Davy Gilles strikte een bekende radio-dj voor zijn nieuwe videoclip én pakt ook uit – samen met Sasha – met kerstconcert in Lichtervelde

Naast zijn muzikale activiteiten bij De Romeo’s én met zijn vrouw Sasha bestaat er ook nog een solocarrière van Davy Gilles. Op het einde van de coronaperiode scoorde hij al een dikke hit met zijn meeslepende popsingle ‘Door al m’n tranen heen’. Davy is een succesvolle ambassadeur van het moderne levenslied, een muziekgenre dat hem nauw aan het hart ligt. Met ‘Jij bent m’n leven’ verschijnt een nieuw pareltje op zijn eigen platenlabel. Samen met producer Edwin De Groot, zijn muzikanten én een blazerssectie lanceert Davy een frisse Nederlandstalige popsong die je meteen kan toevoegen aan je favoriete muzieklijstje. De videoclip is bijzonder, want hiervoor strikte hij twee bekende gezichten, waaronder een populaire radio-dj als adembenemende saxofoniste.

Niet alleen de Vlaamse klassiekers, maar ook het hedendaagse levenslied kent de populaire, sympathieke Davy Gilles als geen ander. “Ik ben een volksmens die graag zingt in het Nederlands, mijn moedertaal. Voor mij is dat de makkelijkste manier om mijn emoties uit te drukken. Met ‘Door al m’n tranen heen’, mijn vorige solo-single, is dat heel goed gelukt. Dat nummer zing ik altijd bij mijn optredens. De nieuwe single ‘Jij bent m’n leven’ heb ik opnieuw samen met Cliff Vrancken geschreven, maar in de studio heeft Edwin De Groot deze keer echt alle registers opengetrokken. We hebben blazers aan de live muzikanten toegevoegd, daardoor klinkt de song meer dan ooit modern, eigentijds en past hij helemaal in het genre van het vernieuwde levenslied. De saxofoon die je in het nummer hoort maakt het helemaal af. Zo blij mee!”, zegt Davy Gilles.

Sinds hij zijn eigen platenbaas is, denkt Davy bewust na over de muziek die hij uitbrengt. “Solo wil ik alleen nog maar dingen uitbrengen die mensen raken. Liedjes die blijven hangen, omdat ze emoties oproepen. ‘Jij bent m’n leven’ is een positief, uptempo nummer dat over de liefde gaat. Een universeel liefdesnummer, want ik weet zeker dat heel veel mensen zich in de tekst gaan herkennen. Ik voel me goed, ben gezond en ook al ga ik richting 50, ik ben nog altijd graag mee met wat er leeft onder de mensen. Daar vind ik telkens weer nieuwe energie en inspiratie voor mijn muziek.”

Samen met de release van zijn nieuwe single ‘Jij bent m’n leven’ verschijnt er ook een opmerkelijke videoclip. “Ik kan je verklappen dat ik erg blij ben dat ik voor mijn video radio-dj en tv-presentatrice Anke Goergen én tv-presentator Maarten Cox kon strikken. In de clip spelen zij het verliefde stel. Anke en Maarten zijn twee lieve mensen die perfect passen in het plaatje en die door hun medewerking het verhaal naar een hoger niveau tillen. Ja, de puzzel is compleet. Ik hoop dat alle (radio)dj’s en alle mensen die houden van dit genre ‘Jij bent m’n leven’ steunen. Ik weet zeker dat dit een nummer is dat bij velen een mooie glimlach op hun gezicht gaat toveren. Een oorwurm? Ja, dat ook!”

En er is nog nieuws: op zaterdag 9 december ben je vanaf 20 uur welkom op ‘Sasha & Davy’s Christmas Show’ in Cultuurhuis De Keizer, Neerstraat 11 in Lichtervelde. Het echtpaar nodigt ook special guests uit, namelijk hun vrienden Gunther Levi en Chris Van Tongelen. (PADI)

De nieuwe single ‘Jij bent m’n leven’ van Davy Gilles verscheen op zijn eigen VRANCKEN-label en is digitaal beschikbaar. Voor de kerstshow: één ticket kost 30 euro. Reservatie via 0477 89 15 74 of [email protected]

The post Davy Gilles strikte een bekende radio-dj voor zijn nieuwe videoclip én pakt ook uit – samen met Sasha – met kerstconcert in Lichtervelde is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Oprichter Antwerps modemerk reageert op faillissement: “Mocht ik 50 jaar zijn, ik zou Gigue terugkopen”

Gigue is door het faillissement van Duror Fashion Group het slachtoffer geworden van “te veel management”. Dat zegt oud-designer Jo Wyckmans (79). De oprichter van het merk was in 1968 bij de eerste lichting afgestudeerden van de Antwerpse modeacademie. In 2017 kwam zijn Gigue in handen van Duror, de groep die modemerk Terre Bleue oprichtte. “Toen zag ik het onheil

Lees meer »

Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend euro aan renovatiemateriaal!”

Fantastisch nieuws uit vrije basisschool De Verrekijker in de Hoogstraat. De school heeft de wedstrijd Klushelden van Brico gewonnen, mag voor 10.000 euro aan werkmateriaal gaan kopen, en kan zo een verouderd paviljoen op de speelplaats renoveren. “Dit is een enorme meevaller”, zegt directeur Lynn Stekelorum.
The post Basisschool De Verrekijker in Alveringem wint ‘Klushelden van Brico’: “Hoera, tienduizend

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »

Moeder getuigt na agressief gedrag van Waalse leerkrachten tijdens “helse” schoolreis: “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”

De leerlingen van een lagere school in Wallonië, die niet bij naam wordt genoemd, zouden zowel fysiek als mentaal mishandeld zijn geweest door twee leerkrachten tijdens een vijfdaagse schoolreis. Het duo zou agressief gedrag hebben vertoond. Een moeder van één van de kindjes getuigt over de helse uitstap bij RTL. “Mijn dochter was voortdurend bang om iets verkeerds te doen”,

Lees meer »

Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op de flank of in de spits? Waar de coach mij zet kan ik spelen”

Cercle Brugge is maandagochtend op stageweek vertrokken naar het Nederlandse Venray. 22 spelers aangevuld met zes gasten van Jong Cercle zijn er actief. Alama Bayo is voorlopig de enige nieuweling. Hij kwam over van Seraing en ondertekende in mei reeds een contract voor vier seizoenen bij groen-zwart.
The post Belgische jeugdinternational Alama Bayo is nieuw bij Cercle Brugge: “Op

Lees meer »

Bouw nieuwe sporthal is opnieuw opgenomen in meerjarenplanning Pittem: “Nu is duidelijk dat we financieel gezond zijn om dit aan te kunnen”

De bouw van een nieuwe sporthal staat opnieuw op de planning in Pittem. In mei 2022 werd het project – goed voor een investering van 4 à 6 miljoen euro – in de koelkast gezet omwille van de onzekere financiële vooruitzichten. Vorige maand bleek echter dat Pittem 3,5 miljoen euro meer over had dan verwacht, waardoor de plannen nu dus

Lees meer »

? De Portiersmoord. Vincent (31) sterft door vijf messteken in het hart: “Wie een foto kon nemen van het lijk, zou getrakteerd worden op een vat bier”

Een oorlog tussen portiers wordt Vincent Van den Berghe fataal. Hij sterft na vijf messteken in het hart. Het is het begin van een lijdensweg voor zijn ouders Eddy en Ria. Want plots duikt een foto op van hun dode zoon in de armen van een vrouw, waarop ook nog eens doodsbedreigingen en pesterijen volgen. De vierde aflevering van de

Lees meer »

Leiebrug in Wervik is door EK-match van Rode Duivels tegen Frankrijk afgesloten met bloembakken: “Hopelijk gooien ze niet met bloemen”

De Leiebrug tussen Wervik en Wervicq-Sud werd enkele minuten voor 17 uur afgesloten, uitgezonderd voor fietsers en voetgangers. De stadsdiensten kwamen enkele rijen houten bloembakken plaatsen. Naar aanleiding van België-Frankrijk op het EK voetbal in Duitsland wordt niks aan het toeval overgelaten om de veiligheid aan weerszijden van de grens te garanderen.
The post Leiebrug in Wervik is door

Lees meer »

Kleinzoon van oprichter Van Hool vangt bot bij de rechter: Zuid-Afrikaans bedrijf mag trailerdivisie overnemen

Slecht nieuws voor Marc Van Hool, kleinzoon van de oprichter van de failliete busbouwer Van Hool. Hij zal de trailerdivisie van het bedrijf van zijn grootvader Bernard niet kunnen overnemen. Het derdenverzet dat hij met een investeringsfonds instelde tegen de curatoren van de failliete busbouwer is onontvankelijk verklaard, meldt de Antwerpse ondernemingsrechtbank maandag.

Lees meer »

Mysterieuze cirkels in de lucht doen Berlijners speculeren over aliens, maar het antwoord is minder spectaculair

De inwoners van Berlijn hebben woensdag verschillende zwarte cirkels in de lucht gespot. Op sociale media doken al snel video’s op met speculaties over ufo’s en aliens, maar het echte antwoord is veel minder spectaculair. De ringen zouden afkomstig zijn van roet en/of uitlaatgassen. “Ze ontsnappen wanneer er een explosie op de grond plaatsvindt. Dit gebeurt in de industrie of

Lees meer »

Tom Van Grieken haalt zwaar uit naar de ‘Nieuwe Vooruit Alliantie’: “Onze 1.000.000 kiezers bij het grof huisvuil gezet”

Vlaams Belang was de grootste winnaar van de verkiezingen van 9 juni, maar wordt volgens de partij zelf door de N-VA brutaal aan de kant geschoven bij de Vlaamse formatie. Partijvoorzitter Tom Van Grieken haalde daarom zaterdag op het programmacongres voor de lokale verkiezingen in de Nekkerhal in Mechelen zwaar uit naar de “Nieuwe Vooruit Alliantie met de steun van

Lees meer »

“Geloofwaardige aanwijzingen” voor aanslag op Amerikaanse militaire bases in Europa en die zou komende week al kunnen plaatsvinden

Er zijn “geloofwaardige aanwijzingen” dat een terroristische aanslag op til is tegen één of meerdere Amerikaanse militaire bases in Europa. Dat meldt de Amerikaanse nieuwszender ‘Fox News’ op basis van een Amerikaanse defensiefunctionaris. Ook in ons land is er een basis van het Amerikaanse leger: in Chièvres, op enkele kilometers van Pairi Daiza.

Lees meer »