“We hebben ze van de macht verdreven”: pro-Europese partijen op winst in Polen na belangrijkste verkiezingen sinds het einde van de Sovjet-Unie

Het lijkt er op dat de Poolse regeringspartij Recht en Rechtvaardigheid (PiS) van de macht zal verdreven worden in Polen, ondanks een overwinning bij de parlementsverkiezingen van zondag. De pro-Europese oppositiepartijen behalen samen een meerderheid en ze zouden een regering kunnen vormen, zo blijkt uit de exitpolls.

Meer krantenkoppen in België

Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie

Op de laatste schooldag werd er tijdens een receptie in de pastorie hulde gebracht aan de afscheidnemende leerkracht Sylvie Dupont en aan Mieke Berghman, directeur van de Middenschool in Ingelmunster.
The post Hulde aan Mieke en Sylvie in de pastorie appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vlaams Gezin verhuist naar Fuerteventura voor surfcarrière van zoon Kamiel (12): “We geven hem de vrijheid die hij nodig heeft”

Kamiel Deraeve (12) uit Oostduinkerke kan goed surfen. Over acht jaar hoopt hij op de Olympische Spelen te staan, maar de golven van de Noordzee zijn nu al te klein voor hem. Dus vroeg hij aan papa en mama: “Zouden we niet naar Fuerteventura verhuizen?” Peter Deraeve (46) en Elise Debaere (43) moesten er even over nadenken, maar de knoop

Lees meer »

Miniatuurtreintjeswinkel Van Daele in Tielt houdt eerste stockverkoop: “We houden er voor alle duidelijkheid nog niet mee op”

Bij miniatuurtreintjeswinkel Van Daele in Tielt, die al zo’n vier decennia door Herman Van Daele (92) wordt gerund, is een stockverkoop van start gegaan. De dochters van Herman leiden de verkoop in goede banen, al benadrukken de zussen dat het niet om een uitverkoop gaat.
The post Miniatuurtreintjeswinkel Van Daele in Tielt houdt eerste stockverkoop: “We houden er voor

Lees meer »

KIJK. Cheerleader wordt geraakt door verdwaalde vuurpijl tijdens spectaculaire show op Independance Day

Independance Day wordt in de VS steeds spectaculair gevierd, maar tijdens een groots event in het stadion van Utah worden de festiviteiten plots even stilgegeld. Tijdens het vuurwerk verdwalen enkele vuurpijlen, die vervolgens terechtkomen in het publiek. Ook een cheerleader die in outfit in het midden van het grasveld stond, krijgt zo’n pijl tegen zich aan. Omdat de hulpdiensten sowieso

Lees meer »

Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil

De stad Oudenburg krijgt een bedrag van 7.000 euro van Mooimakers voor het innovatieve vuilnisbakkenplan 2.0. Dit initiatief is gericht op het efficiënt aanpakken van zwerfvuil en sluikstort. Om zwerfvuil tegen te gaan heeft het stadsbestuur een vuilnisbakkenplan opgesteld.
The post Subsidie van 7.000 euro voor aanpak zwerfvuil appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tom De Cock scoort opnieuw als auteur : “Uitgeverijen in twaalf landen bekijken of ze het boek willen vertalen”

Tom De Cock (40) is niet alleen de herkenbare radiostem van Qmusic, maar inmiddels ook een geprezen auteur. Met zijn boekenreeks ‘Lily’ blijft hij keer op keer succes oogsten. Eerder sleepte hij bij onze noorderburen al een literatuurprijs in de wacht. En ook zijn nieuwe en derde boek, ‘Lily: Staal’ – dat hij begin deze maand uitbracht – slaat direct

Lees meer »