Ezelinnen overhandigen schepencollege 104 wensen die werden opgehangen aan hun wensboom op Ezelinnendag

Dinsdagavond heeft het schepencollege van Kuurne een delegatie van de vereniging ‘de Ezelinnen’ ontvangen in de raadzaal van het gemeentehuis. Dit gebeurde naar aanleiding van de Ezelinnendag die plaatsvond op zondag 17 september.

“Tijdens onze Ezelinnendag hadden we bij de ingang een wensboom staan”, vertelt Anne Demeestere. “Iedereen die dat wilde, kon de boom gebruiken om zijn wens erin te hangen. In totaal hebben we 104 verschillende wensen uit de boom gehaald en vandaag overhandigen we die aan het schepencollege. De diversiteit aan wensen en vragen is enorm. Van verkeersveiligheid, het waarderen van gratis parkeergelegenheid in Kuurne, de vraag naar een officiële camperplaats op een mooie locatie in Kuurne, het belang van de mening van vrouwen tot de hoop dat de Ezelinnen doorgaan en niet stoppen na een evenement. Dit is slechts een kleine selectie uit de vele wensen.”

Burgemeester Francis Benoit nam de 104 wensen in ontvangst, terwijl Schepen Els Verhagen een handgemaakt kunstwerkje kreeg dat tijdens de Ezelinnendag was gemaakt. Burgemeester Francis Benoit prees het initiatief van de Ezelinnendag en het multiculturele karakter ervan. (BRU)

The post Ezelinnen overhandigen schepencollege 104 wensen die werden opgehangen aan hun wensboom op Ezelinnendag is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zoek het verborgen leven van Pinkies in Vloethemveld

De gemeentebesturen van Jabbeke en Zedelgem lanceren deze zomer een nieuwe gezinszoektocht in het Vloethemveld. “Tijdens deze twee uur durende zoektocht gaan we op zoek naar de verborgen levens van de Pinkies. Deze minimensjes zijn niet groter dan een pink en leven in het bos”, nodigt projectcoördinator Eva Vanhuyse uit.
The post Zoek het verborgen leven van Pinkies in

Lees meer »

Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie”

De Maria-Ommegang trekt op zondag 7 juli door de Poperingse centrumstraten. Het Maria-Ommegangscomité kon door problemen aan het gebouw niet aan kledij of attributen voor de processie. Daarvoor werd een oplossing gevonden en het comité kijkt reikhalzend uit naar de processie.
The post Maria-Ommegang trekt dit jaar opnieuw door Poperingse straten: “Trots op onze processie” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro

In Klerken werd gevierd dat de Vredesmolen 25 jaar geleden definitieve bescherming kreeg als restant van een stenen windmolen en als oorlogsmonument. De ruïne werd verstevigd en versterkt om dan na de werken te worden ingehuldigd op 21 juni 2014.
The post Vredesmolen in Klerken kwarteeuw beschermd: gemeente kocht monument voor een symbolische euro appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »