Iepers rallyteam Powerwheels moet strijd staken in Hemicuda-rally… na aanrijding op openbare weg

Brute pech voor het Ieperse Powerwheels Rallyteam tijdens de Hemicuda-rally in Koekelare zondagmiddag. Vlak voordat piloot Dennis Declerck (41) en copiloot Stijn Desodt de weg insloegen om de vierde rit te rijden, werden ze zwaar aangereden… op de openbare weg. “Door een man die onze knalgele rallywagen nooit heeft opgemerkt op de weg”, zucht Dennis, die opgenomen moest worden in het ziekenhuis met een hersenschudding.

De jaarlijkse Hemicuda Rally in en rond Koekelare kende zondag al meer opgevers dan gewoonlijk omdat de weersomstandigheden tegenzaten. Verschillende deelnemers gingen van de weg af tijdens regenbuien of op de natte wegen. Zondagmiddag werden al 33 opgaves op 142 deelnemers geteld.

Niet zo voor het Powerwheels Rallyteam uit Ieper. Dat legde de eerste drie ritten vlekkeloos af en maakte zich zondag klaar om aan de vierde klassementsproef te beginnen… tot ze van de baan werden gereden op de openbare weg.

Zonder remmen

“We stonden klaar om de weg in te slaan voor de start van de vierde rit”, zegt rallypiloot Dennis Declerck (41), ook eigenaar van de zaak Powerwheels. “We stonden stil op de weg, pinkers uit. Vanuit het niets zag ik achter ons een grote Ford pick-up opdoemen, die zonder remmen achteraan inreed op onze knalgele BMW E36 M3 rallyauto. Kennelijk had die man onze wagen niet zien staan op de weg. Vreemd, heel vreemd. Gelukkig kon ik nog net wat tegensturen anders konden wij ook nog eens frontaal op een tegenligger gebotst zijn. Maar de gevolgen waren niet minder: onze auto bleek achteraan dertig centimeter ingeduwd te zijn. Gedaan dus met rally, weg goeie positie. Zuur, heel zuur.”

Hersenschudding

Ook voor Dennis waren er gevolgen. “Ik zat zondag een hele middag in het ziekenhuis en liep een zware hersenschudding en een hoofdwonde boven mijn oog op. Vooral met veel licht heb ik nu moeite. Normaal moet ik nu een week rusten in een donkere kamer, maar met de zaak lukt dat uiteraard niet. Wellicht zal mijn personeel nu wat extra inspringen.”

Of Powerwheels op de volgende rally in Kortrijk aan de start kan staan is nog onduidelijk. (JH)

The post Iepers rallyteam Powerwheels moet strijd staken in Hemicuda-rally… na aanrijding op openbare weg is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers

Naar aanleiding van de Dag van de Mantelzorg zetten de besturen van Ferm en Landelijke Gilde van Egem hun leden, die zelf de zorg voor een familielid of vriend op zich genomen hebben, in de bloemetjes.
The post LG en Ferm Pittem belonen hun mantelzorgers appeared first on KW.be.

Lees meer »

WEERBERICHT. Regen in Vlaanderen, zon in Wallonië

Vandaag en tijdens het komende weekend krijgen we wisselvallig weer met koude temperaturen voor de tijd van het jaar. Wie zon zoekt, kan het beste een uitstap naar de zuidelijke helft van ons land plannen. Daar blijft het droog en ook de zon zal daar van de partij zijn. Voor volgende week voorspelt onze weerman David Dehenauw iets warmere temperaturen,

Lees meer »

Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet

Dankzij een trouwe poule van tientallen medewerkers is Velosport Veldegem al jarenlang een begrip in de wielerwereld voor niet-profs. Negen koersdagen wordt het peloton uit binnen- en buitenland veilig door Groot-Zedelgem geloodst. Respect dat eens in de kijker mag, vindt voorzitter Jean-Pierre de l’Ange.
The post Velosport Veldegem bedankt vaste medewerkers voor inzet appeared first on KW.be.

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

Koolskampse ondernemers blazen De Sloeber nieuw leven in: “Hopelijk volgend jaar open”

Drie Koolskampse ondernemers willen de horeca in hun dorp nieuw leven inblazen. “We kochten De Sloeber en zullen het café annex zaaltje, samen met de binnentuin, helemaal opknappen”, zeggen Bert Duyck en de broers Jurgen en Jimmy Houttekier. “Het moet wel nog steeds een bruine kroeg blijven, zoals het dertig jaar lang met Erik Blondeel was. Voor de uitbating zoeken

Lees meer »

Een eisen-lijst van 37 pagina’s en de pralines waar hij gek van is: alles wat u wil weten over Bruce Springsteen in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal

De vzw Parochiale Werken Decanaat Torhout koopt in de Ravenhofstraat het pand waaruit recent het verzekeringskantoor Q&O Pauwels is verhuisd naar een nieuwbouw in de Langepijpestraat. Het is de bedoeling er een decanaal administratief centrum in onder te brengen. Met inbegrip van een onthaalbalie.
The post Decanaat Torhout koopt kantoorpand voor administratief centrum, inclusief onthaal appeared first on KW.be.

Lees meer »