“Iedereen voelt dat het nu nodig is om te vechten”: wie zijn de 360.000 reservisten die Israël heeft opgeroepen?

Liefst 360.000 reservisten zijn in Israël opgeroepen voor de strijd tegen Hamas. In enkele dagen tijd wist Israël die enorme troepenmacht op de been te brengen. Wie zijn al die mensen? En worden zij effectief naar de frontlinie gestuurd?

Meer krantenkoppen in België

Tweelingzussen Denise en Annie trouwden 50 jaar geleden op dezelfde dag: “Verkeerde zus kreeg ring bij huwelijksaanzoek”

Vijftig jaar geleden zijn de tweelingzussen Denise en Annie Van Bommel op dezelfde dag getrouwd, nu vieren ze ook samen hun gouden bruiloft. Op hun 70ste lijken de zussen nog steeds als twee druppels water op elkaar. Of hun mannen zich nooit vergist hebben? “Éen keer heb ik een cruciale fout gemaakt”, geeft één van hen ietwat gegeneerd toe.

Lees meer »

Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs

De Belgische turnbond (KBT) heeft Glen Cuyle voorgedragen bij het Belgisch Olympisch en Interfederaal Comité (BOIC) voor het behaalde niet-nominatieve ticket voor de Olympische Spelen in Parijs. De 21-jarige Cuyle haalde tijdens de interne selectietesten (op 22 en 29 juni) de hoogste score aan de ringen.
The post Glen Cuyle van Gym Izegem vervolledigt olympische turnselectie voor Parijs appeared

Lees meer »

Sterkte aan de nieuwe premier van Nederland

“Dat de Nederlandse oppositie premier Dick Schoof zou proberen pakken op zijn afgemeten ambtelijke stijl en onervarenheid als debater, was te verwachten”, schrijft politiek journalist Astrid Roelandt. “Maar als de meerderheid hem hetzelfde verwijt, dan moet ze toch vooral in eigen boezem kijken. Als je een ‘felle bek’ wil, zet er dan een doorwinterde politicus en geen ambtenaar.”

Lees meer »

Matras in brand gestoken in leegstaand pand in Kortemark: “We willen het gebouw slopen”

In een leegstaand en verloederd herenhuis in het centrum van Kortemark werd woensdagavond brand gesticht. Een matras op de zolderverdieping vatte daar vuur. Het niet de eerste keer dat ongewenste bezoekers het pand binnentreden. De gemeente kocht het pand intussen op. “We hopen het aan het einde van de zomer te slopen”, zegt burgemeester Karolien Damman.
The post Matras

Lees meer »

Robot of een echte vrouw? Restaurantgangers kunnen ogen niet geloven wanneer hun eten opgediend wordt

Er wordt hard gewerkt aan technieken om robots er realistischer uit te laten zien, maar in China denken sommige restaurantgangers dat ze al door een hoogtechnologische machine worden bediend. In een restaurant in Chongqing gebruikt eigenaar Li namelijk haar passie voor dansen – en dan voornamelijk streetdance – om zich voort te bewegen als een robot. En daar is ze

Lees meer »

Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook buiten het onderwijs mijn steentje bijdragen”

Kristof Vermeire, kopman van Team Bredene, heeft onlangs een nieuwe verruimingskandidaat voor zijn lijst voorgesteld. Het gaat om Kathleen Vermang, onderwijzeres aan de Oostendse GO!-basisschool Vogelzang. “Ik vond het moment aangebroken om iets te doen voor mijn gemeente”, verklaart Kathleen haar debuut in de lokale politiek.
The post Kathleen Vermang is verruimingskandidaat op lijst Team Bredene: “Ik wil ook

Lees meer »