Elien Allaert haalt brons op EK sitwake: “Ik ben een limited edition”

Sitwake, wakeboarden op een zitje, bezorgt Elien Allaert het geluk van de vrijheid. Ze is er bovendien goed in, trots op haar resultaat op het EK wil ze vooral de sport promoten. “De sport geeft me heel wat plezier, maar ik wil vooral meehelpen om de sport groot te maken”, zegt ze.

Sporten zit Elien Allaert (34) in het bloed. Hoewel ze door een aangeboren spierziekte rolstoelafhankelijk is, leidt ze een onbeperkt leven waar sport een groot deel van uitmaakt. Tot 2013 beoefende ze de skisport op paralympisch niveau. Door een ongeluk kwam daar abrupt een einde aan. Na de geboorte van haar zoontjes Ewout (5) en Kobe (3) ging ze op zoek naar een andere sport die binnen haar mogelijkheden en interesse lag.

Inclusieve sport

“Ik werd gecontacteerd door kennissen uit de skisport, met de vraag of ik hun nieuwe frame voor sitwake wilde uittesten”, vertelt Elien. “Sitwake of seated wakeboarding is eigenlijk snowboarden op water. Aan een kabel, zoals bij wakeboarden maar wij doen het vastgemaakt in een zitje. Je voert een aantal trics uit die een jury beoordeelt op moeilijkheidsgraad en uitvoering. Het beviel me meteen. Het geeft een gevoel van vrijheid wanneer je de rolstoel even kan achterlaten, bovendien is het een heel inclusieve sport, want je doet net hetzelfde als je meer valide vrienden. Ik kan samen met vrienden en hopelijk later met mijn kinderen een dag op het water doorbrengen terwijl we aan dezelfde kabel dezelfde oefeningen doen.”

Aangezien Elien de competitie niet uit de weg gaat, zocht en vond ze ook hier uitdagingen. Op het Europees Kampioenschap sitwake werd ze derde en daar is ze trots op gezien de beperkte voorbereiding.

Ervaringsdeskundige

“De sport geeft me heel wat plezier, maar ik wil vooral meehelpen om hem groot te maken. Oefenen doe ik bij vzw AVLAR in Oudenaarde, daar zijn we ondertussen met 15 personen die sitwaken. Het is niet gevaarlijk, je hebt wat kracht nodig, maar het geeft je een zalig gevoel van vrijheid.”

Elien heeft veel pijlen op haar boog. Als verkoopster van rolstoelen is ze ervaringsdeskundige op dat gebied. En ze heeft haar eigen bedrijf StabiloSki.

“Ik ben een limited edition”, lacht ze. “Op uitnodiging ga ik naar scholen en bedrijven met de boodschap dat een beperking geen reden is om niet deel te nemen aan het sociaal en beroepsleven.”

The post Elien Allaert haalt brons op EK sitwake: “Ik ben een limited edition” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem

Bij de Maldegemse Wielercel hebben voorzitter Raf Van de Velde (87) en penningmeester Aimé D’Hooge (88) de fakkel doorgegeven aan Cyriel Gobeyn (69) en Charline Deklerck (63). Beiden blijven verder lid van de Wielercel.
The post Voorzitter en penningmeester geven fakkel door bij Wielercel Maldegem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wereldberoemd door ‘Big Brother’ en omstreden 22-jarige: dit zijn de vier opvallendste nieuwkomers in het parlement

Vandaag leggen 124 Vlaamse Parlementsleden de eed af. Voor 39 van hen is dat de allereerste keer. Wij spraken met de vier opvallendste nieuwkomers. De ene werd wereldberoemd in Vlaanderen dankzij ‘Big Brother’, de andere werkt al meer dan dertig jaar als arbeider in de haven van Antwerpen. En de jongste verkozene is misschien wel de meest omstreden nieuweling: “Ik

Lees meer »

Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut in Koekelare: “Het was een plezier dit te mogen doen”

Torhoutenaar Rik Gadeyne is zopas met pensioen gegaan als directeur van het Sint-Martinusinstituut in Koekelare, het zogenoemde SMIK. Hij oefende die functies halftijds uit. De andere helft werd bekleed door Wim Mattheus, die de school nu fulltime leidt. Voor Rik breekt er een zee van vrije tijd aan.
The post Rik Gadeyne (61) met pensioen als directeur van Sint-Martinusinstituut

Lees meer »

Bewoner (26) van huis dat getroffen werd door vuurwerkbom blijft in cel: man ontkent betrokkenheid in cocaïnehandel

De 26-jarige bewoner van het huis in Brugge dat eind februari getroffen werd door een explosie, blijft in de cel. De twintiger werd vorige week opgepakt en wordt ervan verdacht al jarenlang cocaïne te verkopen, al is daar volgens de man niets van aan. “Hij blijft ontkennen”, zegt zijn advocaat Ellen Eneman.
The post Bewoner (26) van huis dat

Lees meer »

Egbert Lachaert (46) is géén kandidaat om Open Vld te leiden: “De donkerblauwe achterban vraagt mij kandidaat te zijn, maar anderen zijn compleet tegen”

Egbert Lachaert (46) wil niet opnieuw voorzitter van Open Vld worden. Wie dan wel? Eén ding is voor hem al zeker: “Het kan maar lukken als het beeld niet meer bepaald wordt door de oude familieclans die de partij al veel te lang domineren.” De families De Croo, De Gucht en Dewael dus. Een uitgebreid interview over zijn plannen en

Lees meer »

Philipsen (2de) en De Lie (4de) kijken vol bewondering naar recordzege Cavendish: “Bijna 40! Maar Mark rijdt rond alsof het zijn eerste Tour is”

Bevoorrechte Belgische getuigen van Mark Cavendish’s recordzege in Saint-Vulbas: Jasper Philipsen (tweede) en Arnaud De Lie (vierde). Zij beleefden de historische sprint vanop de eerste rij. En kwamen diep onder de indruk. “Ongelooflijk dat hij dit nog voor mekaar krijgt. Dit gaan er hem niet veel meer nadoen.”

Lees meer »

Man aangehouden na burenruzie in Kruisem die fataal afloopt

In Ouwegem, een deelgemeente van Kruisem, is een man aangehouden door de onderzoeksrechter, na een burenruzie die uit de hand liep. De man zou zijn buurman hebben aangereden. Het slachtoffer overleed een paar dagen later aan zijn verwondingen. De 2 hadden al jaren ruzie over de aanbouw van een nieuw huis, waardoor waterschade was ontstaan. Het parket onderzoekt de zaak

Lees meer »

Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad”

Recent werd de eerste Kortrijkse Scriptieprijs uitgereikt, een nieuwe jaarlijkse onderscheiding voor studenten die onderzoek doen naar Kortrijkse thema’s. De winnaar is Abdelouarete Benammar. Hij won met zijn masterproef getiteld ‘Gulden Sporen en Gouden Specerijen: Een Marokkaanse geschiedenis in Kortrijk sinds 1995’.
The post Kortrijk reikt eerste scriptieprijs uit: “Studenten kunnen bijdragen aan nieuwe inzichten in de stad” appeared

Lees meer »