meer »

Pasar verkent de regio Tielt

Fietslustigen van Pasar hebben een fietstocht achter de rug in de streek van Tielt en Schuiferskapelle.
The post Pasar verkent de regio Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

“Soudal Quick-Step is een optie. UAE ook, maar dat ligt moeilijker”: afscheidne­mend bondscoach Vanthouren­hout over toekomst­plan­nen

Waar ligt de toekomst van Sven Vanthourenhout (43)? Nu hij afscheid genomen heeft van de nationale ploeg, wil de ex-bondscoach de komende dagen en weken verder gesprekken voeren met geïnteresseerde teams. Een nieuwe samenwerking met Remco Evenepoel of een overstap naar de ploeg van kersvers wereldkampioen Tadej Pogacar zijn alvast opties, zo zegt hij aan VTM NIEUWS.

Lees meer »