Véronique Buyck volgt overleden Karlos Callens op als burgemeester

Véronique Buyck volgt de overleden Karlos Callens op als burgemeester. Schepen Krist Soenens was maar enkele dagen dienstdoend burgemeester. Gemeenteraddsvoorzitter Hein Defour wordt schepen in de plaats van Véronique.

Groep 82 duidt schepen Véronique Buyck aan als opvolger van de op 8 oktober overleden burgemeester Karlos Callens. Deze beslissing werd al genomen toen Karlos Callens aangaf dat hij zijn mandaat niet ging vervolledigen. Binnen Groep 82 werd toen beslist om de toekomstige lijsttrekker te bepalen en dat deze persoon met het oog op de komende gemeenteraadsverkiezingen het burgemeesterschap van Karlos Callens zou overnemen na diens ontslag. Door een streven naar verjonging, gekoppeld aan een jarenlange ervaring, viel toen de keuze op schepen Véronique Buyck.

Deze keuze voor een generatiesprong doet geenszins afbreuk aan de waardering binnen Groep 82 voor het jarenlange werk en de persoon van eerste schepen Krist Soenens. Ze zal dan ook met Krist Soenens een tandem vormen op weg naar de volgende verkiezingen.

“Helaas is alles niet zoals plan verlopen en heeft burgemeester Karlos nooit zijn ontslag kunnen indienen. Ik ben dankbaar dat Groep 82 voor mij heeft gekozen”, zegt Véronique Buyck. “Het zijn grote schoenen om te vullen maar zijn tevredenheid voor mij als aangeduide opvolger sterkt mij om mijn dienstbetoon voor alle inwoners van Ardooie en Koolskamp nog naar een hoger niveau te tillen. Ik neem deze uitdaging dan ook aan wetende dat ik 100 procent kan rekenen op de steun van alle schepenen en gemeenteraadsleden van Groep 82. ”

De bevoegdheden van Véronique Buyck als schepen worden overgenomen door gemeenteraadsvoorzitter Hein Defour die schepen wordt. Dieter Vanovertveldt (42) wordt aangeduid als nieuw gemeenteraadslid voor Groep 82.

De kersverse burgemeester is 38 jaar en groeide op in de Roeselaarsestraat in Ardooie waar haar grootvader indertijd een aardappelgroothandel (het huidige Calsa) opstartte en waar haar ouders jarenlang een winkel uitbaatten.

The post Véronique Buyck volgt overleden Karlos Callens op als burgemeester is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Mbappé en Deschamps niet gerust in Franse zege tegen Rode Duivels: “Ons niveau moet omhoog, anders gaan we naar huis”

“België is een heel sterke ploeg.” Van arrogantie of onderschatting geen sprake bij Frankrijk, daags voor de clash met de Rode Duivels. Bondscoach Didier Deschamps en sterspeler Kylian Mbappé namen het woord in Düsseldorf en stelden dat Les Bleus dringend hun niveau moeten opkrikken. “Dat we tweede werden in de groep, was een wake-up call.”

Lees meer »

Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel

Dinsdagavond trad Bruce Springsteen op in Werchter, maar twee dagen eerder had Karel Gits al rond 18 uur een ontmoeting met ‘The Boss’ in Hotel Amigo in Brussel. Voor de 52-jarige Springsteen-fan uit Ingelmunster blijft die dag een onvergetelijk moment.
The post Karel Gits uit Ingelmunster had een unieke ontmoeting met Bruce Springsteen in Hotel Amigo in Brussel appeared

Lees meer »

Patrick De Clercq hangt na 42 jaar fototoestel aan de haak: “Geen schrik voor zwart gat”

Ruim 42 jaar kon je bij Patrick De Clercq terecht voor professionele fotografie. Daar is nu definitief een einde aan gekomen. We blikken terug op een indrukwekkende loopbaan. Zijn carrièrepad was er eentje van passie, toewijding en aanpassing aan de evoluerende technologieën binnen de fotografie. Schrik voor het zwarte gat heeft de natuurfanaat in hart en nieren alvast niet.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »