Frankrijk verscherpt grenscontroles met België na aanslag in Brussel

Frankrijk verscherpt de controles aan de grens met België. Dat zegt de Franse minister van Binnenlandse Zaken Gérald Darmanin maandagavond, na de dodelijke aanslag in Brussel.

Darmanin gaf maandagavond de instructie om de controles aan de grens met ons land te verscherpen.

Omstreeks 19 uur zijn twee mensen doodgeschoten in Brussel. De verdachte was om 22 uur nog steeds op de vlucht.

De Franse overheid activeerde vrijdag, na de moord op een Franse leraar door een geradicaliseerde oud-leerling, al het hoogste niveau van het plan “Vigipirate”, het nationale veiligheidsalarmsysteem.

The post Frankrijk verscherpt grenscontroles met België na aanslag in Brussel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur

CD&V vaardigt huidig ministers Hilde Crevits en Jo Brouns af in de nieuwe Vlaamse regering. Dat bevestigt een goede bron aan Belga. Brouns combineert Landbouw en Omgeving, Crevits blijft viceminister-president en combineert dat voortaan met de bevoegdheden Binnenlands Bestuur, Integratie en Inburgering en Samenleving.
The post Hilde Crevits wordt viceminister-president voor CD&V en nieuwe minister van Binnenlands Bestuur appeared

Lees meer »

Werken de technieken van Tom Waes echt? Onze reporter doet de test: “Ik voel mijn hartslag pijlsnel de hoogte in schieten”

Knuffelen met wildvreemden, een duik in een ijskoude Noordzee, negen dagen isolement,… Tom Waes (55) testte de afgelopen weken uit wat hem zou helpen zijn stressniveau te verlagen in ‘Kalm Waes’. Voor hem een geslaagd experiment. Maar word je écht zo zen van de methodes die hij aanreikt? ‘Dag Allemaal’-reporter Isaura neemt voor u de proef op de som. “Van

Lees meer »

Lepe vos Dries Mertens slaat subtiel toe voor Galatasaray in Europa League en viert met een radslag, maar kan wel niet winnen

Dries Mertens en zijn ‘killerinstinct’ hebben weer toegeslagen in de Europa League. De speler van Galatasaray reageerde het snelst op een kopbal van Mauro Icardi en zette zijn club al snel op voorsprong tegen de Letse kampioen FK RFS. Akgün verdubbelde even later de Turkse voorsprong, maar de thuisploeg knokte zich weer op gelijke hoogte. Het eindigde op 2-2 in

Lees meer »

Nijzeke-Kermis in Sint-Denijs viert 40-jarig bestaan

Tijdens het eerste weekend van oktober zijn ze op Den Dries in Sint-Denijs toe aan de 40ste editie van Nijzeke-Kermis. “Toen ik samen met mijn echtgenote, Magda, in 1985 begon met café Driwiski, bliezen we samen met enkele enthousiaste buren nieuw leven in de plaatselijke wijkkermis. Deze was toen gereduceerd tot een nieuwelingenkoers”, vertelt Guy Thibaut.
The post Nijzeke-Kermis

Lees meer »

De onroerende voorheffing: waarom moet je die betalen en hoe wordt ze berekend? “Het is een belasting op een fictief inkomen”

Rond deze tijd krijgen veel eigenaars van een huis of appartement het aanslagbiljet voor de jaarlijkse onroerende voorheffing in de bus. Is dat hetzelfde als het kadastraal inkomen en hoe vaak moet je die belasting betalen? Kris De Sagher is woordvoerder bij de Vlaamse Belastingdienst en beantwoordt de meest gestelde vragen over de onroerende voorheffing.

Lees meer »

“God heeft mogelijk Filip en Mathilde zelfs samengebracht”: zo streng religieus zijn onze koning en koningin

Koning Filip (64) en koningin Mathilde (51) lopen er niet mee te koop, maar het bezoek van paus Franciscus (87) maakte het opnieuw heel duidelijk: onze vorsten zijn diepgelovig. Ze zijn trouwe kerkbezoekers, gaan elk jaar op bedevaart en gaven hun vier kinderen een religieuze naam. Onze royalty-expert legt uit welke rol hun geloof speelt in Laken en verklaart waarom

Lees meer »

Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente

Traditiegetrouw start Tuinhier Kortemark het najaar met een evaluatie van de voorbije tuinkeuring over Groot-Kortemark. Op dinsdag 24 september werden de prijzen immers bekendgemaakt. Er werden prijzen uitgereikt in de categorie gevels, siertuinen en groenten.
The post Tuinhier zorgt voor een mooie, groene en frisse gemeente appeared first on KW.be.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: verzorgen subtoppers Cappellen en Belisia Bilzen het spektakel op zondag?

Zondag is er Cappellen-Belisia Bilzen in 1ste Afdeling. Het belooft een spannend duel te worden, want beide ploegen geven elkaar voorlopig geen duimbreed toe in de stand. Cappellen is achtste met zeven punten, Belisia Bilzen negende met zes punten uit vijf matchen. Verwennen ze zondagnamiddag de fans? In samenwerking met Voetbal Vlaanderen zenden we op de wedstrijd zondag (15u) LIVE

Lees meer »