Opnieuw sensibiliseringsacties in de Burgemeester Felix de Bethunelaan: “We zijn de dupe van fouten in de planning. Ons geduld is op”

Op dinsdagochtend 17 oktober werden opnieuw sensibiliseringsacties georganiseerd door de drie scholen (Sint-Paulusschool, De Kleine Kunstgalerij en Athena Campus Pottelberg) en de bewoners van de Burgemeester Felix de Bethunelaan. “We hebben genoeg van de onveilige verkeerssituatie, het zware werfverkeer en beperkte mobiliteit”, zegt Bart Derolez (62), lid van het buurtcomité.

“Iedere keer als wij contact zoeken met verantwoordelijken en met het stadsbestuur krijgen wij het antwoord dat we geduld moeten hebben” – Bart Derolez

Het verkeer in de Burgemeester Felix de Bethunelaan ligt al meer dan een jaar in de knoop. Zowel de buurtbewoners, de omliggende scholen en de honderden voorbijgangers die hier tot een half uur in de file staan, ergeren zich stillaan blauw. Maar het einde is nog niet in zicht. “Iedere keer als wij contact zoeken met verantwoordelijken en met het stadsbestuur krijgen wij het antwoord dat we geduld moeten hebben. Maar daar hebben we nu schoon genoeg van. Het komt ons voor dat het hier niet langer gaat om onvoorziene vertragingen van de werken aan de tunnel (Panorama), maar dat er bij de planning veel fouten zijn gemaakt. Daar voelen wij ons de dupe van”, vertelt Bart. Hij woont tegenover Athena Campus Pottelberg.

“Wij komen in onze straat zelf nauwelijks nog vooruit en we merken dat veel auto’s en fietsers weinig respect tonen voor de schoolomgeving en de zebrapaden” – Bart Derolez

Buurtbewoners ergeren zich aan het zware werfverkeer. © MD

“Eerder contact met de schepen en zijn medewerkers heeft niets uitgehaald. Ook niet toen we wezen op de gevaarlijke situatie voor honderden scholieren die hier dagelijks voorbijkomen. Ook niet toen wij hen attent maakten op het zware werfverkeer tijdens de momenten waarop de school begint en uitgaat. En ook niet toen er enkele zware verkeersongevallen plaatsvonden. Ons geduld is op”, gaat Bart verder.

“We zijn redelijk en snappen dat stadsvernieuwing en werken gepaard gaan met overlast en vertraging, maar wij krijgen te weinig duidelijke communicatie en dat zorgt voor frustraties” – Bart Derolez

“Wij zijn misnoegd omdat alle verkeer door onze straat wordt geduwd, terwijl andere straten precies op dat moment verkeersluw worden gemaakt. Wij komen in onze straat zelf nauwelijks nog vooruit en we merken dat veel auto’s en fietsers weinig respect tonen voor de schoolomgeving en de zebrapaden. Het zware werfverkeer op de drukke uren is een bedreiging voor de veiligheid en wij vinden ook ‘s nachts amper rust”, aldus Bart.

“We zijn redelijk en snappen dat stadsvernieuwing en werken gepaard gaan met overlast en vertraging, maar wij krijgen te weinig duidelijke communicatie en dat zorgt voor frustraties. De bewoners worden niet au sérieux genomen door het stadsbestuur en wij zijn angstig voor wat de toekomst ons zal brengen.”

Opnieuw actie aan zebrapad Sint-Paulusschool

Ook ter hoogte van de Sint-Paulusschool werd opnieuw actie gevoerd voor een meer verkeersveilige situatie. De politie en belleman Stephan Vandemaele waren ter plaatse om de actie te steunen en voorbijgaand verkeer te wijzen op inbreuken. “We willen de aandacht van fietsers en automobilisten vestigen op de gevaren voor onze overstekende kinderen. Deze actie werd georganiseerd door het oudercomité en past in een sensibiliseringsweek die door een aantal buurtscholen wordt ondersteund”, vertelt zorgcoördinator Veerle Naert van de Sint-Paulusschool).

“We zien nog te veel bestuurders snel doorrijden om dan vervolgens stil te staan op het zebrapad. Dat is gevaarlijk want kinderen moeten dan vaak tussen de wagens door slalommen” – mama Liesbeth

Liesbeth Desmet (40), mama van Maurice en Castor, was aanwezig op de actie. “Het is belangrijk dat mensen zich meer bewust worden over de gevaarlijke verkeerssituatie. We zien nog te veel bestuurders snel doorrijden om dan vervolgens stil te staan op het zebrapad. Dat is gevaarlijk want kinderen moeten dan vaak tussen de wagens door slalommen. We hopen met dergelijke sensibiliseringsacties mensen wakker te schudden. Met de steun van de andere omliggende scholen, buurtbewoners en zelfs de politie hopen we op een grotere bewustwording. Daarnaast is de actie ook een goede gelegenheid om aan kinderen het belang van fluo aan te tonen. Ik denk dat fietsers en automobilisten haast niet om ons heen konden kijken.”

Liesbeth Desmet met bordje in de hand ‘STOP HIER’ © MD

The post Opnieuw sensibiliseringsacties in de Burgemeester Felix de Bethunelaan: “We zijn de dupe van fouten in de planning. Ons geduld is op” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LIVE GAZA. Israël beveelt evacuatie van Khan Younis en Rafah – Iraanse generaal dreigt met raketaanvallen op Israël

Het Israëlische leger heeft maandag de evacuatie bevolen van Khan Younis en Rafah in het zuiden van de Gazastrook. Daar werden honderdduizenden Palestijnen enkele weken geleden al gedwongen te vluchten voor gevechten. En duizenden Israëlische ultraorthodoxe mannen zijn zondag in Jeruzalem de straat op gegaan om te protesteren tegen de dienstplicht. Zij doen dit vanwege een uitspraak van het Israëlische

Lees meer »

“Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is ondertussen wereldbekend als merk

Machinebouwer Soenen Technology, dat gevestigd is in de Wijnendalestraat in Beveren – waar men nog uitbreidingsplannen heeft –, bestaat 100 jaar. Dat werd gevierd en de directe toekomst oogt ook rooskleurig. We gingen even om tafel met twee co-CEO’s van het bedrijf.
The post “Iedere officiële Belgische nummerplaat is gemaakt op onze machine”: Soenen bestaat 100 jaar en is

Lees meer »

Gemeentebestuur legt fiberwerken in Wevelgem tijdelijk stil: “Pas als we groen licht geven, mogen nieuwe sleufwerken opgestart worden”

Er komt geen einde aan in Wevelgem. Voetpad na voetpad wordt in opdracht van Proximus opengegooid om er een fiber kabel te leggen. Vaak blijven die voetpaden lang open liggen, in veel gevallen is de herstelling bovendien niet naar behoren uitgevoerd. Daarom heeft het gemeentebestuur beslist dat er voorlopig geen nieuwe sleufwerken mogen starten in de gemeente. Eerst moeten alle

Lees meer »

Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen

De stad Izegem plaatst deze week op vier locaties hondenpoepbuizen. De buizen zijn speciaal ontworpen om hondenpoepzakjes in te zamelen.
The post Stad Izegem introduceert hondenpoepbuizen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Radicaal-rechts is zoals verwacht de winnaar van de Franse parlementsverkiezingen

Het rechts-radicale Rassemblement National (RN) van Marine Le Pen en Jordan Bardella is met 34 procent de winnaar van de parlementsverkiezingen in Frankrijk. Dat blijkt uit een betrouwbare schatting van France Télévisions, gebaseerd op gedeeltelijke uitslagen. De opkomst lag opvallend hoog: zo’n twee derde van de kiesgerechtigden heeft zijn stem uitgebracht. Of het RN erin slaagt zijn hoge score om

Lees meer »

CD&V en Groen kritisch over aanpassingen meerjarenplan: “Weinig ruimte om te dromen voor volgend stadsbestuur”

De meerjarenplanaanpassing bracht slecht nieuws voor het volgende stadsbestuur in Ieper. Zowel oppositie als meerderheid erkent dat er weinig geld zal zijn voor grote plannen. CD&V suggereert zelfs om het Jan Ypermanpark en de herinrichting van het openluchtzwembad ‘gefaseerd aan te pakken voor meer financiële ruimte’. De Vooruit-schepenen interpreteren dat als uitstel en zaten meteen op hun paard.
The

Lees meer »

Alpe­cin-Deceuninck-manager Philip Roodhooft stelt gerust na val Philipsen: “Hij heeft niks gebroken”

Het is een absolute baaldag geworden voor Alpecin-Deceuninck. Japser Philipsen (26) had zijn zinnen gezet op de etappezege, maar de ‘Vlam van Ham’ kwam in de slotfase ten val en kon niet meedingen naar de overwinning. Manager Philip Roodhooft vreesde eventjes voor een opgave, maar Philipsen kan morgen zijn Tour verderzetten. “De schade beperkt zich tot vandaag niet kunnen sprinten.”

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid”

Op 15 september 2019 stierven Torhoutenaar Kurt Huberecht en zijn vriendin Nathalie Fiers tijdens een duikongeval in zee. Duikinstructeur R.C. zou fouten hebben gemaakt, maar werd toch door het Hof van Beroep vrijgesproken. De familie van Kurt en Nathalie tekent nu cassatieberoep tegen die vrijspraak aan.
The post Familie gaat in cassatieberoep tegen vrijspraak duikongeval: “We willen gerechtigheid” appeared

Lees meer »