Reveil en The Microwives bieden troostend moment op Allerheiligen in Roeselare

De komende maanden staan we weer stil bij het heengaan van onze dierbaren. Allerheiligen wordt ook dit jaar opnieuw onder de aandacht gebracht door het herdenkingsmoment Reveil. In Roeselare vindt Reveil voor de zevende keer plaats op de nieuwe stedelijke begraafplaats.

Reveil is een non-profitorganisatie die bouwt aan een warmere rouwcultuur voor Vlaanderen. In de wereld van Reveil is een begraafplaats geen kille plek, maar een warme verzamelplaats van duizenden verhalen die de wortels vormen van de stad.

Troost en verbondenheid

Op 1 november 2023 vindt Reveil Roeselare voor de zevende keer plaats op de nieuwe stedelijke begraafplaats (Groenestraat 399). Onder de luifel van de aula wordt er tussen 17 en 18 uur een warm eerbetoon gebracht met muziek en dans. Een ingetogen moment waarbij troost en verbondenheid centraal staan en waarmee we als stad een signaal willen geven dat niemand vergeten wordt.

Dans, muziek en poëzie

De dansers van ‘Team Induce’ van Induce – Dans en beweeg werken sterk choreografisch, conceptueel en experimenteel. Doorheen het jaar wordt er aan meerdere dansstukken gewerkt. Leerlingen worden sterk gestimuleerd om zelf creatief om te gaan met bewegingen en krijgen zo ook een beeld van hoe een choreografie tot stand komt. Onder leiding van Elise De Decker wordt speciaal voor Reveil een choreografie uitgewerkt.

Daarnaast verzorgt de groep The Microwives de muziek. The Microwives is een frisse, 3-koppige band, die muziek brengt van pop tot … Met een kleurrijke driestemmigheid steken ze, onder pianobegeleiding, liedjes in een nieuw jasje.

Tussenin brengt de Roeselaarse stadsdichter Edward Hoornaert poëzie, met troostende en warme woorden voor groot en klein.

The post Reveil en The Microwives bieden troostend moment op Allerheiligen in Roeselare is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“Na 40 jaar is het tijd om het iets rustiger aan te doen”: restaurant Lamme Goedzak in Damme sluit eind augustus de deuren

Op 25 augustus ontvangt de familie Meiresone de laatste klanten in restaurant Lamme Goedzak in de Kerkstraat in Damme. Het pand, dat hun eigendom was, werd onlangs verkocht, maar de bestemming ervan is nog onduidelijk. “Na veertig jaar horeca is het tijd om het iets rustiger aan te doen”, zegt Steven Meiresone.
The post “Na 40 jaar is het

Lees meer »

Twee duo’s werpen zich in de strijd om co-voorzitterschap Ecolo

Het duo Samuel Cogolati/Marie Lecocq en de tandem Marie-Colline Leroy/Gilles Vanden Burre strijden op 13 juli voor het co-voorzitterschap van Ecolo. Het team krijgt geen gemakkelijke taak. De Franstalige groenen zijn nog aan het bijkomen van hun verkiezingsnederlaag en hebben maar een paar weken om hun campagne voor de lokale verkiezingen in oktober op te starten.

Lees meer »

Vliegtuigen van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho in beslag genomen

De Braziliaanse politie heeft bij invallen in zes deelstaten in het land voor miljoenen euro’s aan activa in beslag genomen bij de bende van drugsbaron Sergio Roberto de Carvalho (65), ook bekend als ‘de Braziliaanse Escobar’. Hij is een van de grootste drugshandelaars aller tijden en zit in België in de gevangenis. Ook in ons land was er een arrestatie.

Lees meer »

Monte Marcella het geheime wapen voor onze Belgische olympische atleten (en straks kun jij het resort ook afhuren)

Sint-Eloois-Winkel (Ledegem) wordt in juli het sportmekka voor Olympische atleten. De gemeente heeft zich eerder dit jaar ontpopt als de nieuwe topbestemming voor sporters die zich voorbereiden door middel van hoogteprikkels. In samenwerking met het BOIC, zal Monte Marcella een exclusief trainingskamp zijn voor Belgische Olympische atleten die zich klaarstomen voor de Spelen van Parijs 2024. En straks kun je

Lees meer »

Marktkramer die ‘peperduur’ fruit verkocht, bijt van zich af: “We verkopen geen gouden druiven. Die bedragen kloppen niet”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Groothertog Henri bereidt troonafstand voor: Luxemburg verwelkomt opnieuw Belgische groothertogin

De Luxemburgse groothertog Henri (69) bereidt zijn troonsafstand voor. Hij schuift zijn oudste zoon Guillaume (42) komende herfst naar voren als zijn opvolger, in afwachting van een definitieve machtsoverdracht. Luxemburg krijgt daarmee opnieuw een ‘Belgische’ groothertogin: Stéphanie (40), de tegenpool van haar omstreden schoonmoeder, groothertogin María Teresa. “In het paleis zullen heel wat medewerkers opgelucht ademhalen.”

Lees meer »

Parasol waait weg en doorboort been van vrouw

Een vrouw is gewond geraakt op Cocoa Beach, ten oosten van Orlando in de VS, toen een gehuurde parasol plotseling in haar been terechtkwam. Ze bracht samen met haar familie een dag door op het strand toen een onverwachte felle windvlaag de parasol losrukte en de lucht in blies. Bij de landing kwam de punt van de parasol hard neer

Lees meer »