TERUGLEZEN ISRAËL. Ziekenhuis Gaza geraakt door raketaanval: vrees voor honderden doden, Israël beschuldigt Palestijnen

Bij een raketaanval op een ziekenhuis in Gaza zijn wellicht honderden doden gevallen. Dat melden de autoriteiten in Gaza. Het is voorlopig onduidelijk of het om een Israëlische raket gaat of een mislukte raketlancering van Palestijnen. De Amerikaanse president Joe Biden reist woensdag af naar Israël, maar de topontmoeting in Jordanië met andere leiders uit de regio gaat niet door. De Duitse bondskanselier Olaf Scholz bracht vandaag nog een bezoek aan Israël. Herlees hieronder de ontwikkelingen van dinsdag 17 oktober.

Meer krantenkoppen in België

De Panne vernoemt interventieboot naar ex- hoofdredder ‘Bertje Puyt’

Op 16 augustus is de nieuwe, snelle interventieboot (60 Pk) van de reddingsdienst ingehuldigd. De naam van de boot verwijst naar wijlen Albert Depuydt, die in 1961 als eerste redder een zwembrevet behaalde en 34 jaar lang, tot zijn pensioen in 1994, hoofdredder was in De Panne.
The post De Panne vernoemt interventieboot naar ex- hoofdredder ‘Bertje Puyt’ appeared

Lees meer »

RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne”

De jaarlijkse ‘Historic Sand Yachts Meeting’ is een traditie bij de Royal Sand Yacht Club (RSYC) van De Panne. Ter gelegenheid van de 100ste verjaardag van de zeilwagenclub staat het weekend van 5 tot 8 september helemaal in het teken van historische zeilwagens.
The post RSYC organiseert jubileumversie van de historische zeilwagenrace: “Een primeur voor De Panne” appeared first

Lees meer »

The Fighting Company organiseert boksgala in Dudzele

Bruggeling Wim Lambert, al twintig jaar actief in de bokswereld, hield op 5 augustus The Fighting Company vzw boven de doopvont. Tijd om zelf de stuurknuppel vast te houden en er meteen in te vliegen. De start werd alvast niet gemist, want de trainingen in Sport Vlaanderen lokken volk en in februari volgend jaar staat er een boksgala op het

Lees meer »

Marc Soler wint op mythische slotklim in Vuelta, Ben O’Connor redt rode leiderstrui met vijf seconden

Nadat Wout van Aert met een nieuwe pijnlijke val zijn rampjaar compleet maakte, heeft Ben O’Connor via een secondenspel zijn leiding in het algemeen klassement van de Vuelta behouden. Hij moest vrezen voor zijn rode trui nadat hij vroeg loste, maar de Australiër hield vijf seconden over. Uitstel van executie weliswaar, met Roglic die nu helemaal in zijn slipstream zit.

Lees meer »