Drie van de vier verdachten beruchte zadeldievenbende langer in cel, uitstel voor vierde verdachte

De beruchte zadeldievenbende verscheen dinsdagochtend voor een eerste maal voor de Brugse raadkamer. Het viertal werd vorige week geklist door de federale gerechtelijke politie nadat ze al ruim twee jaar lang dure zadels ontvreemden uit heel wat Vlaamse maneges. Drie van hen blijven alvast een maand langer in de cel, de zaak van de vierde verdachte werd met een week uitgesteld.

De zaakvoerders van heel wat Vlaamse paardenpensions leefden de voorbije maanden in angst. Een dievenbende struinde manege na manege af om dure paardenzadels te stelen. De beruchte zadeldievenbende stal honderden zadels op tientallen plaatsen in heel het land. Ook in West-Vlaanderen hielden de dieven halt, onder meer in Knokke-Heist, Snaaskerke, Diksmuide en Oostduinkerke werden ook enkele maneges het slachtoffer van de wanpraktijken.

Dezelfde werkwijze

De beruchte zadeldievenbende kon twee jaar lang hun gang gaan, tot de federale gerechtelijke politie van West-Vlaanderen het viertal vorige week kon klissen. Na intensief onderzoek kon de federale gerechtelijke politie, met ondersteuning van de centrale diensten, vier verdachten in de boeien slaan. De gewiekste dievenbende ging telkens op dezelfde manier te werk: de feiten werden ’s nachts gepleegd waarna de buit onmiddellijk werd overgebracht naar een manege in de provincie Antwerpen. De politie had de werkwijze door en kon de verdachten zo op heterdaad betrappen.

Vorige week werden twee personen opgepakt in Henegouwen en ook in de Kempen werden de vermoedelijke helers gearresteerd. Het viertal verscheen dinsdag voor een eerste maal voor de Brugse raadkamer. Die besliste om de aanhouding van drie van hen te verlengen met een maand. Een zaak, van de vierde verdachte, werd uitgesteld naar volgende week op vraag van de advocaat. (CC)

The post Drie van de vier verdachten beruchte zadeldievenbende langer in cel, uitstel voor vierde verdachte is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. “Orbán heeft vandaag ontmoeting met Zelensky”- Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Volg hier alle ontwikkelingen rond de oorlog in Oekraïne.

Lees meer »

LIVE SPANJE-GEORGIË. Achterstand komt als donderslag bij heldere hemel, klaart het voor rust nog op voor de Spanjaarden?

De Spanjaarden maakten op dit EK voetbal als een van de weinige toplanden wel indruk door in een groep met Italië en Kroatië 9 op 9 te halen. EK-debutant Georgië beleefde dan weer een sprookje: het klopte in de laatste match verrassend Portugal en stootte zo als derde door naar de volgende ronde. Krijgt dit sprookje een vervolgverhaal of worden

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde, die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht, is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er is geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.

Lees meer »

Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op

Op 8 en 9 juni organiseerde Fred Verhaeghe de vijfde editie van de Hello Fred boekettenactie in Waregem. Met de opbrengst ervan wil hij onderzoek naar neurologische ziekten helpen financieren.
The post Hello Fred bloemenactie in Waregem levert 19.527 euro op appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE PORTUGAL-FRANKRIJK. Maignan houdt Fernandes én Vitinha van de openingsgoal met twee geweldige saves, ook Kolo Muani kan niet scoren

Portugal kon zich tegen de Slovenen pas na strafschoppen plaatsen voor de kwartfinales op dit EK voetbal. De Fransen hadden een eigen doelpunt van Jan Vertonghen nodig om door te gaan naar de volgende ronde. Kunnen Mbappé en co doorstoten naar de halve finales of steken de troepen van Martínez daar een stokje voor? Voorlopig staat het nog 0-0.

Lees meer »

Vermiste 85-jarige man uit Koksijde na zoekactie dood teruggevonden in beek

De 85-jarige Michel Lion uit Koksijde die afgelopen weekend vermiste raakte na een wandeltocht is maandagochtend dood teruggevonden. Zijn lichaam werd door een politiehelikopter opgemerkt in een beek, een aantal kilometer van zijn woning. “Na onderzoek door een wetsdokter gaan we uit van een tragisch ongeval, er zijn geen tussenkomst van derden”, meldt het West-Vlaamse parket.
The post Vermiste

Lees meer »

Kunstencentrum BUDA haalt Europese Interreg-middelen binnen en investeert 320.000 euro in samenwerkingsplatform

Het project EMERGE werd goedgekeurd binnen Interreg VI France-Wallonie-Vlaanderen. Het is het eerste project van culturele spelers sinds 2015 dat wordt erkend binnen deze Europese subsidielijn. BUDA is één van de 3 Vlaamse kunstorganisaties die daardoor middelen binnenhaalt om in totaal 12 onafhankelijke theater- of dansgezelschappen uit deze euregio te begeleiden en ondersteunen.
The post Kunstencentrum BUDA haalt Europese

Lees meer »