Derde editie garnaalkrokettenfestival opnieuw succesvol: “Bezoekers aten gemiddeld 6 garnaalkroketten”

Met de bekendmaking van de winnaars van de wedstrijd voor beste garnaalkroket werd de derde editie van het garnaalkrokettenfestival afgesloten. Er komt volgend jaar een nieuwe editie, maar die breidt niet uit.

“De garnaalkroket is uniek, wordt geassocieerd met Oostende en is culinair erfgoed. De belangrijkste motivatie om die hier te proeven is dat je ze in 11 verschillende bereiding kan degusteren”, zegt Peter Craeymeersch van Toerisme Oostende. “We zijn zeer tevreden met de 6.850 bezoekers die alles samen 42.000 kroketten aten. Een uitbreiding in aantal dagen is niet eenvoudig want er moeten voldoende garnalen zijn en de restauranthouders hebben weken voorbereid. Dit festival is er 3 dagen, maar de andere 362 dagen kun je die gewoon proeven in de restaurants. Bovendien is de Gouden Garnaalkroket nationaal nieuws en dat resulteert in extra bezoekers het hele jaar.”

Top 3

Het publiek stemde massaal en er waren meer dan 5500 stemformulieren. Brons was voor Fort Napoleon, zilver voor Toope en het publiek verkoos North tot beste garnaalkroket. Meteen een mooie erkenning voor het team van Jan Liebrechts die ook vorig jaar de prijs won: “Ik neem al 3 keer deel. De publieksprijs is een mooie erkenning. Er is geen geheim. In een goede garnaalkroket horen veel garnalen en uiteraard moet ook de ‘bisque’ top zijn.”

De jury onder leiding van chef Marcello Ballardin en acteur Wim Willaert koos ook hun laureaten. Gastrobar Sam won brons, North zilver en de Gouden Garnaalkroket was voor Fort Napoleon. Nick Mortelé: “Dit is een teamprestatie. We zullen deze prijs wel in de verf zetten maar we nemen toch deel uit sympathie voor de stad Oostende.“ Nog enkele leuke weetjes. Er werden 5.842 glazen wijn, 6.181 pinten en 1.996 cava’s gedronken.

The post Derde editie garnaalkrokettenfestival opnieuw succesvol: “Bezoekers aten gemiddeld 6 garnaalkroketten” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Belgisch gezin met baby verrast door plotse overstroming in Italië, net op tijd gered waarna auto meegesleurd wordt door kolkende rivier

Een Belgisch koppel en hun dochtertje van drie maanden oud werden dit weekend in Italië verrast door het plots stijgende water van een kolkende rivier. Nadat reddingswerkers hen hadden gespot vanuit een helikopter, wisten brandweerlieden de ouders en hun baby op het laatste nippertje te ontzetten. Even later werd hun wagen genadeloos meegesleurd door de stroming.

Lees meer »

Hawk Tuah-vrouw (23) doorbreekt stilte na wilde geruchten: “Mijn vader is helemaal niet boos”

De 23-jarige Hailey Welch, beter bekend als het Hawk Tuah-meisje, heeft een week na haar wereldberoemde video de stilte doorbroken. In haar eerste publieke interview maakt de jonge Amerikaanse korte metten met enkele wilde geruchten die de afgelopen dagen hardnekkig op sociale media circuleren. Ook onthult ze dat ze – sinds haar inmiddels legendarische woorden – de meest absurde aanbiedingen

Lees meer »

De uitdagingen zijn enorm, maar de nieuwe baas van het leger zwijgt

Meer militairen, meer munitie, meer materiaal en meer middelen. Bij het begin van zijn missie als nieuwe chef Defensie verwees luchtmachtgeneraal Fred Vansina tot in den treure naar het verlanglijstje van zijn voorganger admiraal Michel Hofman. Maar wat hij precies wil en hoe hij het leger de volgende jaren zal inloodsen, daarover bleef hij bijzonder discreet.

Lees meer »

Westerscheldetunnel in Zeeland wordt tolvrij vanaf 1 januari

Wie met zijn auto of motor door de Nederlandse Westerscheldetunnel wil rijden, zal vanaf 1 januari geen tol meer moeten betalen. De Provinciale Staten van de Nederlandse provincie Zeeland hebben namelijk unaniem ingestemd met het tolvrij maken van de tunnel voor automobilisten en motorrijders. Vrachtverkeer zal voorlopig wel nog moeten betalen om de oversteek te maken.

Lees meer »

Marktkramer die fruit van 600 euro verkoopt, reageert: “Prijzen staan mooi aangegeven. Meer kunnen we niet doen”

De marktkramer die door de bezoekers van de Kalseibraderij in De Klinge verweten wordt veel te duur fruit en koekjes te hebben verkocht, ontkent de aantijgingen. “We hebben topproducten, en die zijn niet goedkoop. Maar niemand was verplicht om bij ons te kopen”, klinkt het. Enkele klanten kregen naar eigen zeggen een rekening van meer dan 600 euro gepresenteerd voor

Lees meer »

KIJK. Marie Verhulst heeft date met Jef bij ‘Sneeuwwitje’ en Julie Vermeire doet oproep aan Studio 100

Zondagnamiddag vond in het Studio 100 Theater in Plopsaland De Panne de première plaats van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’. Meer dan 25 jaar na de eerste voorstelling steekt Studio 100 deze klassieker in een nieuw jasje en dat lokte heel wat nieuwsgierige BV’s naar de rode loper. Reporter Jarne strikte er Marie Verhulst en Julie Vermeire voor een gesprek. Bekijk het

Lees meer »

Groen Ieper wil rallydorp verhuizen van centrum naar industriezone

Volgens Sam Vancayseele (Groen) brengt het rallydorp in het centrum meer lasten dan lusten. Op de gemeenteraad stelde hij dan ook voor om alles te verhuizen naar de industriezone. Schepen Diego Desmadryl (Open Ieper) ging niet akkoord en stelt voor om de beleving te optimaliseren. “De terugkeer van Boezinge op woensdagavond is een grote stap in de goeie richting”, aldus

Lees meer »

iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien”

De iPhone-herstelservice Kraks, sinds 2011 gevestigd in de Smedenstraat, verhuisde onlangs naar een pand in de Dampoortstraat waar voorheen de winkel Bensport gevestigd was. “Deze nieuwe locatie geeft ons de ruimte om nog te groeien”, zegt zaakvoerder Gauthier Top.
The post iPhone-herstelservice in voormalig pand Bensport: “Deze nieuwe locatie geeft ons alle ruimte om te groeien” appeared first on

Lees meer »