Eerste editie van bierfestival ‘Atelier Fermenté’ in Kortrijk: “We kiezen bewust voor kleine, jonge, startende microbrouwerijen uit West-Vlaanderen”

Zaterdag 2 december strijken vijf West-Vlaamse microbrouwerijen neer in Atelier Nooitgedacht in de Hendrik Consciencestraat. Een nieuwe creatieve plek in Kortrijk van Ruben Wensink (33). In samenwerking met Arn Simoens (38) van de Kortrijkse stadsbrouwerij Ruimtegist plannen ze een dag vol bier, tapasplankjes, een gastspreker en een muziekgroep tot in de late uurtjes.

Bierfestival met mooie omkadering

“Met ‘Atelier Fermenté’ brengen we onze eerste eigen versie van een bierfestival. Alles met een mooie omkadering dankzij een gastspreker over de Kortrijkse biergeschiedenis, ‘s avonds een goede muziekgroep tussen de brouwerijstanden en continu verzorgde hapjes”, vertelt Arn. “Janko Jatidjan van Le Seitanist, een Kortrijkse seitanproducent, zal één van de hapjes voorzien. Zo krijgt ook hij als jonge starter wat welverdiende aandacht tijdens ons event”, vertelt Ruben.

“Atelier Nooitgedacht ligt op een steenworp van het station en kan dus gemakkelijk bereikt worden voor het bierfestival. Wie met de auto komt, kan nu ook ondergronds parkeren aan het station”, zegt Ruben. “Maar de fiets blijft natuurlijk nog steeds het beste vervoermiddel tijdens zo’n type evenement (lacht)”.

Startende microbrouwerijen uit West-Vlaanderen

“We broedden al even op het idee van een klein bierfestival in Kortrijk en toen Ruben zelf met het voorstel kwam om zijn originele locatie te gebruiken, viel alles samen. We kiezen bewust voor kleine, jonge, startende microbrouwerijen uit West-Vlaanderen. Zo zal iedereen de kans krijgen om naast onze Ruimtegistbieren ook bieren te proeven van BramBrass uit Heestert, Verduyn Bier uit Marke, Skollmann uit Sijsele en Castalia Craft Beers uit Zonnebeke. Allemaal biervrienden”, zegt Arn.

“Op deze eerste editie focussen we uiteraard op bier. Die zullen op fles en vat aangeboden worden alsook enkele gelimiteerde barrel aged bieren. Voor een eventueel volgende editie willen we het graag opentrekken naar alle vormen van fermentaties, maar laten we klein en fijn beginnen”, besluit Arn.

The post Eerste editie van bierfestival ‘Atelier Fermenté’ in Kortrijk: “We kiezen bewust voor kleine, jonge, startende microbrouwerijen uit West-Vlaanderen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt”

In het James Ensorhuis start de nieuwe tentoonstelling ‘De intrede van Christ in Brussel in 1889 in detail’. Ensors meesterwerk is er te bewonderen als wandtapijt.
The post James Ensorhuis presenteert ‘Intrede van Christus in Brussel’ als wandtapijt: “Een van de meest complexe schilderijen ooit gemaakt” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Blessin, gisteren voorgesteld bij Sankt Pauli, neemt in emotionele video afscheid van Union: “Mijn hart zal altijd voor jullie kloppen”

En weer is Royale Union Saint-Gilloise z’n coach kwijt. Alexander Blessin (51) heeft een contract voor drie seizoenen getekend bij FC Sankt Pauli, dat pas promoveerde naar de Duitse Bundesliga. Union vangt om en bij het miljoen euro voor z’n trainer. In een emotionele video heeft Blessin, die gisteren al werd voorgesteld, nu afscheid genomen van Union. “We hebben deze

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dreigingsniveau in België blijft volgens OCAD ernstig: “Motieven van daders zijn vager en diverser geworden”

OCAD, het Coördinatieorgaan voor de dreigingsanalyse, schaalt de algemene dreiging voor België nog zeker tot het einde van de zomer in op niveau 3 of ‘ernstig’. Dat zegt Gert Vercauteren, directeur ad interim van OCAD, donderdag bij de publicatie van het activiteitenverslag van 2023. Niveau 3 is al acht maanden kracht, sinds de aanslag op Zweedse voetbalsupporters in Brussel.

Lees meer »

Vriendin van Luca Brecel krijgt 37 maanden celstraf met uitstel voor drugshandel

De vriendin van Luca Brecel is door de Brugse strafrechter veroordeeld voor drugshandel tot 37 maanden gevangenisstraf met uitstel, gekoppeld aan voorwaarden. Zo moet ze zich onder meer laten begeleiden om van haar drugsgebruik te ontwennen. Laura Vanoverberghe (25) bracht onder andere cocaïne aan de man in de omgeving van Blankenberge. Voor twee medebeklaagden werd vijf jaar effectieve celstraf uitgesproken.

Lees meer »

Onze dartswatcher blikt vooruit op de World Cup of Darts: “Er zijn maar weinig teams die elkaar zo goed kennen als de Belgian Arrows”

Dikke vrienden zijn ze momenteel niet, onze Belgian Arrows Dimitri Van den Bergh (29) en Kim Huybrechts (38). Maar dat hoeft ook niet, zolang het maar klikt op het podium zelf. En dat laatste doet het inmiddels al vele jaren. Niet in het minst tijdens de vorige World Cup, toen het geen haar scheelde of ze hadden Wales opzijgezet op

Lees meer »

Première danskomedie ‘De Ballroombeker’ doet voeten zweven én maakt deze zomer het mooie weer in het Fakkeltheater

Een zwoele zomeravond vol lach en dans. Zo kan de première van De Ballroombeker samengevat worden. De première van “De Ballroombeker” in het Fakkeltheater was een ware triomf. Het publiek genoot met volle teugen van deze zwoele zomerkomedie, die de perfecte mix bood van humor, dans en emotie. Deze sprankelende voorstelling, geschreven en geregisseerd door Jeroen Maes, liet opnieuw zien

Lees meer »