Duitstalige Gemeenschap bestendigt spoorlijn Oostende-Eupen in resolutie

Het parlement van de Duitstalige Gemeenschap heeft maandag een resolutie goedgekeurd die spoorlijn 49 bestendigt. Dat moet de treinverbinding tussen Eupen en Oostende zal garanderen.

Met de resolutie willen de Duitstaligen er zeker van zijn dat de treinen op die spoorlijn wel degelijk doorrijden tot terminus Eupen, wat vandaag niet altijd het geval is. Wanneer vandaag een vertraging van veertig minuten wordt genoteerd, stopt de trein in Welkenraedt. Bij een vertraging van 65 minuten rijdt de trein zelfs niet verder dan het station van Verviers. Meerdere passagiers, veelal oudere mensen, zijn op die manier gestrand in Verviers zonder transportmiddel om hen tot in Eupen te brengen.

Met de resolutie vragen de Duitstalige volksvertegenwoordigers aan de federale regering om erover te waken dat elke trein die als eindbestemming Eupen heeft, ook effectief tot in Eupen rijdt, ongeacht de vertraging waarmee het voertuig kampt. Ze vragen eveneens beloftes om het station van Eupen te renoveren na te leven. Het station zag de voorbije tien jaar haar aantal reizigers verdubbelen.

De parlementairen willen ook dat de verlenging van de lijn Kortrijk-Welkenraedt richting Eupen wordt opgenomen in het mobiliteitsplan 2023-2026 en dat er elke 30 minuten treinen zouden vertrekken vanaf het station in het Duitstalige landgedeelte. Ze vragen ook om de verlenging van lijn 49 Oostende-Eupen richting Stolberg/Aken, in Duitsland.

The post Duitstalige Gemeenschap bestendigt spoorlijn Oostende-Eupen in resolutie is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Van zeepje in de badkamer tot een portier aan de deur: volgens deze criteria krijgen Vlaamse hotels hun sterren

Hotel La Réserve in Knokke behoort tot de weinige hotels in ons land met de allerhoogste classificatie: vijf sterren superior. Maar wat houdt dat precies in? En worden hotels in het buitenland net zo streng beoordeeld? Wij geven een overzicht van de specifieke voorwaarden per sterrenniveau. Professor Toerisme Jan van der Borg schat in wat deze sterren nog waard zijn.

Lees meer »

Waarom zijn Vlaamse wielertoeristen zo onvriendelijk? “Zelfs als je ‘hallo’ zegt en zwaait, negeren ze je”

“Ik was verbaasd toen ik voor het eerst in Vlaanderen fietste. Ik stak mijn hand op en zei hallo tegen andere wielertoeristen. Maar ze negeerden me compleet.” Vandaag, twintig jaar later, is er volgens Jamie Anderson niets veranderd. En dus begon de Australische eigenaar van een koershotel in Brakel te turven – 1.297 keer in totaal – om te zien

Lees meer »

Bellingham en Kane redden Engeland van roemloze aftocht tegen Slovakije

Engeland zit nog in het toernooi. Meer dan een uur leken The Three Lions op weg naar huis tegen een enthousiast Slovakije, maar in minuut 95 achtte Jude Bellingham zijn moment gekomen. Met een omhaal behoedde hij de Engelsen van de nederlaag. De Slovaken waren aangeslagen en kregen na één minuut in de verlengingen de winnende treffer van Harry Kane

Lees meer »

“Paramount en Skydance sluiten fusiedeal”

Mediabedrijf Paramount Global en productiehuis Skydance, dat samen de blockbuster ‘Top Gun: Maverick’ met Tom Cruise maakte, hebben dan toch een akkoord bereikt over een fusie, enkele weken nadat ze hadden aangekondigd dat gesprekken waren afgebroken. Dat melden verschillende Amerikaanse media.

Lees meer »

Gehavende Thor De Baene ambieert ereplaatsen in Vichte: “Blij dat ik meer kan dan gewoon in het peloton blijven”

Thor De Baene koerst komende zondag voor eigen volk in de junioreskoers van Vichte. Als alles goed gaat tenminste, want afgelopen weekend kwam hij zwaar ten val in de Acht van Bladel, met veel averij als gevolg. De tweedejaarsjunior was nochtans best tevreden over zijn seizoen en hoopt de komende weken en maanden nog eens dichte ereplaatsen in de wacht

Lees meer »

De Panne erkend als Sportbedrijf

Het lokaal bestuur van De Panne kreeg de erkenning Sportbedrijf 2024-2025 om zijn inzet voor de gezondheid van alle werknemers door het stimuleren van sport en beweging.
The post De Panne erkend als Sportbedrijf appeared first on KW.be.

Lees meer »

Buschauffeur rijdt motorrijder van de baan “na paniekreactie”: “Hoe zou ik bus van 12 ton kunnen provoceren met een motor?”

Een kort filmpje toont hoe een 40-jarige man op zijn motorfiets van de weg gereden wordt door een chauffeur van Lijn. Vervolgens rijdt de buschauffeur de oprit van de snelweg op. Volgens de buschauffeur gaat het om een reactie uit paniek, de man op de motorfiets ziet dat anders. “Hij wilde me doelbewust van de weg rijden”, klinkt het.

Lees meer »

Meer dan 200 kandidaten trekken zich terug na Franse verkiezingen om absolute meerderheid radicaal-rechts te verhinderen

Ruim 200 kandidaten bij de Franse parlementsverkiezingen trekken zich terug. Het gaat vooral om politici van het linkse blok Front Populaire en het Ensemble van president Macron. Ze hopen zo het radicaal-rechtse Rassemblement Nationale van Marine Le Pen en Jordan Bardella te blokkeren. Daarmee moet het grote schrikbeeld voorkomen worden: een absolute meerderheid voor radicaal-rechts in het parlement en een

Lees meer »