? Hoe is het zo uit de hand kunnen lopen met de bedwantsen? Onze wetenschapsjournalist legt uit

Parijs wordt geteisterd door een bedwantsenplaag en ook bij ons zijn er meer bedwantsen gemeld. Maar wat zijn die beestjes juist? Hoe kan je ze bestrijden? En moeten we schrik hebben dat we ze in hotels zullen tegenkomen? Wetenschapsjournalist Martijn Peters beantwoordt de meest gestelde vragen.

Meer krantenkoppen in België

“Mag ik uitstappen?”: Julio stomverbaasd wanneer dief om hulp smeekt na mislukte poging om zijn sportwagen te stelen

De Amerikaanse Julio Solano stuitte maandag op een ongebruikelijke situatie in een parkeergarage in Florida. Een vreemde man zat opgesloten in zijn Chevrolet Corvette, vermoedelijk omdat die de wagen probeerde stelen. De dief, de later door de politie werd geïdentificeerd als de 33-jarige Ravesh Rabindranauth, probeerde nog uit zijn benarde situatie te geraken door Solano om hulp te smeken, maar

Lees meer »

Ledverlichting langs stuk Groene 62

Langs de Groene 62 is sinds kort nieuwe ledverlichting actief. Let wel, het gaat over een deel van het traject, niet over de gehele lengte van de route.
The post Ledverlichting langs stuk Groene 62 appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Dacht dat we eerste en tweede werden”: Belgen vallen net naast podium in wegrit bij junioren mannen, Noor Orn-Kristoff pakt titel

Felix Ørn-Kristoff heeft zich op het EK wielrennen in Limburg tot Europees juniorenkampioen gekroond in de wegrit. De 18-jarige Noor triomfeerde na 129,7 kilometer tussen Heusden-Zolder en Hasselt. Matijs Van Strijthem en Nio Vandevorst vielen net naast het podium. Vandevorst: “Eerlijk: ik wist op het einde niet dat er nog drie man weg was. Ik dacht dat we eerste en

Lees meer »

Parket vordert zes jaar cel tegen Matteo Salvini

Op een proces over migranten op de Middellandse Zee heeft het parket een gevangenisstraf van zes jaar gevorderd tegen de Italiaanse vicepremier Matteo Salvini. De voorzitter van de rechtse regeringspartij Lega wordt vervolgd omdat hij in 2019 als minister van Binnenlandse Zaken een schip van een Spaanse hulporganisatie wekenlang de toegang tot een haven weigerde.

Lees meer »

Pélicot blijft opnieuw weg van eigen proces, zitting uitgesteld tot morgen: “Hoofdverdachte heeft nierstenen en prostaatprobleem”

Het proces over de Franse zeventiger die zijn vrouw jarenlang heeft gedrogeerd en liet verkrachten door tientallen mannen, is uitgesteld naar dinsdag. Hoofdbeklaagde Dominique Pélicot was maandagochtend niet op hoorzitting verschenen, waarna de zitting zonder hem van start ging. Maar even later werd die zitting dan toch tijdelijk opgeschort nadat de burgerlijke partijen de “abnormale” situatie aan de kaak stelden.

Lees meer »