Nicolas Bauwens op wereldtournee in West-Vlaanderen: “Mijn missie is leute maken”

Na jaren grappige filmpjes op sociale media te posten acht komiek Nicolas Bauwens (37) de tijd rijp om vanachter zijn laptop vandaan te komen en de podia op te zoeken. Vanuit de Rekkemse Paradijswijk wil hij op wereldtournee trekken door onze provincie heen.

Met Bart Vanneste alias Freddy Devadder heeft Rekkem al een onbetwist komisch boegbeeld. In zijn schaduw probeert een immer bescheiden Nicolas Bauwens voorzichtig aan zijn beginnende carrière als comedian te timmeren. Hij mocht al eens opdraven in een filmpje van het satirische televisieprogramma De Ideale Wereld en daarnaast is hij als wandelende PMD-zak het gezicht van de campagne ‘Sorteren op het werk’.

Ester Gin Belet

Maar zijn volgers op sociale media kennen hem vooral van ‘Ester Gin Belet’, een reeks geestige filmpjes waarin hij, zingend in het West-Vlaams, lacht met wat er om hem heen gebeurt, maar vooral met zichzelf spot en aan zelfrelativering doet.

De Rekkemse leutemaker wil nu de confrontatie met een levend publiek aangaan. “Ik kreeg af en toe de vraag om op te treden op een vrijgezellenfeest of kermis. Dus heb ik een 20 minuten durende show in elkaar gebokst met mijn grootste hits en enkele grappen. De liedjes die ik breng zijn herkenbare covers van bekende nummers, met een West-Vlaamse tekst eroverheen. ‘Sexy’, ‘Ik zoek een madam’, ‘Laat mij stille’… zijn enkele van de nummers die ik breng en die je ook op mijn Facebookpagina kan ontdekken.”

Comfortzone

“Mijn show kan perfect dienen voor een afterparty, als komische intermezzo tussen twee acts door of als voorprogramma. Waar er gefeest wordt en waar ik gevraagd word, daar ga ik naartoe. Leute maken en de mensen amuseren is mijn missie. Ik kijk er ook naar uit om nieuwe mensen leren kennen en nieuwe plaatsen ontdekken. Door op een podium te gaan staan, stap ik uit mijn comfortzone. Dan schijt ik bijna in mijn broek, maar achteraf is de voldoening erg groot. Mij boeken kan via [email protected] of via mijn Facebook- en Instagrampagina”, besluit de allround pleziermaker.

The post Nicolas Bauwens op wereldtournee in West-Vlaanderen: “Mijn missie is leute maken” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

“De tijd van de ultragoedkope Chinese spullen is straks voorbij. En maar goed ook”

Eindelijk lijkt Europa een versnelling hoger te schakelen tegen de dumpingpraktijken van Chinese webwinkels als Shein, Temu en Alibaba. Een beetje economisch protectionisme kunnen we alleen maar toejuichen. Al moeten wij, de consumenten, wel beseffen dat de redding van onze Europese economie met een prijs komt. Letterlijk zelfs. De tijd van de ultragoedkope spullen zal straks voorbij zijn. En maar

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Na einde van onderzoek plakt advocaat namen op robotfoto’s Bende van Nijvel: “Gelijkenissen zijn treffend”

Advocaat Kristiaan Vandenbussche, die de nabestaanden van de in Aalst vermoorde Georges De Smet bijstaat, is niet te spreken over “de capitulatie van het Belgische gerecht” in de zaak van de Bende van Nijvel. Hijzelf weigert de moed én het onderzoek op te geven. “Sinds 2017 ben ik mijn eigen onderzoek gestart met heel concrete sporen naar opdrachtgevers en uitvoerders”,

Lees meer »

Groen licht voor fusie tussen GZA en ZNA: Ziekenhuis aan de Stroom wordt een van grootste van Europa

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft groen licht gegeven voor de plannen van Ziekenhuis Netwerk Antwerpen (ZNA) en GZA Ziekenhuizen om te fuseren tot Ziekenhuis aan de Stroom (ZAS). Nadat vorige week de artsen van ZNA zich akkoord hadden verklaard met een nieuwe financiële regeling, werd nu de laatste horde genomen. De BMA koppelde wel voorwaarden aan haar goedkeuring.

Lees meer »

Chauffeur en passagier even in levensgevaar na crash tegen betonnen duiker: bestuurder reed met voorlopig rijbewijs

In de Bredestraat in Aalst raakten zaterdagmorgen twee personen zwaargewond nadat ze met hun wagen van de weg raakten en tegen een betonnen duiker crashten. De bestuurder reed met een voorlopig rijbewijs en verloor de controle over het stuur, na het uitwijken voor enkele geparkeerde wagens. Beide inzittenden konden het voertuig op eigen kracht verlaten maar werden zwaargewond afgevoerd naar

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »