Nog een besmetting met varkenslintworm vastgesteld in Lierse basisschool

In basisschool Het Molentje in Lier is nog een vierde geval van varkenslintworm vastgesteld bij een kind. Dat meldt het Vlaamse Departement Zorg. Het kind heeft geen ziekteklachten. Het zou niet noodzakelijk om een nieuw geval gaan, mogelijk gaat het om dezelfde besmetting als de andere gevallen van de voorbije maanden.

Meer krantenkoppen in België

Twee doden en gewonden bij schietpartij in Amerikaanse school

Bij een schietpartij op een middelbare school in de Amerikaanse staat Georgia zijn meerdere mensen neergeschoten. Zo berichten Amerikaanse media. Volgens nieuwszender MSNBC zijn zeker twee mensen om het leven gebracht en vier mensen gewond geraakt. De school heeft zo’n 1.932 leerlingen. De hulpdiensten zijn massaal ter plaatse. Er werd één verdachte opgepakt, volgens een verklaring van het Barrow County

Lees meer »

Franse keten Chaussea neemt 62 verkooppunten van Bristol over

62 winkels van schoenen- en kledingketen Bristol in Vlaanderen en Wallonië worden overgenomen door de Chaussea groep, een Franse keten die in totaal meer dan 500 schoenenwinkels uitbaat. Dat heeft de ondernemingsrechtbank in Hasselt beslist. Euro Shoe Group, de vennootschap achter Bristol, vroeg eind mei een gerechtelijke reorganisatie aan.

Lees meer »

Politie treft zwaargewonde aan in bestelwagen na ongeval op bouwwerf

In de Brusselse gemeente Sint-Jans-Molenbeek is dinsdagochtend een man zwaargewond geraakt bij een arbeidsongeval op een werf. Collega’s van de man reden eerst met hem rond tot ze in Brussel een politiepatrouille aanspraken, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het ziekenhuis. Dat meldt Sudpresse en het nieuws wordt bevestigd door de lokale politie Brussel West.

Lees meer »

HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters genomineerd voor gloednieuwe Belgische ‘Bisou Awards’

Met de Bisou Awards krijgt België er een splinternieuwe awardshow bij die de crème de la crème van onze Belgische influencers in de schijnwerpers zet. Maar liefst 2500 Belgische influencers werden opgedragen voor deze eerste editie. Een jury van experts heeft daar 130 toppers uit genomineerd in 12 verschillende categorieën. Een van hen is onze HLN-wetenschapsexpert Martijn Peters. Hij maakt

Lees meer »

Een op drie werknemers gebruikt elke dag AI, maar Miet (50) dreigt haar werk te verliezen: “Alleen nog saaie en slecht betaalde klussen”

Het is een cijfer om van achterover te vallen: één op de drie werknemers gebruikt elke dag artificiële intelligentie (AI) in zijn job. Prof. Techniekfilosofie Lode Lauwaert legt uit hoe bedrijven AI zien als opvolger van de lopende band. Slachtoffers vallen er nu al. Zo ziet Miet Ooms (50) uit Herk-de-Stad hoe AI haar vertaalwerk dreigt weg te nemen.

Lees meer »

Goud voor Annie en Paul

Vijftig jaar geleden stapten Annie Swaenepoel en Paul Vanbecelaere in het huwelijksbootje. Op 19 juli 1974 huwden ze voor de wet en een week later voor de kerk. Het huwelijksfeest vond plaats in De Gouden Hoorn in Staden en werd opgeluisterd door The Gits Band. Paul is afkomstig van De Zilverberg en Annie is geboren
The post Goud voor

Lees meer »

Politieverhoren over incident-Joost Klein op Songfestival gelekt: “Cameravrouw eiste 600 euro schadevergoeding”

De cameravrouw naar wie zanger Joost Klein een dreigende beweging maakte tijdens de halve finale van het Songfestival, eiste een schadevergoeding van 7.000 kroon, ruim 600 euro. Dat meldt de Zweedse krant ‘Aftonbladet’, die de politieverslagen heeft kunnen inkijken. Klein werd door het incident uit de finale geweerd. Het onderzoek van de Zweedse Openbaar Ministerie naar Joost Klein is intussen

Lees meer »

Amerikaanse acteur en zanger James Darren overleden

De Amerikaanse acteur en zanger James Darren is maandag op 88-jarige leeftijd in zijn slaap overleden in een ziekenhuis in Los Angeles. Dat staat te lezen op zijn website. Volgens zijn zoon Jim Moret was hij opgenomen voor een aortaklepoperatie, maar bleek hij te zwak voor de ingreep.

Lees meer »

DISCUSSIE. Moet VRT-CEO Delaplace opstappen?

Frederik Delaplace (54) mocht het woensdag in het Vlaams Parlement komen uitleggen, nadat hij creatief directeur Ricus Jansegers en netmanager Lotte Vermeir bij VRT aan de deur zette. “Ik ben hier niet gekomen om de boel op stelten te zetten en ze na een jaar achter te laten”, zei de CEO van VRT toen hij vier jaar geleden werd aangesteld.

Lees meer »