Dringend oplossing nodig voor bouwvallig Chirolokaal: “De situatie wordt gevaarlijk”

Op de gemeenteraad van woensdag 11 oktober vroeg Stefanie Van Eeghem (CD&V) naar de timing voor de verhuizing van de Chiro, die sinds 2011 de activiteiten in en rond de bouwvallige pastorie van Ettelgem organiseert.

Stefanie Van Eeghem vroeg het college om een stand van zaken rond de vooropgestelde verhuizing van Chiro Oudenburg. Schepen van Jeugd Romina Vanhooren en burgemeester Anthony Dumarey kondigden in december 2021 immers aan dat de Chiro vanaf 2024 zijn intrek zou kunnen nemen in een nieuw lokaal op de site van bko De Kikker in de Aernoudstraat.

“Al in het begin van deze legislatuur werd de problematiek met Chiro Oudenburg aangekaart en startten we een zoektocht naar een permanente locatie. Ons oog viel op de site in de Aernoudstraat, aangezien de kinderopvang verhuist naar de Hoogstraat, waar momenteel de sloopwerken van het voormalige kloostergebouw aan de gang zijn. Daar moet nog het archeologische onderzoek starten”, aldus de schepen.

“Voor de verhuizing van de Chiro zijn we dus afhankelijk van het verdere verloop van de werkzaamheden in de Hoogstraat. Dat betekent niet dat we hebben stilgezeten. Tijdens de wintermaanden van vorig jaar stelde het college het lokaal van De Tunne beschikbaar en ook voor dit jaar is er een dialoog gaande met de leiding om de winter te overbruggen op een andere locatie. We beseffen de dringendheid van deze situatie.”

Situatie gevaarlijk

“We klagen deze toestand al zes jaar aan en het wordt alleen maar slechter, zelfs gevaarlijk”, zegt hoofdleider Jochen Ramoudt van Chiro Oudenburg. “Zo hebben we de verwarmingsketel, die al jaren niet meer gekeurd is, moeten uitzetten. Ook elektriciteit en gas hebben we uitgeschakeld. Vorige week kwam Fluvius de meterstanden opnemen en die man zei: Amai, het is hier toch niet meer veilig. Ook de preventieadviseur kwam de toestand al bekijken. Hij komt op 24 oktober nog eens langs en we vermoeden dat ons lokaal dan wordt afgekeurd. Indien er niets gebeurt, zal ik de brandweer vragen om langs te komen.” Jochen maakt zich zorgen over de veiligheid van de kinderen. “In de ruimte van de pinkels is de vloer recent op twee plaatsen doorgezakt. Van de eerste verdieping sijpelt alles door. Springen mogen onze kinderen daar zeker niet meer doen, uit vrees dat de vloer doorzakt. We hopen dat er snel een oplossing voor onze Chiro komt, want zo kan het niet verder. Onze werking is echt in gevaar”, besluit Jochen.

The post Dringend oplossing nodig voor bouwvallig Chirolokaal: “De situatie wordt gevaarlijk” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »

Directeur Mu.ZEE Oostende wordt algemeen directeur van kunstbeurs TEFAF

De directeur van Mu.Zee in Oostende, Dominique Savelkoul, gaat aan de slag als algemeen directeur van The European Fine Art Foundation (TEFAF) in Maastricht en New York. Dat schrijft de krant De Standaard dinsdag en het vertrek van Savelkoul wordt bevestigd door het museum. TEFAF wordt beschouwd als een van de grootste kunstbeurzen ter wereld.
The post Directeur Mu.ZEE

Lees meer »

Jonge artiesten in de prijzen op Kaasmarkt

Op ‘t Zand vond de 14de editie van de Kaasmarkt plaats. Het werd een geslaagde en zonovergoten editie, waarbij er ook prijzen werden uitgereikt. De vzw Brugge Kaasmarkt organiseerde immers opnieuw een kleurwedstrijd voor de kinderen. Eloise Van Hullebus van OLVA De Meersen, Ellie Van Loo van De Zonnetuin en Céleste de Witte van VBS
The post Jonge artiesten

Lees meer »

Is de relatie tussen Travis Kelce en Taylor Swift dan toch een publiciteitsstunt? Gelekt document beweert relatiebreuk op 28 september

Is de romance tussen Travis Kelce (34) en Taylor Swift (34) dan toch een publiciteitsstunt? De woordvoerders van Kelce ontkennen het stellig, maar de fans blijven in spanning afwachten. Eerder deze week dook namelijk een document op met een gedetailleerd plan voor hun vermeende breuk. Volgens het document zouden ze op 28 september uit elkaar gaan en dit drie dagen

Lees meer »

Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in Izegem moet verdwijnen: “Maar zeker niét het hele kunstwerk”

Op sociale media is wat commotie ontstaan omtrent de nieuwe muurschildering die vorige maand op een gevel aan de ingang van de Sint-Jozefskliniek is aangebracht. “Er moet een klein stukje van de straatkant in het grijs geschilderd worden, maar het schilderij zelf blijft wél bewaard”, aldus schepen Caroline Maertens (N-VA).
The post Stukje van muurschilderij aan straatkant Sint-Jozefskliniek in

Lees meer »

Ook zaterdag nog evacuatievluchten in Zwitserse vallei: toeristen betalen 150 euro voor redding per helikopter

De Zwitserse autoriteiten blijven helikopters inzetten voor de 2.200 toeristen die vastzitten in de Saas-vallei in het Zwitserse kanton Wallis. In de nacht van woensdag op donderdag veroorzaakte noodweer verschillende aardverschuivingen, waardoor rotsblokken terechtkwamen op de hoofdweg naar het dal. Zowat 250 mensen werden vrijdag al met een helikopter uit de vallei geëvacueerd.

Lees meer »

Voorstel drastische verhoging toeristenbelasting zaait onrust in Italië: “Dit is paniekzaaien”

Italië kampt al jaren met overtoerisme. In Venetië, Florence en de Cinque Terre werden al maatregelen zoals entreegeld ingevoerd en nu overweegt de regering Meloni ook een aanzienlijke verhoging van de toeristenbelasting om “toeristen verantwoordelijker te maken”. Het voorstel wekt woede op bij toerismeorganisaties, die vrezen dat buitensporige verhogingen toeristen zullen afschrikken: “Laten we toeristen niet wegjagen met buitensporig hoge

Lees meer »