Joeri (36) zit in de cel op verdenking van de moord van zijn vrouw Zoë (33), vrienden getuigen: “Plots was hij heel positief, vreemd”

“Joeri is een goeie gast, maar je hebt hem best niet tegen je.” Joeri J. (36) zit sinds vorige week in de cel op verdenking van moord op zijn vrouw. De 33-jarige Zoë Snoeks stierf na een ‘ongelukkige val’ van een rots, maar nu vermoeden speurders dat hij haar moedwillig de afgrond in duwde. Portret van een teruggetrokken man die niet vies was van ‘louche zaakjes links en rechts’, overspel en een tikje decadentie.

Meer krantenkoppen in België

Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

De veertiende editie van het Dovy Natourcriterium in Roeselare werd een succes. Regenweer leek aanvankelijk roet in het eten te gooien, maar uiteindelijk vonden toch heel wat wielerfans de weg naar het stadscentrum. Zij zagen wereldkampioen Mathieu van der Poel solo over de eindstreep komen.
The post Mathieu van der Poel knalt solo naar winst in Natourcriterium van Roeselare

Lees meer »

Bekijk: vrijwilligers uit Italië beschilderen Italiaanse kerk van mijnwerkers in Waterschei met 14 Bijbelse taferelen

Vrijwilligers uit Italië zijn bezig met het beschilderen van de Italiaanse kerk in Waterschei (Genk). De 14 taferelen die ze schilderen aan de buitenkant van de kerk, beelden zogenaamde werken van barmhartigheid uit. De vrijwilligers maakten eerder ook al een fresco achter het altaar van de kerk en een veelluik van 11 iconen, waarvoor zelfs koningin Paola 2 jaar geleden

Lees meer »

Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF

Door een staking bij de Franse spoorwegmaatschappij SNCF zullen er zaterdag vanuit Kortrijk of Doornik geen IC-treinen rijden naar het station Lille-Flandres, in de Noord-Franse stad Rijsel. Dat heeft de Belgische spoormaatschappij NMBS vrijdag meegedeeld.
The post Geen treinen tussen Lille-Flandres en Kortrijk of Doornik zaterdag door staking SNCF appeared first on KW.be.

Lees meer »

Brandweer redt ree uit vijver

Brandweerpost Brakel moest vrijdag een speciale reddingsoperatie uitvoeren. Een ree was in de vijver van het domein aan de Topbronnen aan de Brusselsestraat gesukkeld en raakte er niet op eigen krachten uit. “Hier zetten veel reeën, maar het is de eerste keer dat er eentje in de vijver viel”, vertellen de omwonenden. “We belden snel de brandweer, waardoor het reetje

Lees meer »

Site Steenbakkersstraat wordt nieuwe en multifunctionele scholencampus: “Plannen werden al eerder aangekondigd, maar zijn nu vergund”

Op de site van de Steenbakkersstraat in Oostende – het voormalige Sint-Lutgardisinstituut – komt er een nieuwe scholencampus. Daarvoor wordt het gebouw gedeeltelijk gesloopt en aansluitend heropgebouwd en gerenoveerd. Ook de omgevingsaanleg is in de plannen voorzien.
The post Site Steenbakkersstraat wordt nieuwe en multifunctionele scholencampus: “Plannen werden al eerder aangekondigd, maar zijn nu vergund” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Biden fileert Amerikaans Hooggerechtshof in opiniestuk en kondigt ingrijpende hervormingen aan: “Niemand staat boven de wet”

Joe Biden (81) wil het Amerikaanse Hooggerechtshof hervormen. Dat heeft de president aangekondigd in een opiniestuk in ‘The Washington Post’. Volgens Biden heeft het hof de laatste tijd “gevaarlijke en extreme” beslissingen genomen, bijvoorbeeld over de immuniteit van ex-president Donald Trump (78). “In Amerika staat niemand boven de wet. Niet de president. Niet een rechter van het Hooggerechtshof. Niemand”, schrijft

Lees meer »

Mysterieus paradijs waar ze hun miserie vergeten: dit is Roc Agel, het buitenverblijf van Albert en Charlene van Monaco

Prins Albert (66) komt er herbronnen, prinses Charlene (46) bracht er de lockdown en haar herstel door, prinses Stéphanie (59) verzorgde er circusolifanten en Rainier III en Grace maaiden er hooi en stonden er achter het fornuis. Hun toevluchtsoord Roc Agel is zowat de enige plek op aarde waar de Grimaldi’s zichzelf kunnen zijn. Prinses Grace noemde het zelfs de

Lees meer »

Duitse verdachten aangehouden in onderzoek naar terreuraanslag

De twee Duitsers die donderdagochtend gearresteerd werden in het kader van het onderzoek naar een terreuraanslag zijn aangehouden. In ons land pakten de speurders ook nog zeven mensen op, zij verschijnen vandaag voor de onderzoeksrechter in Antwerpen. Ze zouden allen aanhangers zijn van de jihadistische terreurgroep ISKP.

Lees meer »