CREO kookt mee tijdens Week van de Smaak

Van maandag 30 oktober tot en met zondag 5 november is er in Roeselare de Week van de Smaak. Ook volwassenenonderwijs CREO neemt een groot engagement op in de activiteiten die worden aangeboden in Roeselare.

“Het is al de tweede keer dat we een intensieve samenwerking aangaan met de stad tijdens de Week van de Smaak”, vertelt Kathia Goddeeris, adjunct-directeur van CREO. “De eerste jurering voor de Smaakmaker #VANRSL gebeurde in onze keukens, de allereerste Smaakmaker #VANRSL, Annelies Meseure, was een cursiste van CREO en de culinaire wandeling met anderstaligen is een deel van onze lessen voor anderstaligen.”

“Ook dit jaar zijn we een belangrijke partner: we organiseren workshops foodfotografie. Tijdens deze workshop leert Christophe Wittebolle van CREO hoe de deelnemers het best voeding kunnen fotograferen. Men kan zowel met een smartphone als een spiegelreflexcamera deelnemen. Onze keukens staan ter beschikking van de chefs die workshops aanbieden tijdens de Week van de Smaak. De preselectie van de hutsepot van het jaar gebeurt ook bij ons en we hernemen dit jaar ook de culinaire wandeling voor anderstaligen. Tijdens deze stadswandeling kunnen anderstalige gezinnen proeven van de stad, van lekkers en van de Nederlandse taal.”

Praattafels

“Als leercentrum vinden wij het uitermate belangrijk dat wij nauw samenwerken met de stad. Wij proberen in al onze opleidingen de stad te betrekken in een leeromgeving. Zo zijn we steeds van de partij tijdens de praattafels in ARhus en bezoeken we met onze anderstalige cursisten ook de Roeselaarse markt. En daar leren wij hen de typische streekgroenten kennen zoals rode en groene kool maar ook Chinese kool bijvoorbeeld, groente die ook in onze vallei van de voeding wordt geteeld.”

“De cursisten horeca-opleiding brengen een brouwerijbezoek en de talencursisten maken stadswandelingen in het Frans of Duits. De cursisten fotografie leggen dan weer Roeselaarse stadsgezichten vast. Je merkt het, de stad is nooit veraf bij alles wat wij doen.”

The post CREO kookt mee tijdens Week van de Smaak is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Bijna volledig zesde middelbaar moet blijven zitten door een buis voor Nederlands: “Niet moeilijk na meer dan 2 jaar zonder les”

Bijna alle laatstejaarsstudenten van het atheneum in Ukkel moeten hun jaar overdoen omdat hun kennis van het Nederlands onvoldoende is. Dat melden RTL en Bruzz. Onterecht, vinden de ouders en leerlingen zelf, aangezien ze bijna drie jaar geen Nederlands hebben gehad door een gebrek aan leerkrachten. “Ze hebben een examen moeten afleggen dat peilde naar vaardigheden die ze niet hebben

Lees meer »

Drummer Gino Kesteloot krijgt plekje op Stadslijst voor Kortrijk

Na eerder nieuwe kandidaten uit de horecawereld haalt de Stadslijst voor Kortrijk deze week iemand uit de muzieksector aan boord. Het gaat om Gino Kesteloot, bezieler van Kortrijk Drumt en cultureel ambassadeur van de Guldensporenstad. “Zijn onevenaarbare drive zijn een fantastische aanvulling voor ons Team. Samen geven we er een lap op voor Kortrijk,” aldus lijsttrekker Ruth Vandenberghe.
The

Lees meer »

Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast station: “Gebouw heeft zijn beste tijd gehad”

In Staden verlaat frituur ’t Oud Station op termijn zijn huidige stek in de De Carninstraat. Ze verhuist naar een stuk grond naast het voormalige stationsgebouw in dezelfde straat. De gemeenteraad keurde daartoe de ontwerpakte voor recht van opstal voor het perceel grond naast het stationsgebouw goed.
The post Frituur ’t Oud Station in Staden krijgt nieuwe stek naast

Lees meer »

“Aan het geel heb ik niet gedacht”: Remco Evenepoel zonder kleerscheuren naar Galibier, maar onze landgenoot ziet ploeggenoot uitvallen

Remco Evenepoel heeft z’n eerste dag in de witte trui in de Tour goed en wel overleefd. In het gezelschap van Tadej Pogacar kwam hij door de grote valpartij in de finale met achterstand over de finish, maar tijdsverlies leverde hem dat niet op. Morgen volgt de eerste serieuze test op de Col du Galibier. Onze landgenoot zal het wel

Lees meer »