Zo dadelijk geeft premier De Croo persconferentie over aanslag in Brussel: volg het hier live 

Om 5 uur geeft premier Alexander De Croo een persconferentie over de aanslag in Brussel gisterenavond. Dat is zonet bekendgemaakt op X, het vroegere Twitter. Bij de aanslag kwamen twee mensen om het leven, een derde persoon raakte zwaargewond. De dader is nog steeds op de vlucht. We volgen het voor jou op de voet in deze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Navo houdt Oekraïne aan het lijntje

De staats- en regeringsleiders van de Navo wacht in Washington een lastige evenwichtsoefening. Ze moeten eenheid uitstralen en de steun aan Kiev Trump-bestendig maken, maar het Oekraïense lidmaatschap komt geen stap dichterbij.

Lees meer »

Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie”

Bruno Vandorpe, Kevin Waelkens en Stephen Glabeke uit Zwevegem starten op zaterdag 13 juli aan de zevendaagse Budapestrally. Met hun opgesmukte Audi moeten deze drie vrienden op deze roadtrip ook zoveel mogelijk opvallen, wat hen wel aardig zal lukken.
The post Drie Zwevegemse vrienden nemen deel aan zevendaagse Budapestrally: “Auto’s zijn onze passie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Peuter verdrinkt thuis in kinderzwembad

Het West-Vlaamse parket is een onderzoek gestart naar de dood van een peuter van 1 jaar. Het jongetje verdronk in een zwembadje bij hem thuis in de tuin. “Alles wijst op een tragisch ongeval”, zo zegt parketwoordvoerster Griet De Prest.

Lees meer »

Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit

De laatste wedstrijd van het voorbije seizoen was voor Daniel De Pauw (74) ook zijn laatste wedstrijd als délégué van de eerste ploeg. Hij blijft wel voor de terreinen van FC Kleit zorgen.
The post Daniel De Pauw zet stapje opzij bij FC Kleit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beelden tonen hoe hulpdiensten vrachtwagens in dijkbreuk rijden in de hoop het water tegen te houden: al 6.000 Chinezen geëvacueerd na dambreuk

In de centrale Chinese provincie Hunan zijn er grote overstromingen nadat een dijk het heeft begeven. Ondertussen is er al sprake van een breuk over een lengte van 226 meter. Het gaat om een dijk aan de oevers van het meer van Dongtin, een van China’s grootste zoetwatermeren. 6.000 inwoners moesten worden geëvacueerd. Volgense de staatstelevisiezender CCTV vielen er nog

Lees meer »

Recordaantal kinderen volgt les in een zomerschool: “Vaak heb ik handen te kort. Hier kan ik naast een leerling hurken en vragen wat ze moeilijk vinden”

Geen schooldag is leuker dan die tijdens de zomervakantie. Want pas dan is rekenen niet saai, met hoofdletters schrijven cool, “en moet er minder naar de juf geluisterd worden”. Nog nooit volgden zoveel kinderen les in een zomerschool in Vlaanderen of Brussel: dit jaar maar liefst 16.000. Onze reporter ging een kijkje nemen in het Oost-Vlaamse Lievegem. “Een vakantie zonder

Lees meer »

De politieke crisis in Frankrijk is nu pas goed begonnen

Het Rassemblement National leek wekenlang de grote winnaar te zullen worden van de gewaagde gok van Emmanuel Macron. Aan de meet is het linkse kieskartel Nouveau Front Populaire “incontournable” om een regering te vormen. Hoe is het zo kunnen uitdraaien? En wat zijn de gevolgen? “De te betalen prijs kan hoog zijn”, zegt HLN-reporter Erwin Verhoeven. “Voor Macron zelf en

Lees meer »