Topdokter Steven Laureys verhelpt depressies met slimme helm: “Werkt ook tegen stress, alzheimer en nicotineverslaving”

Het lijkt op de droogkap van het kapsalon, maar wie onder de ‘helm’ zit in de nieuwe privékliniek van topdokter Steven Laureys, heeft geen roddelblad op de schoot liggen. Het zijn patiënten die kampen met hersenaandoeningen zoals depressie, verslavingen, dwangstoornissen of hevige stress. Met deze nieuwe technologie hopen ze op een beter leven. Laureys leidt ons rond in zijn futuristische kliniek.

Meer krantenkoppen in België

Na valse start hoopt Rapid Langemark op rustig seizoen

Het seizoen van Rapid Langemark startte afgelopen weekend met een valse noot. De club moest voor de eerste competitiewedstrijd tegen Knokke-Heist forfait geven door een gebrek aan spelers.
The post Na valse start hoopt Rapid Langemark op rustig seizoen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Toertocht mountainbike-gravelbike langs privéplekjes

Op zondag 15 september organiseert Mountainbikeclub Zewieties Waregem zijn jaarlijkse MTB Toertocht. De start is aan het Jeugdcentrum aan de Zuiderlaan 46. “We hopen op zowat dezelfde opkomst als vorig jaar toen we 500 deelnemers mochten verwelkomen”, vertelt organisator Christophe Piesschaert. “We hebben ons parcours ook aangepast voor gravelbikers. Er zijn twee verzorgde bevoorradingen voorzien
The post Toertocht mountainbike-gravelbike

Lees meer »

Mooi en meedogenloos in Bergen

13:44 Franstalig België is dit najaar het decor van een heuse politieke soap, schrijft Quentin Joris, chef politiek van L’Echo. Alle elementen zijn aanwezig om er een kijkcijferkanon van te maken: kleurrijk…

Lees meer »

De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases

Sinds 2 september zijn de nutswerken in de Nieuwpoortlaan opnieuw opgestart. Die werken zijn het voorprogramma voor de volledige herinrichting van de doortocht van Lombardsijde die in 6 fases zal verlopen.
The post De doortocht van Lombardsijde wordt vernieuwd in 6 fases appeared first on KW.be.

Lees meer »

Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Eindelijk is het zover: de langverwachte popartversie van Cowboy Henk siert sinds 15 september de rotonde aan de Oudenaardsesteenweg, richting Zwevegem. Cowboy Henk, een icoon in de stripwereld, krijgt hiermee opnieuw een prominente plek in Kortrijk. “Cowboy Henk zit in de harten van de Kortrijkzanen”, zegt schepen van Cultuur Axel Ronse.
The post Langverwachte popartversie van Cowboy Henk ingehuldigd

Lees meer »

Gemeente Wevelgem kan binnenkort alleen beslissen over drukke centrumweg: “Echt marktplein met terrasjes en leefbaar centrum nastreven”

De gemeente Wevelgem neemt een stuk van het beheer van de drukke gewestweg N8 over. Het kwam daarvoor tot een overeenkomst met het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV). Het gaat in totaal om 700 meter in de doortocht Kortrijkstraat (vanaf kruispunt met Brugstraat inbegrepen), Grote Markt, Guldenbergplein, Vanackerestraat en Menenstraat, tot en met het kruispunt met de Artoisstraat en Moorselestraat

Lees meer »

Gemeente De Panne sluit deal met Plopsaland: “Zij betalen minder belastingen en we moeten hen per jaar minder geven voor het gebruik van het zwembad”

De gemeente De Panne betaalt sinds 2011 ongeveer 750.000 euro per jaar aan Plopsa voor het gebruik van het zwembad Plopsaqua. De gemeente op zijn beurt trok de belasting op vertoningen en vermakelijkheden op waardoor Plopsa niet 95.000, maar 450.000 euro moest betalen voor zijn pretpark en zwembad in De Panne. Daarop trok Plopsa naar de Raad van State. Nu

Lees meer »