Deerlijk Verenigt organiseert druk bijgewoonde infoavond over Ventilus

De toekomstige hoogspanningsverbinding Ventilus zorgt al geruime tijd voor flink protest van West-Vlaamse burgers, bedrijven en lokale besturen. Ook in Deerlijk is dat het geval. Een infoavond door Deerlijk Verenigt over het veelbesproken dossier zorgde voor een bomvolle benedenzaal in d’Iefte.

Het Ventilus-project op een begrijpelijke manier voorstellen en iedereen informeren hoe er een bezwaarschrift kan opgesteld worden. Dat was de doelstelling van de infoavond die werd georganiseerd door Deerlijk Verenigt, een groep apolitieke Deerlijknaren. Met meer dan 300 aanwezigen was de opkomst bijzonder groot. Een duidelijk bewijs dat Ventilus voor ergernis zorgt en de gemoederen blijft in beweging brengen.

‘Mist spuien’

“Deerlijk is een van de gemeenten die door de versterking van de bestaande hoogspanningslijn het zwaarst zal geïmpacteerd worden”, stellen de initiatiefnemers van Deerlijk Verenigt. “Ventilus zal hier in onze mooie gemeente pal boven de daken van een woonzone lopen. Meer dan 400 gezinnen zullen in een gevarenzone terecht komen. Dat is niet meteen een fraai toekomstperspectief. We willen de bevolking op een correcte manier inlichten omtrent de plannen van Elia en dat zonder voorgaande manipulaties.”

“Elia heeft er zonder meer een zootje van gemaakt, veel mist spuien en zo weinig mogelijk gedegen informatie en uitleg geven. De getroffen bewoners, en dat zijn er heel wat, worden weinig of niet ingelicht en er zijn geen juiste cijfers beschikbaar omtrent de straling die op de bewoners afkomt. Misschien gaan we in Deerlijk wel in de meest bestraalde gemeente van West-Vlaanderen wonen …”

Ongunstig advies

Het is zonneklaar dat heel wat Deerlijknaren een bezwaarschrift zullen indienen. Het kan nog tot 27 oktober. Wie meer info wil om een bezwaarschrift in te dienen, contacteert het best [email protected].

Ook vanuit de gemeente Deerlijk zal een bezwaar ingediend worden. Dat bezwaarschrift staat online en kan geraadpleegd worden op www.deerlijk.be. Het dossier staat ook op de agenda van de gemeenteraadszitting van donderdag 26 oktober. Deerlijk zal alvast ongunstig advies geven aan het ontwerp GRUP Ventilus.

The post Deerlijk Verenigt organiseert druk bijgewoonde infoavond over Ventilus is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië

De Zwevegemse hengelclub De Plattevissers neemt deel aan het WK Interclub dat van maandag 22 tot en met zondag 28 juli in Slovenië plaatsvindt. Een 15-koppig team zal daar tien dagen aanwezig zijn, onder hen twee Roeselarenaars en één Ardooienaar.
The post De Plattevissers uit Zwevegem mogen naar WK interclub in Slovenië appeared first on KW.be.

Lees meer »

Avril Lavigne staat straks op Werchter. Of toch niet? “Ze is eigenlijk al 20 jaar dood”

Werd de Canadese popster Avril Lavigne (39) in 2003 vervangen door een dubbelgangster? Als we een populaire samenzweringstheorie mogen geloven, zien we al zeker twintig jaar een zekere ‘Melissa’ aan het werk. Klinkt compleet van de pot gerukt, maar de argumenten zijn volgens velen best overtuigend, en worden gevoed door het feit dat de zangeres jarenlang van de radar verdween.

Lees meer »

LIVE GIRO DONNE. Rijdt Lotte Kopecky meteen naar de ‘maglia rosa’ in de openingstijdrit? “Het wordt een soort van zwaar trainingsblok”

Zondag begint het vrouwenpeloton aan de 35e editie van de Giro Donne – de Ronde van Italië voor vrouwen. In en rond Brescia begint wereldkampioene Lotte Kopecky aan haar strijd om de eindzege met een tijdrit van 15,7 kilometer. Dwingt de Belgisch kampioene tijdrijden meteen een goede start af onder het motto ‘goed begonnen is half gewonnen’?

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Orkaan Beryl zet koers naar Jamaica en Kaaimaneilanden: “Levensbedreigende orkaanwind en stormvloeden verwacht”

Orkaan Beryl heeft bij zijn doortocht in het oosten van de Caraïben heel wat schade aangericht. Verschillende kleinere eilanden lijken onbewoonbaar, volgens de plaatselijke overheid, er zijn ook slachtoffers gevallen. Intussen zet Beryl koers naar Jamaica en de Kaaimaneilanden. Jamaica zou recht op het pad van de orkaan liggen, er wordt gewaarschuwd voor levensbedreigende orkaanwinden en stormvloeden.

Lees meer »

De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd”

Tijdens het weekend van 12 tot 14 juli is Snellegem weer in de ban van de middeleeuwen. En dat weekend is er maar één Johan echt belangrijk, namelijk De Rode Ridder. Die legendarische stripfiguur viert immers zijn 65-jarig bestaan tijdens het middeleeuws festival.
The post De Rode Ridder viert verjaardag op middeleeuws festival: “Met heuse lookalike-wedstrijd” appeared first on

Lees meer »

Oostrozebekenaar Chris ‘Foxie’ De Vos in Tour als verzorger van ploeg van geletruidrager Pogacar

In 2011 won Chris De Vos als verzorger de Ronde van Frankrijk met BMC-kopman Cadel Evans. Sinds zaterdag doet de 58-jarige Oostrozebekenaar, intussen aan de slag bij UAE Team Emirates, een nieuwe gooi naar Tourwinst met topfavoriet Tadej Pogacar. “Maar de komst van mijn eerste kleinkind plaats ik boven een nieuwe eindzege in de Tour.”
The post Oostrozebekenaar Chris

Lees meer »

“Who else?”: Bellingham behoedt Engeland van voetbaltrauma met wonderlijke omhaal in 95ste minuut

Engeland is op het EK tegen Slovakije in extremis ontsnapt aan een nieuw voetbaltrauma. Met dank aan Bellingham, goed voor een geniale gelijkmaker in het slot van de reguliere toegevoegde tijd. Slovakije kraakte daarna in de verlengingen. Bellingham, die het na zijn doelpunt uitschreeuwde (“Who else?” Wie anders?, red.), en co. blijven zo met een 2-1-zege in de running en

Lees meer »