VN maakt zich zorgen over risico op “directe confrontatie” tussen Congo en Rwanda

VN-secretaris-generaal Antonio Guterres toont zich, in een recent rapport over de situatie in Congo, bezorgd over het risico op een “rechtstreekse confrontatie” tussen Congo en Rwanda. Guterres’ speciaal gezant in de regio, Huang Xia, herhaalde die zorg tijdens een bijeenkomst van de VN-Veiligheidsraad over de onrust in het Grote Meren-gebied. Sinds de door Rwanda gesteunde rebellenbeweging M23 eind 2021 opnieuw in Oost-Congo verscheen, staan de twee landen met getrokken messen tegenover elkaar.

Meer krantenkoppen in België

CD&V Wervik zoekt nog drie vrouwen, ex-directeur ’t Veer Herman Wenes en ex-voetballer Brecht Verstraete verrassende nieuwkomers op lijst

Als eerste partij in Wervik stelde CD&V haar lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Er ontbreken nog drie vrouwen. Opvallende namen bij de nieuwkomers zijn ex-voetballer Brecht Verstraete uit Kruiseke en Herman Wenes uit Geluwe, gewezen stichter en directeur van maatwerkbedrijf ’t Veer in Menen. De ambitie bij CD&V ligt duidelijk hoog.
The post CD&V Wervik zoekt nog

Lees meer »

‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust”

De huidige cd&v gaat naar de gemeenteraadsverkiezingen onder de naam ‘cd&v Lendelede 2030’. “Om de lokale verankering van de partij te benadrukken”, zegt burgemeester en toekomstig lijsttrekker Carine Dewaele.
The post ‘CD&V Lendelede 2030’ met zes nieuwkomers naar stembus: “We hebben trouwe kiezers. Dat stelt ons een beetje gerust” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wie zijn Gretchen Whitmer en Gavin Newsom, de mogelijke alternatieven voor Biden?

Welke Democraat bekampt Donald Trump in november in de strijd om het Witte Huis? Joe Biden won de voorverkiezingen binnen zijn partij, maar na zijn slechte beurt tijdens het eerste debat, lijkt het plots niet meer zo zeker dat hij ook effectief zal worden afgevaardigd als kandidaat. Als mogelijke alternatieven weerklinken de namen van Gretchen Whitmer (52) en Gavin Newsom

Lees meer »

Jenna beweert dat ze uit vliegtuig gezet werd omdat ze stewardess met verkeerd gender aansprak: “Maar er kwam nog wel meer uit je mond”

Een vrouw uit Austin (Texas) beweert dat zij uit het vliegtuig gezet werd omdat ze een stewardess per ongeluk met het verkeerde gender aansprak. “Zij identificeert zich als vrouw, maar ik zei ‘Dank u, mijnheer’. Meer heb ik niet misdaan.” Het gesprek dat Jenna Longoria had met een verantwoordelijke van United Airlines laat echter uitschijnen dat ook andere factoren een

Lees meer »

Marine Le Pen stelt bevoegdheid van president over het leger in vraag

Op drie dagen van de eerste ronde van de parlementsverkiezingen in Frankrijk, stelt Marine Le Pen van de extreemrechtse partij RN de bevoegdheid van de president over het leger in vraag. Volgens haar is de titel van “opperbevelhebber” louter een eretitel, maar is het uiteindelijk de premier die de touwtjes in handen houdt.

Lees meer »

The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond eten”

Nieuwe Markt, nieuwe handelszaken. In het pand van wat IJsdelicatessen Cloet is geweest op de hoek met de Zuidstraat, is de gezonde takeaway-zaak The Green Bowl van start gegaan. Je kunt er een kom verse, gezonde voeding afhalen samen met frisse smoothies.
The post The Green Bowl is de nieuwe takeaway-zaak in Torhout: “We willen mensen aanzetten tot gezond

Lees meer »