Feestzaal OWLA Brugge krijgt vergunning voor één jaar

Het West-Vlaams provinciebestuur heeft feestzaal OWLA Brugge een tijdelijke vergunning onder voorwaarden toegekend. Voor de duur van één jaar. Dat bevestigt de advocate Marleen Ryelandt, die in naam van misnoegde buurtbewoners optreedt.

Zes gezinnen uit ‘t Bilkske hadden in maart bij de Bestendige Deputatie beroep aangetekend tegen de omgevingsvergunning die de Stad Brugge verleende. Volgens de ontevreden buurtbewoners zorgen de activiteiten van OWLA, waar veel Vlaamse artiesten optreden, voor veel lawaai- en verkeershinder.

Want het uit 1904 daterende, ontwijde kerkgebouw is moeilijk te isoleren en er zijn onvoldoende parkeerplaatsen in de buurt. In het midden van de nacht rijden er naar verluidt zware trucks met de muziekinstallaties van de artiesten door de nauwe straatjes.

Geluidsstudie

In afwachting van het oordeel van het provinciebestuur mocht OWLA per maand slechts twee concerten organiseren boven een bepaalde geluidsgrens. De Bestendige Deputatie onderzocht het dossier en kende zopas een tijdelijke vergunning toe. Zaakvoerders Mon en Zowie Hayen gingen de voorbije maanden in gesprek met de buren en hebben extra isolatiewerken uitgevoerd om te hinder te beperken.

Marleen Ryelandt benadrukt dat het om een vergunning ‘op proef’ gaat: “Er zijn strikte voorwaarden aan gekoppeld. De uitbaters van OWLA Brugge moeten een nieuwe geluidsstudie bestellen, de vorige studie was onvoldoende. Het geluid moet gemeten worden tijdens concerten.”

“Over een jaar zal het Provinciebestuur dit dossier opnieuw evalueren. Indien er nog klachten komen, kan die proefvergunning in principe niet verlengd worden”, aldus de Brugse advocate van de buurtbewoners.

The post Feestzaal OWLA Brugge krijgt vergunning voor één jaar is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

“Mijn boodschap? Grijp je kans om geschiedenis te schrijven!”: Marc Degryse vindt dat Rode Duivels er vol in moeten geloven

Binnen minder dan twee uur start Frankrijk-België en onze analist Marc Degryse neemt in een nieuwe ‘Deviltime’-Q&A’ nog even de tijd om vragen van de HLN-lezers te beantwoorden. Welke indruk maakt bondscoach Domenico Tedesco tijdens het toernooi op hem? Welke spelers zou hij aanduiden om een strafschop te nemen in een eventuele penaltyreeks? En welke Rode Duivels zijn tot nu

Lees meer »

‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck

In Creatief Huis Leen Harinck in de Vlamingstraat 17 in Poperinge kan je op vrijdag 5 en zaterdag 6 juli het evenement ‘Vrouw zijn’ bijwonen.
The post ‘Vrouw zijn’ in Creatief Huis Leen Harinck appeared first on KW.be.

Lees meer »

Beleef de zomer op het Evenementenplein in Oostkamp

Van 25 juni tot 14 juli transformeert het plein achter OostCampus in een bruisend paradijs, vol activiteiten voor jong en oud. Er is een uitgestrekt strand waar je kunt genieten van de zon en ontspannen met vrienden en familie. Het overdekte podium zal de thuisbasis zijn voor een reeks boeiende optredens. Er is een bar
The post Beleef de

Lees meer »

Goedele Liekens revalideert na zware covid: “Toen ik bijna niet meer kon praten, wist ik dat er iets niet klopte”

“Bibberen en beven. Koorts en hoesten.” Goedele Liekens (61) heeft er bewogen weken op zitten: na de dramatische verkiezingsuitslag van ‘haar’ partij Open Vld liep ze een ernstige coronabesmetting op. Als risicopatiënt wil Goedele dan ook niets aan het lot overlaten en ondergaat daarom een uitgebreide behandeling. “Dezelfde als topsporters krijgen”, vertelt de seksuologe in ‘Dag Allemaal’.

Lees meer »