Christ en Thomas zijn het spoor ‘Bijster’ in nieuw theaterstuk

Nog tot en met 28 oktober spelen Christ Decommere en Thomas Demeulenaere in De Schaduw in de Wezestraat het theaterstuk ‘Bijster’, in een regie van Tom Ternest. Het is het eerste deel van wat een trilogie moet worden. “Het stuk gaat over twee mannen van ‘boven de 40’ die het spoor van het leven eventjes bijster zijn”, zegt Tom.

“Ieder jaar hebben we in De Schaduw een eigen productie”, zegt Jonah Muylle. “Soms groot, zoals destijds ‘Midzomernachtsdroom’, soms minder groot, zoals nu ‘Bijster’. Nu gaat het over twee mannen, de volgende keer staan hun (ex)-vrouwen tweelingzussen op het podium en het derde luik wordt een confrontatie tussen de mannen en hun vrouwen”, vertelt Muylle.

Goeie vrienden

Tom Ternest is professioneel acteur en regisseur en stichter van ‘Theatermakery Het Eenzame Westen’. In De Schaduw leerde hij in 2004 Christ Decommere kennen en in 2006 Thomas Demeulenaere. Ze werkten ondertussen vaak samen en werden goeie vrienden. Tom, kersverse papa, was niet meer van plan om naast zijn professionele carrière nog bezig te zijn met amateurtheater. “Maar toen de vraag kwam van Christ en Thomas om iets nieuws te creëren, kon ik geen nee zeggen”, zegt Tom.

Van nul

De drie begonnen van nul en zochten uit waarover ze het wilden hebben. “Uiteindelijk kwamen we bij ons eigen leven als mannen uit”, zeggen ze. “Het stuk gaat over twee schoonbroers die het spoor van het leven bijster zijn en speelt zich af op de zolderkamer van een van hen, waar vele Märklin-spoorbanen het decor zijn. Ze hebben het over waar ze staan in het leven, wie ze zijn, wat ze willen, wat ze weten, over de stress van het huwelijk… Het spoort bij hen eventjes allemaal niet meer. De trein van hun leven dendert voort, maar zij houden even halt. Hun (ex)-vrouwen tweelingzussen zijn niet te zien op het podium, maar zijn wel op een ‘bijzondere’ manier aanwezig… Lotje Vercaigne zorgt als dramaturge voor de vrouwelijke toets.”

De voorstellingen van ‘Bijster’ vinden plaats op 20, 21, 26, 27 en 28 oktober, telkens om 20.30 uur. Tickets kosten in voorverkoop 12 euro, aan de deur betaal je 14 euro. Bestellen kan via www.deschaduw.be.

The post Christ en Thomas zijn het spoor ‘Bijster’ in nieuw theaterstuk is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgen veranderen massaal van bank

01:00 In de eerste zes maanden van het jaar werden bijna 25.000 spaarrekeningen overgedragen naar een andere bank. Dat is een teken dat de grotere concurrentie tussen de banken vruchten afwerpt.

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

Sofie Wyffels (47) is de nieuwe directeur van VBS ‘t Brugske in Dadizele: “Ik werd hier met open armen ontvangen”

Sofie Wyffels (47) uit Rumbeke startte het nieuwe schooljaar als nieuwe directrice van de Vrije Basisschool ’t Brugske in Dadizele. Sofie werkte 26 jaar in de Sint-Jozefsschool in Roeselare. “Ook als directeur heb je een connectie met de kinderen”, aldus Sofie, die samen met haar team op 2 september de kinderen via de Moorsledestraat ontving.
The post Sofie Wyffels

Lees meer »

Axel Daeseleire gaat door het vuur om z’n chihuahua’s te beschermen: “Die beestjes wekken vadergevoel in me los”

Drie programma’s op twee zenders: Axel Daeseleire (55) is deze week alomtegenwoordig op uw scherm. Vooral ‘Axel in Amerika’ liet een diepe indruk na, vertelt de tv-maker, die in Texas zag hoe een 10-jarig meisje een wapen gebruikt. “Ik hoop dat die trend niet naar hier overwaait”, zucht hij. Al heeft Axel zelf ook een geheim ‘wapen’ waarmee hij z’n

Lees meer »

Vrouw van agent beleeft traumatische nacht nadat ze bedrog opbiechtte: “Hij sloot me op, sloeg en plaste over me”

Een politieagent (53)moet vandaag voor de rechtbank verschijnen omdat hij zijn 13 jaar jongere vrouw heeft geslagen, opgesloten en onmenselijk behandeld. Dat gebeurde nadat zij had opgebiecht dat ze hem al een tijdje bedroog. De agent plaste meerdere keren in een glazen fles en goot die daarna uit over zijn vrouw. “Dat was geen urine, maar een soort Ricard”, argumenteerde

Lees meer »

Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby”

Nadat ze in maart in het Nederlandse Almere een individuele tijdrit won, was Marie Maes (23) tijdens het weekeinde van 17 en 18 augustus twee keer succesvol aan het werk tegen de klok. Zowel in Zeeland als in Heusden-Zolder klokte de eliterenster de snelste tijd.
The post Tijdritspecialiste Maes: “Uit de hand gelopen hobby” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gruwelijke details komen naar boven in zaak van zwaar mishandeld Nederlands pleegmeisje (10): “Aan stroomdraden vastgebonden in kooi”

In Nederland is donderdag de eerste openbare zitting gestart in een gruwelproces tegen twee pleegouders, die terechtstaan voor zware mishandeling van hun 10-jarige pleegdochter in Vlaardingen. Daar komt het ene na het andere verschrikkelijke detail naar boven over wat Daisy W. (37) en John van den B. (37) met het pleegmeisje zouden hebben gedaan. Ze werd zo erg toegetakeld dat

Lees meer »