Tabaksfee Marie-Loor Bossuyt en beide eredames officieel aangesteld

In het stadhuis van Wervik vond de officiële aanstelling van de nieuwe Tabaksfee Marie-Loor Bossuyt (Geluwe), eerste eredame Eileen Bossuyt, (Kruiseke) en tweede eredam Lora Claeys (Wervik). Tevens werd er afscheid genomen van de uittredende Tabaksfee Joni Vantomme en haar eredames Ina en Aileen Feys. Ze kregen allemaal een mooi boeket bloemen.

De uittredende Tabaksfee nam zaterdag deel aan de stratenloop Corpuss Run-Dwars door Geluwe en trok nadien naar de ontvangst van de 50-jarigen in het stadhuis. Meteen haar laatste activiteit als Tabaksfee. Joni Vantomme studeerde af en vond direct werk in het Colleège de la Lys in het naburige Komen. Ze geeft er diverse vakken.

“Ze mogen met grote tevredenheid terugblikken op hun afgelopen jaar als onze ambassadrices”, aldus burgemeester Youro Casier (Vooruit) over het afscheidnemend trio. “Het was natuurlijk een zeer uitzonderlijk en leerrijk jaar. Ze hebben heel wat activiteiten opgeluisterd met hun aanwezigheid en probeerden hun taak naar godsvrucht uit te voeren. Onze wegen hebben elkaar heel wat gekruist en ze volbrachten hun taak perfect.”

“Ze zijn dus goede voorbeelden voor hun opvolgers. Deze dames hebben de lat wel zeer hoog gelegd voor de nieuwe Tabaksfee en eredames. Hun aanwezigheid werd dan ook telkens zeer geapprecieerd door de verenigingen en organisaties.”

Er waren dankwoorden van Jani Vantomme. “Ik heb er een fantastisch jaar op zitten, een jaar om nooit meer te vergeten”, klinkt het. “Elke ervaring was een moment dat ik anders nooit zou beleefd hebben en kan het met een fantastisch gevoel afsluiten.”

“Ik ben superblij dat ik de stap durfde zetten om me in te schrijven”, zegt de kersverse Tabaksfee. “Ik verlang naar het komende jaar en zie het helemaal zitten.” (EDB)

The post Tabaksfee Marie-Loor Bossuyt en beide eredames officieel aangesteld is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

TERUGLEZEN GAZA. Israëlisch leger: “Zeker 900 Hamasstrijders gedood in Rafah”

Lees hier al het nieuws terug van woensdag 3 juli over de oorlog tussen Israël en terreurbeweging Hamas. Zeker vier Palestijnen zijn om het leven gekomen door een Israëlische aanval op het vluchtelingenkamp Nur Shams op de Westelijke Jordaanoever, zo meldt het ministerie van gezondheidszorg van de Palestijnse Autoriteit. En het Israëlisch leger heeft naar eigen zeggen meer dan 900

Lees meer »

Geen water of elektriciteit en amper contact met de buitenwereld: Dirk Van Dijck uit ‘Het eiland’ woonde 8 jaar in het Amazonewoud

Eigenlijk zou hij niet meespelen, maar toeval bezorgde Dirk Van Dijck (72) de bekendste rol van zijn leven. Op de set van ‘Het eiland’ was het niet altijd prettig, maar Van Dijck was wel wat anders gewend. Voor hij onsterfelijk werd als ambitieuze hielenlikker Michel Drets leefde de eigenzinnige acteur acht jaar in de meest primitieve omstandigheden in het Amazonewoud.

Lees meer »

“Van Gerwen heeft de grootste mond van iedereen, maar hij was nog nooit zo stil”: Van den Bergh en Huybrechts genieten na van spectaculaire derbyzege

De ‘Belgian Arrows’ hebben grote indruk gemaakt in de achtste finale van de World Cup of Darts. In de ‘Derby der Lage Landen’ hebben Dimitri Van den Bergh en Kim Huybrechts Oranje op een afstraffing getrakteerd: 8-2! Eindelijk heeft Van den Bergh de scalp van Michael Van Gerwen, zij het met de hulp van Huybrechts. In de kwartfinale spelen de

Lees meer »

Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen

De twee Westhoekziekenhuizen, Jan Yperman en az West, bundelen de krachten voor borstkankerbehandelingen. De recent gewijzigde wetgeving voor de erkenning van borstklinieken heeft de ziekenhuizen ertoe aangezet om een alliantie aan te gaan ten voordele van de patiënten in de Westhoek. De twee bestaande borstklinieken smelten samen tot borstkliniek Westhoek.
The post Borstklinieken Ieper en Veurne smelten samen appeared

Lees meer »

Nederlandse huizenprijzen op hoogste niveau ooit

De huizenprijzen op de krappe woningmarkt in Nederland zijn nog nooit zo hoog geweest als afgelopen kwartaal. Dat meldt de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM). De gemiddelde verkoopprijs van bestaande huizen was in het tweede kwartaal 468.000 euro, 7,2 procent meer vergeleken met het eerste kwartaal van 2024. Dit is een “uitzonderlijke” toename, vindt de makelaarsvereniging, omdat dit sinds het

Lees meer »

Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter

Cercle Brugge heeft een akkoord bereikt met de 20-jarige Ibrahim Diakité. Hij ondertekende een contract voor vier seizoenen tot medio 2028. Hugo Siquet verliet als rechtsachter groen-zwart na een uitleenbeurt en keerde terug naar het Duitse Freiburg. Diakité zal zijn plaats innemen.
The post Cercle Brugge heeft met Ibrahim Diakité een nieuwe rechtsachter appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Buitenwipper perste familie Schumacher voor 15 miljoen euro af met foto’s van pas overleden F1-held”

De Duitse politie heeft een buitenwipper en zijn zoon aangehouden voor het afpersen van de familie van zevenvoudig Formule 1-wereldkampioen Michael Schumacher (55). Dat meldt de Duitse krant ‘Bild’. De mannen, afkomstig uit Wuppertal, zouden 15 miljoen euro hebben geëist en in het bezit zijn van beelden van Schumacher vlak na het ski-ongeluk waar hij nu nog steeds de gevolgen

Lees meer »

Naar het pretpark met het gezin? Dat kost je minstens 178,30 euro, maar Plopsaland is iets goedkoper dan vorig jaar

Een dagje in een West-Vlaams pretpark kost je deze zomer net iets meer dan vorig jaar of toch in de meeste pretparken. Bellewaerde Park is het enige pretpark dat dit jaar hun ticketprijzen lichtjes verhoogde. Het eten in Plopsaland werd iets goedkoper. In Boudewijn Seapark daarentegen werd het menu een tikkeltje duurder.
The post Naar het pretpark met het

Lees meer »

Staande ovatie voor afscheidnemend schepen Hedwig Kerckhove in Wingene: “Dubbel gevoel, want de politieke ‘goesting’ is er nog”

Een van de headlines tijdens de jongste gemeenteraad was de kwartaalrapportering van het fusietraject tussen Wingene en Ruiselede, dat door technisch falen een presentatie werd in mineur. Maar het talrijk opgekomen publiek – voor de gelegenheid in CC De Wissel – zag een emotionele schepen Hedwig Kerckhove afscheid nemen. De charmante, ervaren politicus werd geëerd door meerderheid en oppositie en

Lees meer »