Studio Bertha brengt warmte op papier tot in Ierland en VS

Lisa Cailliau en Klaus Loosveld zijn de zaakvoerders van Studio Bertha, waarbij ze zelfgemaakte wenskaarten maken met een leuke boodschap op. Intussen gaan hun kaartjes ook internationaal.

Lisa en Klaus zijn allebei 34 jaar. Lisa is geboren en getogen in Ieper, terwijl Klaus afkomstig is uit Kortrijk. Met Otis (4) en Nona (2,5) hebben ze ook twee kindjes. “We zijn zowel partners in illustration als in real life. We vullen elkaar heel goed aan”, zegt Klaus, die Studio Bertha nog combineert met zijn job als zelfstandig online marketingconsultant. Lisa is sinds anderhalf jaar fulltime bezig met Studio Bertha. “Met Studio Bertha maken we wenskaarten op aquarel. We doen nog veel meer, ook andere papierwaren zijn bij ons verkrijgbaar. Bertha is een verwijzing naar de bijnaam van de grootmoeder van Klaus. Ze overleed net voor de opstart van onze zaak. Het is een eerbetoon aan deze lieve en goedlachse vrouw. De warmte die zij uitstraalde, willen we met de wenskaarten van Studio Bertha ook verder verspreiden.”

Lisa tekent de kaartjes zelf. “De kaartjes worden met waterverf gemaakt en verder digitaal verfijnd. De tekstjes bedenken we samen. Soms vertrekken we vanuit een tekst en soms vanuit een tekening. Dat hangt sterk af van kaartje tot kaartje. Heel vaak is het vertrekpunt iets uit het dagelijkse leven. Ook onze kinderen zorgen voor inspiratie en hebben hun inbreng. Denk maar aan de aftelkalender voor de Sint bijvoorbeeld. Ze zorgen ook voor feedback en nemen geen blad voor de mond. Ze zijn heel betrokken bij Studio Bertha. Werken doen we vooral van thuis uit, de keukentafel is een populaire tekenplek”, lacht Lisa.

Piekmoment

Voor Studio Bertha is het najaar een van de piekmomenten. “Kerst is en blijft de populairste periode om kaartjes te versturen. We werken steeds met collecties. Een lente -en zomercollectie in het voorjaar en onlangs lanceerden we onze wintercollectie met 26 nieuwe kaartjes. Je kan bestellen via onze webshop en er zijn meer dan 120 verkooppunten in binnen- en buitenland. Zo kan je kaartjes van Studio Bertha terugvinden in winkels in Ierland en de Verenigde Staten”, zegt Klaus. (API)

Info: www.studiobertha.be of volg Studio Bertha op Facebook en Instagram.

The post Studio Bertha brengt warmte op papier tot in Ierland en VS is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ingeborg doet pal in de zomer bizarre aankondiging : “Het is mijn hobby om mensen in de war te brengen”

TV-gezicht Ingeborg (57) en zanger David Vandyck (45) slaan de handen elkaar. Met hun kerstconcert ‘LICHT’ wil het duo mensen raken en ontroeren, maar brengen ze ook een boodschap van hoop. De vertrouwde kerstklassiekers zoals ‘Witte Kerstmis’, ‘Feliz Navidad’ en ‘We Wish You A Mery Christmas’ vullen ze aan met speciale, thematische composities. Het is de eerste keer dat Ingeborg

Lees meer »

Drie grote bewakingsfirma’s krijgen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes voor “zware en langdurige kartelpraktijken”

De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) legt de bewakingsfirma’s Securitas, G4S en Seris samen voor meer dan 47 miljoen euro aan boetes op wegens "zware en langdurige kartelpraktijken". Uit onderzoek van de concurrentiewaakhond hebben de 3 grote bedrijven jarenlang afspraken gemaakt over prijzen, openbare aanbestedingen en om elkaar geen personeel af te snoepen.

Lees meer »

Stadion Eendracht Aalst is veranderd in complete wildernis: “Je maakt mij niet wijs dat dit van vorige week is”

Het zal nog een tijdje duren voor het Pierre Cornelisstadion weer in zijn oude glorie hersteld zal zijn. Het complex is volledig verloederd achtergelaten. Het veld heeft al een tijdje geen grasmaaier meer gezien, het gras staat tot op kniehoogte. Binnen is de kleedkamer bezaaid met pizzadozen en staan er lege flesjes drank lukraak verspreid over zowat elke ruimte. Een

Lees meer »

“De Tour is alleen maar voor witte renners, zei hij. En zie nu”: deze Belg is de beste vriend van Biniam Girmay, de eerste zwarte Tourritwinnaar ooit

“Zo emotioneel als gisteravond aan de telefoon heb ik hem nog niet vaak geweten”, zegt Lieven Corthouts (49). Onze landgenoot heeft het over Biniam Girmay (24), zijn beste vriend én de man die gisteren als eerste zwarte renner ooit een rit in de Tour de France won. Hun bijzondere vriendschap ontstond toevallig op weg naar een koffiebar: “‘Lieven, ik vertrouw

Lees meer »

Man aangehouden na uit de hand gelopen burenruzie: Jan in ziekenhuis overleden nadat hij door auto aangereden werd

Een jarenlange burenruzie in Ouwegem (Kruisem) is begin deze week tragisch afgelopen. Eén van de betrokkenen, Jan Clauwaert, werd op dinsdag 25 juni aangereden na alweer een ruzie. De man werd naar het ziekenhuis overgebracht, waar hij maandag overleden is. Meer info over de precieze omstandigheden van het ongeval ontbreekt, de aanrijder werd aangehouden.

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vrouw van wielrenner Jasper Stuyven aangeklaagd door Amerikaans miljardenbedrijf door gebruik van woord ‘peloton’: “Hallucinant”

Een opmerkelijke zaak: Elke Bleyaert, de vrouw van wielrenner Jasper Stuyven en oprichtster van The Women Peloton, is door een Amerikaans fitnessbedrijf voor de rechter gedaagd. “Het bedrijf heeft het woord ‘peloton’ gemonopoliseerd”, reageert Bleyaert. Na maanden procederen heeft Bleyaert de rechtszaak verloren. The Women Peloton is de grootste vrouwelijke fietscommunity in ons land.

Lees meer »