Hak in Duitse subsidies doet verkoop elektrische wagens kelderen

14:41 De verkoop van elektrische auto’s in Duitsland is gekelderd sinds de gulle subsidies begin september zo goed als verdwenen zijn. Dat dreigt op aandelen als Alfen of Fastned te wegen.

Meer krantenkoppen in België

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

KIJK. Liesbeth Homans vergeet microfoon uit te zetten in Vlaams Parlement: “Pak uw rommel eens mee”

N-VA-parlementslid Liesbeth Homans is vandaag aan het slot van de installatievergadering van het Vlaams Parlement aangeduid als parlementsvoorzitter. Homans vergat haar microfoon uit te zetten terwijl ze plaatsnam voor een toespraak. “Pak uw rommel eens mee”, zegt ze tegen Filip Dewinter (Vlaams Belang). Daarna beseft ze dat iedereen haar opmerking kon horen.

Lees meer »

“Haar vriend probeerde nog alles, maar tevergeefs”: Mandy (33) wilde nog even over haar hoeve vliegen tót het vliegtuigje begon te tollen

Met het pleziervliegtuigje wilde ze nog even haar geitjes en kippen vanuit de lucht zien. Tot de motor van de Boeing-Stearman PT-17 Kaydet boven Kiewit (Hasselt) sputterde, de oldtimer recht naar beneden viel en de romantische vlucht een dramatische afloop kende. Stewardess Mandy Linder (33) stierf op 100 meter van haar eigen woning, haar vriend – de piloot van het

Lees meer »

De eerste beelden van Ruth Beeckmans als kwaadaardige koningin in ‘Sneeuwwitje’: “Dit doe ik voor kinderen die me te eng vinden”

Vanaf vandaag kan je in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne naar de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ gaan kijken. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje. Reporter Jarne strikte was erbij op de grote première en kon spreken met de hoofdcast. Bekijk het in deze nieuwe Showbits.

Lees meer »

Fernand maakt kunstwerkjes met brokstukken gecrashte bommenwerper: “Het is belangrijk dat wij lessen uit het verleden koesteren”

Het verhaal van de crash van de Amerikaanse bommenwerper B-24 Liberator die op 24 juni 1944 crashte tussen Wulpen en Oostduinkerke werd op een bijzondere manier weer actueel. Dat kwam door een toevallige vondst van Guy Marteel, een gepassioneerde metaaldetectorist. Kunstenaar Fernand Vanderplancke zorgde voor de kers op de taart en maakte van de gevonden brokstukken unieke kunstwerkjes met een

Lees meer »

Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier nu een ereplaats”

In de Sint-Pieterskerk prijkt voortaan een triptiek. “De familie Kemp schonk het kunstwerk aan de kerkfabriek en krijgt nu een ereplaats”, zegt de voorzitter van de Emelgemse kerkfabriek Luc Ghekiere. De kerk is dit jaar 50 jaar beschermd als monument. De schenking komt dus op een ideaal moment.
The post Familie schenkt Triptiek aan Sint-Pieterskerk van Emelgem: “Krijgt hier

Lees meer »