Op deze plaatsen is er verhoogde waakzaamheid in ons land

Na de terroristische aanslag van gisteravond in Brussel is er op sommige plaatsen in ons land verhoogde waakzaamheid van de politiediensten. Omdat de verdachte het in de eerste plaats op Zweedse doelwitten gemunt leek te hebben, zijn het vooral Zweedse symbolen en belangen die extra aandacht krijgen.

Meer krantenkoppen in België

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »

Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky Burgers aan 1 euro

Frituurgroep Bossuwé pakt dit jaar opnieuw uit met hun jaarlijkse stunt: een Bicky Burger aan 1 euro, om hun betaalbare prijzenpolitiek extra in de verf zetten. Op dinsdag 24 september kan je bij de Bossuwé frituren ’t Hoge, Pottelberg en Wevelgem genieten van deze iconische burger aan een uitzonderlijk lage prijs.
The post Frituur Bossuwé stunt opnieuw met Bicky

Lees meer »

Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne

Dinsdag kwam er voor het eerst een binnenschip aanmeren aan de loskade in de Lovaart in Veurne. Er werd een testvaart uitgevoerd met een lading zand voor de betoncentrale De Brabandere.
The post Testvaarten aan loskade in de Lovaart in Veurne appeared first on KW.be.

Lees meer »

REO Speedwagon stopt na vijftig jaar door “onoverkomelijke verschillen”

De legendarische rockband REO Speedwagon heeft aangekondigd na vijftig jaar te stoppen met optreden vanwege “onoverkomelijke verschillen” tussen zanger Kevin Cronin en bassist Bruce Hall. Dit maakte de groep bekend via sociale media. De geplande concertreeks in de VS zal nog wel worden afgemaakt, maar aan het einde van het jaar gooit de band de handdoek in de ring.

Lees meer »

In de sport is het altijd zomer

De meteorologie doet haar best ons van het tegendeel te overtuigen, maar er lijkt maar geen einde te komen aan de sportzomer. Het voetbalseizoen was al begonnen tijdens de Olympische Spelen en schakelt vanaf dit weekend een versnelling hoger, met zeven wedstrijden in eenentwintig dagen voor Europees spelende clubs. De wielrenners kunnen dit weekend kiezen tussen World Tour-wedstrijden in Canada

Lees meer »

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »

Man met wapen bij golfbaan van Trump heeft niet geschoten

De verdachte die zondag werd opgepakt in het onderzoek naar de vermoedelijke mislukte moordaanslag op Donald Trump heeft niet geschoten. Dat heeft de waarnemend directeur van de geheime dienst (Secret Service), verantwoordelijk voor de bescherming van hoge Amerikaanse politieke figuren, Ronald Rowe, maandag gezegd.

Lees meer »

Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee doden tot gevolg: twee ondernemingen en twee personen schuldig, maar geen straf

Bij graafwerken op een bedrijventerrein in Ieper ontplofte op 19 maart 2014 een obus uit de Eerste Wereldoorlog. Bij de explosie kwamen twee arbeiders om het leven en vielen twee gewonden. Twee personen en twee ondernemingen werden tien jaar later in beroep schuldig bevonden aan onopzettelijke doding.
The post Tien jaar later na ontploffing obus in Ieper met twee

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »