Volgend jaar in de zomer misschien pop-uprestaurant in ‘t Capellehof in Rollegem-Kapelle

De kans is groot dat er tegen de zomer van volgend jaar een pop-up restaurant komt in de gewezen hoevewoning van ’t Capellehof middenin de dorpskom van Rollegem-Kapelle.

Burgemeester Bart Dochy (CD&V/VD) maakte dat bekend tijdens de gemeenteraad in Ledegem. “Voor alle duidelijkheid: het wordt geen café of een zomerbar”, aldus de burgemeester.

Fractieleider Caroline Seynhaeve (Vooruit) vroeg naar de stand van zaken over de plannen om de gewezen hoevewoning te renoveren. “We zitten binnenkort samen met Monumenten & Landschappen”, zegt Bart Dochy. “Van Onroerend Erfgoed kregen we relatief weinig subsidies. We lieten een kostenraming maken voor een totale renovatie van de hoevewoning en zijn nogal geschrokken.”

Meerwaarde

“De kosten zijn te groot om de uitbating te laten renderen. De huurprijs zou te hoog zijn. We gaan zien welke subsidies we kunnen krijgen om de woning in orde te zetten. We willen het opfrissen op een aangename manier. Er is ruimte voor een restaurant in onze gemeente. In Rollegem-Kapelle is er geen.”

“We gaan die hoevewoning niet verkopen. Een pop-up zou een meerwaarde zijn voor het dorp; maar nogmaals: geen café of zomerbar, want we willen geen concurrentie voor de horeca. Het zit in de pipeline, maar we willen het niet forceren.”

The post Volgend jaar in de zomer misschien pop-uprestaurant in ‘t Capellehof in Rollegem-Kapelle is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Verkoop speedpedelecs remt fors af

De verkoop van speedpedelecs, snelle elektrische fietsen, krijgt forse klappen. De oorzaak is onder meer het aanhoudende slechte weer. Al doet de tweedehandsmarkt voor speedpedelecs het wél goed.

Lees meer »

“Hij is in staat van ontkenning”, zegt VS-correspondent Soenens nu president Biden alleen stap opzij wil zetten op vraag van “God de Almachtige”

De Amerikaanse president Joe Biden blijft vasthouden aan zijn kandidatuur voor het presidentschap. Ook in het eerste tv-interview sinds het belabberde debat met Trump gaf hij geen enkele indruk dat hij zal toegeven aan de toenemende druk om een stap opzij te zetten. En dat hij Trump moet laten voorgaan in de peilingen, lijkt hij niet te geloven. "Je voelt

Lees meer »

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Albert en Paola vieren huwelijksverjaardag gezellig samen in Frankrijk: “Ze zijn daar alleen met z’n tweeën”

Koning Albert (90) en koningin Paola (86) vieren vandaag hun 65ste huwelijksverjaardag. Ter gelegenheid van hun briljanten jubileum hebben ze via het koninklijk paleis een nieuwe foto laten verspreiden. Volgens royalty-expert Jo De Poorter vond het grote feest afgelopen weekend al plaats en vieren ze vanavond deze gebeurtenis gezellig samen met twee.

Lees meer »

Een drukfout op de affiche, dacht onze man. Måneskin bewees hem ongelijk: “Putain, caramel, jambon: ge hádt ons”

Måneskin als headliner. Een gok volgens sommigen, een zwaktebod volgens anderen. Grijnzende bassiste Victoria had voor de gelegenheid hartjes uit zwarte tape geknipt, maar had na de tepelstickers nog genoeg over om criticasters de mond te snoeren. Werchter hield de adem in. Onze man niet, maar was toch aangenaam verrast. “Damiano bleek de ultieme Italian Stallion. Alsof hij het beruchte

Lees meer »

Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem

Zondagavond kwam het tot een zware botsing tussen twee personenwagens ter hoogte van de Lampernissesteenweg en de Steendamstraat op het grondgebied van Alveringem.
The post Zware botsing met twee personenwagens in Alveringem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Erik ten Hag verlengt tot 2026 bij Manchester United

Erik ten Hag (54) blijft tot 2026 coach van Manchester United. Lang was er onduidelijkheid of de Nederlander zou aanblijven, maar nu weet hij wat hem te doen staat: “We moeten nog heel hard werken om het niveau te bereiken dat van Manchester United wordt verwacht.”

Lees meer »