Zes weken na inbraak in pitazaak in Nieuwpoort krijgen inbrekers al achttien maanden cel

Zes weken nadat twee mannen pitazaak Istanbul in Nieuwpoort binnendrongen en geld uit de kassa stalen zijn de twee daders al veroordeeld tot achttien maanden cel, deels met uitstel. Een derde kompaan was minderjarig en werd niet vervolgd.

Opgepakt na vluchtpoging

De inbraak in pitazaak Istanbul in de Langestraat werd donderdagochtend 7 september om 5.30 uur gepleegd. De dieven forceerden er een raam waarna minstens een van hen de zaak binnen ging. Op camerabeelden die uitbater Tuna Ozcan kon maken, bleek dat ze binnen aan de haal gingen met geld uit de kassa en minstens een dader de buit via een raam doorgaf aan een kompaan buiten. De drie konden vluchten, maar werden ’s anderendaags door een politieteam opgepakt. Het bleek dat ze eerder ook al feiten hadden gepleegd in Oostende.

“Daarbij werd A.H. (21) op heterdaad betrapt toen hij een enveloppe pikte uit een postzak van Bpost”, sprak de procureur. “Toen hij opgepakt werd, spuwde hij nog naar de politie. Even later pleegde hij met E.A. (23) de feiten in de pitazaak. Dat deden ze samen met een derde kompaan, maar uit een botscan bleek die minderjarig te zijn. Het was die minderjarige de in de zaak binnen zat en de buit overhandigde aan de twee andere. In de zaak werd ongeveer 400 euro gestolen, een broodmes en een jas.”

Straffen met uitstel

De twee Marokkaanse mannen betuigden hun spijt en zeiden dat ze niet de bedoeling hadden om te stelen. A.H. kreeg achttien maanden cel, zes maanden met uitstel, en E.A. kreeg achttien maanden cel, de helft met uitstel. De twee blijven nog in de cel omdat ze nog aangehouden zijn in een zaak van een andere diefstal. (JH)

The post Zes weken na inbraak in pitazaak in Nieuwpoort krijgen inbrekers al achttien maanden cel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming”

Arthur Goethals (78), gewezen voorzitter van BC Oostende en van de Belgian Pro Basketball League, is benoemd tot de nieuwe voorzitter van de BNXT League, de grensoverschrijdende basketbalcompetitie met Belgische en Nederlandse clubs.
The post Oostendenaar Arthur Goethals is de nieuwe voorzitter van de BNXT League: “Ik ben vereerd met deze benoeming” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Volgende week opnieuw zomers intermezzo? “Warme lucht die richting ons land trekt is niet noodzakelijk goed nieuws”

De komende dagen domineert een lagedrukgebied tussen IJsland en Schotland ons weer door regenzones naar West-Europa te sturen. Maar daar zou volgende week wel eens verandering in kunnen komen volgens verschillende weermodellen dankzij een hogedrukgebied. Betekent dit dat er een nieuw zomers intermezzo op komst is voor ons land? Krijgen we warm en droog weer of staat er ons iets

Lees meer »

Nieuw ontmoetingshuis ’t Verzetje in oude bib in Moerbrugge biedt luisterend oor

Het ontmoetingshuis ’t Verzetje heeft onlangs de deuren in de voormalige bibliotheek in de Valentin Hennemanstraat in Moerbrugge geopend. Het is, naast ’t Gezelleke in Oostkamp, Nieuwvliet in Nieuwenhove, Tope in Ruddervoorde, Het Hertenbos in Hertsberge en De Oude Pastorie in Waardamme, het zesde ontmoetingshuis dat in Oostkamp geopend werd. Je kan er elke maandagnamiddag terecht en uitzonderlijk ook nu

Lees meer »

Natacha zwerft al jaren alleen rond in oorlogsgebied

Ik liep Natacha voor het eerst tegen het lijf op 2 oktober 2022, twee dagen na de bevrijding van ­Lyman. Ze woonde vroeger op de Krim, maar was haar papieren kwijtgeraakt in Kiev, waarna ze de grens met het door Rusland bezette gebied niet meer over mocht. Na veel omzwervingen kwam ze in Lyman ­terecht. Toen de oorlog uitbrak, kon

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »