Gemeentebestuur bestudeert toekomstvisie voor Passendale

Op de gemeenteraad in Zonnebeke werd het project ‘DNA van een Dorp’ toegelicht. Op die manier wil het gemeentebestuur de dorpskern van Passendale versterken.

“Het project ‘DNA van het Dorp’ is een uniek project, waarbij samen met bewoners, bestuurders en experten een toekomstvisie wordt uitgezet voor een dorp, in dit geval voor Passendale, met respect voor de eigenheid en de authenticiteit”, aldus burgemeester Ingrid Vandepitte (#Team8980). “Dit project loopt sinds twee jaar en wordt ondersteund met provinciale subsidies. Het project stelde drie ambities voorop: Passendale om in te wonen, Passendale om in te circuleren en Passendale om in te verblijven, waarbij de nadruk ligt op wandelroutes, sportinfrastructuur, speelpleintjes, groenzones.

Niet in steen gebeiteld

“We moeten het zien als een document dat richtingen uitzet om de leefbaarheid van Passendale op een duurzame wijze vorm te geven”, aldus burgemeester Vandepitte. “Het masterplan is niet in steen gebeiteld. Wat we willen en kunnen realiseren, wordt bepaald door onze financiële mogelijkheden, maar ook door hoe alles evolueert. Dit is zonder meer een plan dat zijn tijd moet krijgen vooraleer alles overwogen en uitgevoerd wordt”, aldus de burgemeester.

N-VA-fractieleider Koen Descheemaeker vond het plan goed, maar vreesde dat het bij dromen zal blijven. Luc Hoflack (InSamenSpraak) vond dan weer dat elke deelgemeente dergelijk plan zou moeten krijgen. Hij vond het jammer dat te weinig rekening werd gehouden met de vergrijzing en waarschuwde voor na het wegtrekken van de plaatselijke middenstand voor spookdorpen.

Jeugdlokalen

Verder werden op de gemeenteraad ook de jeugdlokalen besproken. Zo voorziet de gemeente een subsidie voor de bouw van berglokalen voor de Chiro en KLJ Passendale. “We voorzien een nominatieve toelage van 105.000 euro, beperkt tot 70 procent van de totale kosten voor de bouw van twee bergruimten voor de jeugdverenigingen in Passendale aan PC De Craeye”, aldus schepen van Jeugd Koen Meersseman (#Team8980). “Naast deze bergruimte zal ook een stuk van de bijliggende koer verhard worden. De samenwerking met PC De Craeye komt er aangezien ook op hun gronden de bouw van een berglokaal willen voorzien en de resterende gronden door de gemeente in erfpacht zijn genomen. De gemeente hoeft op deze manier de BTW niet te betalen en de werken niet te coördineren.”

The post Gemeentebestuur bestudeert toekomstvisie voor Passendale is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Limburger Yannick Bouts leidt La Réserve naar label vijf sterren superior

Een jaar na de opening krijgt hotel La Réserve Resort in Knokke het label vijf sterren superior. Dat gebeurde onder leiding van de Limburgse general manager Yannick Bouts, die eerder met het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden vijf sterren behaalde. “Zonder het enthousiasme van de eigenaars – topondernemers Bart Versluys en Marc Coucke – was dit niet mogelijk geweest”, zegt

Lees meer »

Geen wijnopener bij de hand? Zo krijg je de fles toch open

Wat als… je een flesje wijn wil openen, maar geen wijnopener bij de hand hebt? Dan haal je een paar kaarsen uit, want ook daarmee krijg je de kurk van een wijnfles. Dat hebben enkele mannen uitgeprobeerd. “Je moet wel een klein beetje geduld hebben”, klonk het achteraf. “Pas na een dikke minuut konden we de fles ontkurken.”

Lees meer »

Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke

CD&V Tielt-Meulebeke schuift weinig verrassend huidig Tielts burgemeester Luc Vannieuwenhuyze naar voor als lijsttrekker en maakt tegelijk een nieuw logo bekend. Meer details over de lijst maakt de partij voorlopig niet bekend.
The post Luc Vannieuwenhuyze wordt lijsttrekker bij CD&V Tielt-Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden in eerste tv-interview sinds rampzalig verlopen debat: “Ik was uitgeput en voelde me verschrikkelijk”

De Amerikaanse president Joe Biden heeft in zijn eerste televisie-interview na zijn zwakke optreden tijdens het debat met Donald Trump op 27 juni aangegeven dat hij ziek was tijdens dat debat. “Ik voelde me verschrikkelijk”, zei Biden in gesprek met zender ‘ABC’. Hij noemde het “een slechte episode” en suggereerde daarmee dat het een eenmalig incident zou zijn geweest.

Lees meer »

LIVE. ‘Belgian Arrows’ kijken Italië in de ogen, winnaar neemt het in halve finales op tegen Oostenrijk

Na de overrompelende zege tegen Nederland is Italië de volgende tegenstander van de Belgian Arrows in de World Cup of Darts. Ofwel: Dimitri Van den Bergh (PDC-8) en Kim Huybrechts (PDC-36) versus Michele Turetta (PDC-133) en Massimo Dalla Rosa (geen ranking), live vanaf 14u op VTM 2 en VTM GO. Van onderschatting is geen sprake. “Wij torenhoog favoriet? Dat is

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Ontwijde kerk De Paanders in Meulebeke ingehuldigd als Smulkapel

De kerk van de Paanders in Meulebeke werd op 1 april 2023 ontwijd. Toen werd de parochie ook toegevoegd bij de parochie Sint-Antonius. De ruimte die vrij kwam, wordt nu volledig gebruikt door de Paandersschool. Die maakte er niet alleen een eetzaal van voor de leerlingen, maar wil de ruimte ook openstellen voor verenigingen.
The post Ontwijde kerk De

Lees meer »