Russisch leger rukt op rond symbolische verzetsstad Avdiivka, maar Poetin tempert verwachtingen

Er wordt al dagenlang hevig gevochten in en rond Avdiivka, een symbolisch industriestadje in de Donbas. Volgens militaire bloggers zou het Russische leger daar terreinwinst boeken, maar de Russische president Vladimir Poetin tempert nu de verwachtingen. Nochtans zou de verovering van het stadje wel het moreel van de Russische troepen aan het front kunnen opkrikken.

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe labels waarschuwen onder meer voor seks en geweld in tv-programma’s

Vanaf 30 september worden televisieprogramma’s in Vlaanderen gelabeld om te waarschuwen voor mogelijke schadelijke gevolgen. Het nieuwe classificatiesysteem, GoedGezien gedoopt, is in het leven geroepen om jonge kijkers te beschermen. "De labels kunnen ouders even doen stilstaan bij wat wel of niet geschikt is voor hun kind", duidt Koen Ponnet, mediapsycholoog aan UGent. "Maar dwingend zijn ze niet."

Lees meer »

Amerikaanse tiener met schoenmaat 59 (!) breekt wereldrecord

De Amerikaanse tiener Eric Killburn Jr. heeft een speciaal wereldrecord te pakken. Hij heeft met zijn schoenmaat 59 de allergrootste voeten van alle levende tieners. Met zijn handen van 19,04 centimeter brak hij ook al het record voor grootste handen. Beiden zijn nu opgenomen in het Guinness World Records-boek.

Lees meer »

“Je ervaart er een bijzondere kracht en vrijheid”: Michèle (37) uit Waregem organiseert retreats, events en trouwfeesten in de bergen

Michèle De Vetter zet haar liefde voor de bergen om in Move Any Mountain. De 37-jarige eventplanner organiseert er retreats, bedrijfsuitjes en zelfs trouwfeesten op unieke locaties. “De bergen hebben iets betoverends. Het is een van de laatste plekken waar je nog echt kan ontsnappen aan de dagelijkse drukte en kan verbinden met de natuur en jezelf.”
The post

Lees meer »