ZVC Middelkerke laat jongeren in zaal voetballen

ZVC Middelkerke is in eerste provinciale actief en haalt vooral spelers uit de eigen jeugdwerking die dit seizoen uit elf ploegen bestaat. Bij de scholieren zijn er drie in competitie. “Het is nu toch ongeveer veertig jaar dat wij de jongeren laten zaalvoetballen. Nu vooral om hen te laten doorstromen naar de eerste ploeg.”

ZVC Middelkerke nam vorig seizoen met twee ploegen deel aan de jeugdfinales van het Belgisch kampioenschap in Vilvoorde. Zowel de U17 als de U19 moesten zich tevreden stellen met zilver. “Met onze jeugd proberen we toch zoveel mogelijk de top te spelen”, stelt secretaris Johan Deschacht, ondertussen zo’n 46 jaar aan de club verbonden. “De scholieren waren wat ontgoocheld. De scheidsrechter liet hen doorspelen tot de tegenstander kon gelijkmaken. In de tweede verlenging hebben onze jongens het hoofd moeten buigen. Anderzijds is het niveau enorm gestegen. Er zijn veel jongeren die in het veldvoetbal bij eliteploegen voetballen. Ook in West-Vlaanderen zoals KV Kortrijk, de Voetbalacademie van Waregem en de Soccerboost met spelers van Rijsel. Terwijl wij hier spelers moeten selecteren uit Middelkerke en daarrond.”

In het verleden waren bekende spelers bij ZVC Middelkerke actief. Glen Decaestecker, Björn Renty, Sidney Lammens, Björn en Sven Derycke en Wim Cuffez, allen met een KVO-verleden.

Geen promotie

“Renty is destijds met onze jeugdwerking gestart. Ook Charles De Ketelaere heeft nog bij ons gespeeld, om met de miniemen, allen spelers uit het Brugse, kampioen van België te worden.”

De zaalvoetbalploeg heeft een verleden van vijftien jaar in de nationale afdelingen en eindigde frequent in de hoogste regionen van het klassement in eerste provinciale, maar verzaakte telkens aan de promotie. “Dit is niet meer haalbaar. Zowel financieel, de verre verplaatsingen, soms vrij laat op vrijdagavond. En je moet aan voldoende spelers geraken. Ondertussen zijn de ploegen niet meer verplicht om over te gaan”, besluit de secretaris.

(ACR)

The post ZVC Middelkerke laat jongeren in zaal voetballen is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

CHECK – Nee, vrouw van Zelenski kocht geen “Bugatti van 4 miljoen euro” in Parijs: nepnieuws uit Rusland, gemaakt met AI

Het bericht dat Olena Zelenska, echtgenote van de Oekraïense president Zelensky, vorige maand in Parijs een peperdure sportwagen zou hebben gekocht, is verzonnen. Het maakt deel uit van een langlopende pro-Russische campagne met nepnieuwssites. Opvallend is dat hierbij nu ook gebruikt maakt van technologie op basis van artificiële intelligentie (AI).

Lees meer »

“120.000 euro privégeld verloren en huwelijk op de klippen gelopen”: zowel Ina (39) als Pieter-Jan (32) moesten hun bedrijf failliet laten gaan

In de eerste helft van dit jaar zijn in Vlaanderen 3.537 ondernemingen failliet gegaan, een record. Steeds meer ondernemers laten zich bijstaan in hun zoektocht naar een nieuwe professionele activiteit, zoals Ina De Quint (39) uit Hoevenen (Stabroek) en Pieter-Jan Wouters (32) uit Boom. “Ik heb 120.000 euro privégeld in mijn zaak gestoken en dat geld is nu weg”, zegt

Lees meer »

Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten”

De gemeenteraad van Tielt heeft donderdag unaniem het langverwachte verbod op doorgaand vrachtverkeer in de stad goedgekeurd. Daarmee is er eindelijk een oplossing in zicht voor een probleem waar het stadsbestuur bijna twaalf jaar mee worstelde.
The post Langverwacht verbod op doorgaand vrachtverkeer in Tielt vanaf november: “Blij dat we dit dossier nooit hebben losgelaten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

De toekomst van Bpost

19:17 Bpost en zijn hoofdaandeelhouder, de overheid, kunnen fundamentele vragen over welke toekomst er nog is voor het bedrijf niet meer uit de weg gaan.

Lees meer »

Deel drukke Geluwestraat in Wervik volledig afgesloten door wegverzakking, er komt eenrichtingsverkeer

De drukke Geluwestraat (N311) in Wervik is tussen het kruispunt met de Ommegangstraat en toegang tot de parking van de supermarkt Spar volledig afgesloten. De reden is een plotse verzakking in het wegdek er ter hoogte van de gewezen bakkerij Penet. Het is zeer onduidelijk hoelang de herstelling op zich zal laten wachten. Binnen enkele weken is er bouwverlof. “Tijdelijk

Lees meer »