Effectieve celstraf voor Macedoniër die betrapt werd met hoofd in wagen in Veurne

Een Macedonische man die afgelopen zomer door de politie betrapt werd op het inbreken in zes wagens in Veurne heeft van de strafrechter tien maanden effectieve celstraf gekregen.

In de nacht van 5 op 6 augustus passeerde een politiepatrouille van zone Spoorkin langs de Ieperse Steenweg in het centrum van Veurne. “Daarbij zagen ze hoe een man ‘s nachts in het donker zijn hoofd door het raam van een geparkeerde auto stak en duidelijk naar iets zocht”, sprak de procureur. “Ze stopten en gingen kijken wat er aan de hand was. Er volgde een fouille bij U.E. en daarbij werden diverse waardevolle goederen aangetroffen. De man kon er geen zinnige uitleg voor geven. Uit onderzoek bleek dat hij die nacht ingebroken had in zes wagens. Drie daarvan lukten ook en daarbij kon hij spullen stelen.”

“Geen geld voor eten”

Volgens zijn advocaat pleegde U.E. de feiten uit noodzaak. “Hij had geen geld om eten te kopen en wou dat wel doen met de opbrengst van die spullen. U.E. vluchtte uit zijn land en vroeg hier internationale bescherming aan maar zijn dossier sleept al lange tijd aan. Intussen probeert hij wel al goed Nederlands te leren.” (JH)

The post Effectieve celstraf voor Macedoniër die betrapt werd met hoofd in wagen in Veurne is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer en beter!’

Middenin een decor van boterbloemen stelde NVAPlus Moorslede zondagnamiddag de volledige lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen in oktober voor. Dertien kandidaten wonen in Moorslede, zes in Dadizele en twee in Slypskapelle. Eerder werd al bekendgemaakt dat Gert-Jan Hovaere lijsttrekker wordt en Margaux Vandekerckhove de tweede plaats krijgt.
The post NVAPlus stelt volledige lijst voor en nieuwe slogan ‘Kies voor meer

Lees meer »

Slapende ambtenaar vecht met succes ontslag aan

Een statutair ambtenaar in dienst van de Vlaamse overheid werd in mei 2022 ontslagen, nadat hij meermaals betrapt was op slapen tijdens de werkuren. De man trok naar de Raad van State en kreeg gelijk, omdat de ontslagprocedure niet correct verliep. Het ontslag werd vernietigd.

Lees meer »

23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge

Het ondernemersplatform Brugge.Inc, dat innovatieve bedrijven in de Brugse regio wil houden, stelde zijn eerste impactrapport voor. Daaruit blijkt dat de 3 start-ups van bij de start begin 2021 er nu 23 geworden zijn. Goed voor een omzet van bijna 7,5 miljoen euro.
The post 23 innovatieve start-ups met omzet van 7,5 miljoen euro in regio Brugge appeared first

Lees meer »

Belgische verdachten in verdwijning Vlaams koppel op Tenerife verzetten zich niet langer tegen uitlevering aan Spanje

Michael A. (44) en zijn zoon Lucas A. (23), de twee Belgische verdachten van de verdwijning van Marc Olbrechts en de verdwijning en de dood van Laura Trappeniers op Tenerife, verschijnen donderdag voor de raadkamer in Brussel. Die moet zich buigen over hun uitlevering aan Spanje. Volgens hun advocaat zullen de twee zich daar niet langer verzetten.

Lees meer »

“Ik had diarree en legde daarom mijn GSM weg”: geen straf voor voyeur (35) die dames filmt in toiletten, wel vijf jaar burgerrechten kwijt

Een 35-jarige man uit Nieuwpoort die verschillende dames stiekem heeft gefilmd in toiletten op het strand van Nieuwpoort en Koksijde is schuldig bevonden door de rechter. De man krijgt evenwel geen straf, maar de gunst van de opschorting. Hij is wel voor 5 jaar zijn burgerrechten kwijt en moet één slachtoffer 1.000 euro schadevergoeding betalen. “Het was een bijzonder vies

Lees meer »

Gratis zomeropenluchtbioscoop ophet strand van Zeebrugge

In juli en augustus verandert het strand van Zeebrugge in een gratis openluchtbioscoop. Telkens op donderdag wordt er een verrassend filmaanbod getoond. In de namiddag om 14 uur en 16 uur kan er genoten worden van eerst een kinderfilm en daarna een jeugdfilm. ’s Avonds speelt een avondfilm. Het volledige aanbod is te ontdekken op
The post Gratis zomeropenluchtbioscoop

Lees meer »