Brugse raadkamer gaat opnieuw niet akkoord met enkelband voor Jordy D. die Milan (15) doodstak

De Brugse raadkamer besliste dinsdagochtend opnieuw om niet in te gaan op de vraag om Jordy D. uit Oostkamp vrij te laten onder elektronisch toezicht. De jongeman zit sinds september 2021 in de cel nadat hij Milan Meert (15) had neergestoken op een verjaardagsfeest. Advocaat Ellen Eneman vraagt al geruime tijd om de jongen vrij te laten met een enkelband, maar de raadkamer besliste daar vooralsnog niet verder op in te gaan.

Een verjaardagsfeest van Jordy D. uit Oostkamp eindigde op 24 september 2021 met fatale gevolgen. De jongeman vierde in het bijzijn van heel wat vrienden in de wijk Nieuwenhove zijn verjaardag.

Niet gevraagd, maar toch aanwezig: Milan Meert (15) en een kompaan. Het duo kwam niet om feest te vieren, maar wel om een openstaande drugsschuld op te eisen. Een korte pitstop in de hoop geld te ontvangen, maar Milan Meert bekocht de tussenstop met zijn leven.

Brugse raadkamer

Het duo bedreigde Jordy D. niet alleen met een stroomstootwapen, maar er werden ook effectief schoten gelost. Als reactie daarop haalde Jordy D. een bajonet tevoorschijn waarmee hij Milan doodstak. Jordy D. verblijft sindsdien in de gevangenis, maar wil daar graag zo snel mogelijk uit.

Advocate Ellen Eneman vraagt al enkele maanden om de jongeman onder elektronisch toezicht vrij te laten, maar de Brugse raadkamer heeft duidelijk een andere kijk op de zaak. De Brugse raadkamer ging nog nooit eerder in op die vraag en dat was dinsdagochtend ook niet anders.

Een tevergeefse poging om de jongeman uit de gevangenis te krijgen. De aanhouding van Jordy D. werd in plaats daarvan met twee maanden verlengd. (CC)

The post Brugse raadkamer gaat opnieuw niet akkoord met enkelband voor Jordy D. die Milan (15) doodstak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Nederlandse ministers mogen pas eed afleggen na screening door Staatsveiligheid: waarom gebeurt dat niet bij ons?

Vandaag worden in Nederland de ‘bewindspersonen van de regering beëdigd’. De kandidaat-ministers die straks de eed zullen afleggen, zijn vooraf gescreend door Staatsveiligheid. Eén kandidaat-minister werd op basis van die screening zelfs geweerd. In ons land wordt vreemd genoeg niet nagegaan of kandidaat-ministers en staatssecretarissen integer en betrouwbaar zijn. Ook niet als die kandidaten straks toegang krijgen tot gevoelige informatie.

Lees meer »

“1 op 100 vindt dit hot”: campagne wil met vakantiekiekjes aandacht vragen voor problematiek kindermisbruik

Schijnbaar onschuldige vakantiefoto’s: een jongetje dat aan een ijsje likt of een meisje dat speelt met de tuinslang. Die beelden spelen de hoofdrol in een campagne van Stop it Now!, de organisatie die zich inzet voor de preventie van kindermisbruik en personen die vragen of bezorgdheden hebben rond seksuele gevoelens tegenover minderjarigen. Wat voor de meeste mensen volstrekt onschuldig lijkt,

Lees meer »

Opendeurdag seksclub Club Amai trekt 3.000 nieuwsgierigen: “Misschien breng ik volgende week wel een eerste echt bezoekje”

Ruim 3.000 nieuwsgierigen hebben zondag een bezoek gebracht achter de schermen van Club Amai in Hoogstraten (Meer). Alle aanwezige mannen en vrouwen hielden netjes de kleren aan en stapten in een lange rij met het nodige gegiechel naar binnen. De seksclub hield voor een keer geen swingersdag, maar gooide de deuren open voor iedereen die er eens op klaarlichte dag

Lees meer »

Waarom tieners brand stichten: neuropsycholoog schetst wat er in hun hoofd speelt

Bij zowel de ‘vuilnisbakbrand’ in Hoegaarden als de brandende boerderij in Merchtem lijken jongeren de brandstichters te zijn. Waarom zoeken tieners die gevaarlijke situaties op? Kunnen ze de gevaren niet goed inschatten? En hoe kun je dat gedrag als ouder helpen vermijden? Neuropsycholoog Jelle Jolles legt uit hoe het puberbrein werkt: “Bij leeftijdsgenoten worden hun hersenen actiever”

Lees meer »