Oostkamps transportbedrijf TransWest in Franse handen “We delen dezelfde waarden”

Recent werd bekendgemaakt dat het Oostkampse transportbedrijf TransWest, gelegen in de Kampveldstraat, overgenomen wordt door de Franse transportreus Stef Group. Daarmee wil de groep zijn activiteiten uitbreiden in de distributie van diepvriesproducten. Ze beschikken door de overname nu over zes vestigingen in België.

TransWest is specialist in de distributie en logistiek van diepgevroren voeding. Al meer dan 65 jaar heeft het bedrijf een uitmuntende reputatie als betrouwbare en duurzame transportpartner. Gevestigd in West-Vlaanderen, de achtertuin van de Vlaamse agro-industrie, bevinden ze zich op een kruispunt van wegen dat de grootste steden van West-Europa met elkaar verbindt. Sinds deze maand is TransWest lid van Stef Group, de Europese leider op het gebied van levering van voeding.

Diepvries

TransWest stelt meer dan 200 werknemers te werk en beschikt over 250 voertuigen. Het bedrijf werd in 1957 opgericht door Jozef Lambrecht en wordt geleid door zijn zonen Jan en Paul. Transport op een kwalitatieve manier organiseren in de Benelux, Frankrijk en Duitsland was van bij de start de drijfveer van oprichter Jozef Lambrecht. De naam TransWest maakt dat ook duidelijk. De klemtoon lag van in het begin op vervoer van voeding voor diverse klanten. In 1983 deed de eerste koelkastoplegger zijn intrede en startte het transport van diepvriesgroenten. In 1993 volgde een eerste diepvriesmagazijn. In 2022 puurde het transportbedrijf een nettowinst van 2 miljoen euro uit een omzet van 66,8 miljoen euro.

Zelfde naam en logo

De overname door Stef Group komt er omdat de derde generatie Lambrechts niet de intentie heeft om de leiding van het bedrijf TransWest op zich te nemen. Wel blijven Jan en Paul Lambrecht verantwoordelijk voor TransWest en verandert er naar eigen zeggen niets voor het personeel. Ook de naam en het logo blijft voorlopig bestaan. “Het is nu vooral belangrijk om de rust te bewaren binnen de firma en verder te werken naar het personeel en naar de klanten toe”, vertellen bronnen dicht bij het bedrijf.

Paul en Jan Lambrecht: “Stef Group en TransWest delen al vele jaren dezelfde waarden en tradities: betrouwbaarheid, stabiliteit, expertise in de koude keten en de ambitie om uit te blinken. Door de diepvriesdivisie van Stef in België te worden, bereiden TransWest en haar medewerkers zich voor op een mooie toekomst, aangedreven door de groei van de logistiek en distributie van diepvriesproducten in België en naar de omringende landen.”

Zesde vestiging

Stef Group is sinds 1989 aanwezig in België en is net zoals TransWest gespecialiseerd in transport en logistieke diensten voor verse voedingsproducten binnen België. Stef België telt 500 werknemers en een wagenpark van 150 voertuigen. Om haar binnenlandse en internationale transport- en logistieke activiteiten uit te voeren, steunt Stef België op een netwerk van vijf vestigingen in Wallonië en Vlaanderen, waaronder een nieuw magazijn voor verse producten dat in april 2023 in Tubeke werd geopend. Met de overname van het Oostkampse TransWest beschikken zij nu over een zesde vestiging met een toch wel sterke specialisering in diepvries transport en opslag. “We zijn verheugd dat we dit akkoord met TransWest hebben bereikt. Deze overname wordt gemotiveerd door het sterke complementaire karakter van onze twee bedrijven en onze teams, die bekend staan om hun professionaliteit. Het zal Stef België in staat stellen haar dienstenaanbod uit te breiden om beter tegemoet te komen aan de behoeften van haar klanten in de diepvriessector”, aldus Christophe Gorin, Managing Director Noord-Europa van Stef Group.

De voltooiing van de overname is gepland voor einde oktober 2023. Financiële details over de deal zijn er niet.

The post Oostkamps transportbedrijf TransWest in Franse handen “We delen dezelfde waarden” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Drie West-Vlamingen in de finale van het concours ‘Eerste Kok van België 2025’

De finale van de prestigieuze meesterschapswedstrijd ‘Eerste Kok van België 2025’ vindt plaats op zondag 17 november in Horeca Expo in Gent. De leesjury van Club Prosper Montagné selecteerde op basis van een recept met gerijpte varkensrug en kool vijf finalisten, waaronder drie West-Vlamingen: Neal Descheemaecker (32) die souschef is van restaurant Boury in Roeselare, chef-eigenaar Cédric Sorton (44) van

Lees meer »

Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation

Op dinsdag 9 juli kan je in de Middelkerkse evenementzaal Silt met ‘Celebrating Prince’ een unieke concertavond beleven. In de rangen van ‘Celebrating Prince’ vinden we de kern van de ‘New Power Generation, de legendarische begeleidingsband van Prince.
The post Eerbetoon aan Prince in Silt, met kern van de New Power Generation appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani (26) spreekt voor het eerst: “We moeten leren om lief te hebben in plaats van te haten”

De bevrijde Israëlische gijzelaar Noa Argamani heeft in een videoboodschap opgeroepen om de overgebleven gevangenen in Gaza niet te vergeten. Argamani liet voor het eerst publiekelijk van zich horen sinds ze op 8 juni gered werd door Israëlische strijdkrachten. De 26-jarige werd op 7 oktober door Palestijnse miitanten van Hamas ontvoerd van een muziekfestival, achterop een motor. De hartverscheurende beelden

Lees meer »

Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge nemen deel aan Open Tuinen: “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen”

Er lijkt geen einde te komen aan de diepe stadstuin achter de rijwoning van Odette (69) en Paul (70) Vancayzeele in Poperinge. Ze zetten dit weekend andermaal hun romantische rozentuin open voor het publiek. “We hadden nog nooit zoveel werk door de regen, onze rozen liepen zelfs twee keer onder.”
The post Odette (69) en Paul (70) uit Poperinge

Lees meer »

KIJK. “Dit is onmenselijk”: youtuber IShowSpeed aangevallen in Noorwegen, fans trekken zijn haar uit en gooien met urine

De 19-jarige youtuber IShowSpeed, wiens echte naam Darren Watkins Jr. is, is woensdag in Oslo aangevallen op straat. Een grote menigte stond hem buiten een souvenirwinkel op te wachten. Toen hij naar de auto probeerde te lopen, werd er plotseling aan zijn haar getrokken en sprong een fan bovenop hem. Daarnaast kreeg hij ook urine over zich heen. Watkins noemt

Lees meer »

“Het was een slag in ons gezicht”: topscoorder en laagvlieger blikken terug op deelname aan ‘Met vier in bed’

“Die lage scores? Een slag in ons gezicht.” Nee, Magda (63) en Marc (66) blikken niet onverdeeld tevreden terug op hun deelname aan ‘Met vier in bed’. In dat programma mogen uitbaters hun B&B in de kijker zetten en dat heeft wel degelijk gevolgen. “De bekendmaking van de winnaar moesten we vijf keer opnemen. Niemand wilde voor hen applaudisseren.”

Lees meer »

Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck: “Met ‘Sculptural’ wil ik de identiteit van K.E.R.K. versterken”

Vanaf dinsdag 2 juli is de voormalige kerk van Sint-Pieters-Kapelle in Middelkerke het decor voor de vierde zomertentoonstelling van Nick Ervinck. De bekende kunstenaar verzamelde voor ‘Sculptural’ twaalf bevriende kunstenaars die samen met hem “de intrigerende wereld van hedendaagse beeldhouwkunst willen belichten”. ‘Sculptural’ loopt nog tot en met zaterdag 31 augustus.
The post Sint-Pieters-Kapelle vormt decor voor vierde zomertentoonstelling

Lees meer »

Cultuurcentrum De Schakel en Cultuurcafé in Waregem openen officieel de deuren: “Fenomenaal, hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”

Na een lange renovatie werd cc De Schakel vrijdagavond feestelijk geopend. Het cultuurcentrum werd na de sloop van de voormalige bibliotheek een pak uitgebreid. Het team van De Schakel kijkt enthousiast uit naar het komende seizoen. “Hier kunnen we onze ambitie verder uitbouwen”, klinkt het. Ook het gloednieuwe Cultuurcafé springt in het oog en is vanaf vandaag elke dag geopend.<br

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden, maar heeft wel veel ideeën: “We hebben te snel gezegd dat het oppositie wordt”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »