Israël jaagt op Hamas-commandant: “Yahya Sinwar is Palestijnse Bin Laden”

Het Israëlische leger windt er geen doekjes meer om. Volgens een woordvoerder is Yahya Sinwar (60), een van de Hamas-kopstukken in de Gazastrook, niemand minder dan de “Palestijnse Osama bin Laden”. En het Israëlische leger stelt tevens dat zijn dagen geteld zijn.

Meer krantenkoppen in België

Na exit bij ‘Thuis’ duikt Lut Hannes op als Madame Pipi in ‘Iedereen beroemd’: “Ik wilde minder Angèle en meer Lut zijn”

Precies een jaar geleden nam Lut Hannes (70) in alle stilte afscheid van haar rol als Angèle in ‘Thuis’, na liefst 25 jaar. De actrice gooide haar leven volledig om en kocht een mobilhome om door Europa te reizen. Hoewel ze ook wil blijven acteren – zoals nu haar nieuwe rol als toiletdame in ‘Iedereen beroemd’ bewijst – legt ze

Lees meer »

Dierenasiel en zorgboerderij Ark Van Pollare in Lennik is gered

Goed nieuws voor de 485 dieren van dierenasiel en zorgboederij Ark Van Pollare in Lennik, want ze hoeven hun vertrouwde plek niet te verlaten. De gebouwen stonden te koop, maar de Ark kon een investeerder vinden die ze aankocht. De komende jaren wil het asiel alles grondig vernieuwen zodat de toekomst verzekerd is.

Lees meer »

Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel

CultuurWinkel organiseerde dit jaar een eerste editie van de Winkelnaris Universalis. Afgelopen zaterdagavond vond in De L!NK de finale plaats. Lethysia Holvoet toonde zich de meest complete Winkelnaar.
The post Lethysia is de meest complete Winkelnaar in Sint-Eloois-Winkel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Mexicaanse soldaten schieten op truck met migranten, zes doden

Twee Mexicaanse militairen hebben aan de grens met Guatemala het vuur geopend op een pick-uptruck die migranten vervoerde. Zes personen kwamen daarbij om het leven en tien andere migranten raakten gewond. Volgens het Mexicaanse ministerie van Defensie dachten de soldaten dat het om criminelen ging.

Lees meer »

Leon (5) heeft kanker, zusje Mia (3) onderging twee hartoperaties: “Maar het heeft geen zin om te piekeren”

Een jonge familie met twee zwaar zieke kinderen: soms is het leven een vieze brij. Zo ook voor het gezin van pediater Eline Hensels (32) uit Balen. Toen dochter Mia (3) voor de tweede keer herstelde van een openhartoperatie, vonden haar collega-artsen bij zoontje Leon (5) een hersentumor. Vorige maand kreeg hij zijn 70ste chemo. “Of de tumor ooit verdwijnt,

Lees meer »

Extra middelen om drugstrafiek in haven van Zeebrugge tegen te houden

Federaal minister van financiën Vincent Van Peteghem (CD&V) heeft een budget vrijgemaakt om 50 extra medewerkers aan te werven in de haven van Zeebrugge. Daarnaast komen tegen eind 2023 de twee mobiele cargoscanners toe. Die maatregelen moeten er mee voor zorgen dat er het drugsverkeer in de haven zoveel mogelijk kan worden vermeden. En dat is nodig: in de eerste

Lees meer »