Besties Jani Kazaltzis en James Cooke baten deze week 4 dagen frituur uit: “Op 2,5 uur al bijna alles geproefd”

“We zijn al lang heel goede vrienden en samen een tv-programma maken stond al een tijdje op onze bucketlist”, glunderen Play4-gezichten James Cooke (38) en Jani Kazaltzis (44), die het programma ‘Jani & James doen-het-zelf’ gaan maken. Samen gaan ze de komende zes weken vier dagen per week het werk van zelfstandigen overnemen. Eén keer wordt alles uitgelegd, en dan is het aan hen. “Het zijn onze vrienden en familie die de jobs voor ons uitkiezen, wij weten van niks”, voegt Jani toe. Maandagavond zijn de twee besties – met de nodige chaos – gestart als frituuruitbaters in het Limburgse Genk. Showbits-reporter Jarne was erbij voor een verslag in Showbits.

Meer krantenkoppen in België

Veel boze reacties op essay waarin Taylor Swift een “slecht rolmodel” wordt genoemd: “Ze is 34, ongetrouwd en heeft nog geen kinderen”

“Vrouwen moeten niet per se trouwen en kinderen krijgen om een goed rolmodel te zijn.” Fans van Taylor Swift zijn niet te spreken over een artikel van het Amerikaanse ‘Newsweek’. In het essay wordt de zangeres onder meer een slecht rolmodel genoemd omdat ze op 34-jarige leeftijd nog niet getrouwd is en ook geen kinderen heeft. Iets waar volgers van

Lees meer »

Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit

Niet alleen voor de leerlingen en leerkrachten van Hotelschool Ter Duinen in Koksijde zit het schooljaar erop, dat geldt ook voor vijf leden van het bestuursorgaan. Tijdens de laatste schoolweek nam de school afscheid van vijf bestuursleden die zich jarenlang hebben ingezet voor de school.
The post Hotelschool Ter Duinen wuift vijf bestuursleden uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Parket in Panama gaat in beroep tegen vrijspraak voor hoofdverdachten Panama Papers

Het parket in Panama heeft vrijdag aangekondigd dat het in beroep gaat tegen de vrijspraak die 28 verdachten in de zaak-Panama Papers vorige week hadden verkregen. De groep is gelinkt aan het advocatenkantoor Mossack Fonseca, dat centraal stond in het internationale belastingontduikingsschandaal. Onder de beklaagden die werden vrijgesproken is ook de Duits-Panamese advocaat Jürgen Mossack.

Lees meer »

Mobiele escape game rond dementie in Izegem

De werkgroep dementievriendelijke gemeente organiseert van 26 juni tot en met 6 juli een mobiele escape game rond dementie. ‘De tuin van Victoria’ geeft je een beter inzicht om dementie te begrijpen en vindt plaats in Kasteel Wallemote in de Kokelarestraat 85.
The post Mobiele escape game rond dementie in Izegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bekende Iraanse activiste ter dood veroordeeld

De Iraanse Sharifeh Mohammadi heeft op de vooravond van een tweede verkiezingsronde in Iran de doodstraf opgelegd gekregen wegens haar banden met een onafhankelijke vakbond. “Het regime probeert alle activisten het zwijgen op te leggen.”

Lees meer »

Vlaams Belang voert deze zomer luchtreclame

Het Vlaams Belang voert deze zomer promotie met een vliegtuigje met spandoek. Het reclamevliegtuig zal gedurende tien dagen in Vlaanderen te zien zijn. “We zetten alles op alles voor de lokale verkiezingen”, zegt voorzitter Tom Van Grieken. “Het Vlaams Belang zal deze zomer zichtbaar aanwezig zijn, te land en in de lucht.”

Lees meer »

Monsterboete of dwangsommen voor Fluvius? Duizenden klanten krijgen al maanden geen factuur meer

De Vlaamse energieregulator VREG onderneemt op dit moment juridische stappen tegen Fluvius. Of dat een monsterboete of dwangsommen zijn, wordt eerstdaags beslist. De netbeheerder moest de IT-problemen die nu al bijna drie jaar aanslepen, oplossen. Deadline: afgelopen zondag 30 juni. Dat bracht HLN-consumentenexperte Safia Yachou aan het licht in april. Maar vandaag zijn er nog steeds duizenden Vlamingen die al

Lees meer »

“Ik zou het zo erg vinden als iemand hierin gelooft”: VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke over deepfake van haar die circuleert

Toch even schrikken voor VTM NIEUWS-anker Cathérine Moerkerke: op sociale media verschijnen beelden van haar waarin ze vertelt hoe een mobiele app je miljonair kan maken. Zulke deepfakes, bewerkt met artificiële intelligentie, komen steeds vaker voor en zijn gemaakt om je bankrekening te plunderen. Wie zit hierachter? En hoe herken je ze? Parketmagistraat Catherine Van De Heyning ziet een gevaarlijke

Lees meer »