Politie kan net voorkomen dat man (71) brand sticht in Koksijde nadat hij vat vol benzine uitgiet in gang van appartementsgebouw

Een 71-jarige man werd zaterdagavond laat gearresteerd in Koksijde-Bad nadat hij een inkomhal en gang van een flatgebouw vol aan het gieten was met benzine. De hulpdiensten waren net op tijd aanwezig om hem te stoppen vooraleer hij eventueel brand zou stichten. “Het onderzoek loopt maar de man blijft voorlopig vast op verdenking van poging tot brandstichting”, meldt het parket.

De hulpdiensten werden zaterdagavond rond 23:00 uur opgeroepen om naar een appartementsgebouw in Koksijde-Bad te rijden. Een getuige had daar gezien hoe een man benzine aan het uitgieten was in de gemeenschappelijke gang en hal van het gebouw.

Zowel de brandweer als de politie kwam snel ter plaatse. Voor de politie was het niet ver rijden want het gebouw bevindt zich niet ver van het centrale politiegebouw in de Ter Duinenlaan. Naar verluidt had de man de bedoeling om met de benzine brand te veroorzaken maar kon hij tijdig gearresteerd worden vooraleer hij zijn plannen kon uitvoeren. De politie nam de man meteen mee voor ondervraging.

Zware straffen

“Het onderzoek zit nog in een beginfase”, zegt Fien Maddens van het West-Vlaamse parket. “Veel kunnen we er niet over kwijt. We bevestigen wel dat een man geboren in 1952 opgepakt werd op verdenking van poging tot brandstichting. Het onderzoek moet duidelijk maken wat het motief is. Na verhoor wordt beslist of de man vandaag of maandag voor de onderzoeksrechter wordt gebracht.”

In dit geval gaat het om een poging tot brandstichting maar bij effectieve brandstichtingen bij nacht staan zware straffen waarbij een effectieve celstraf van meerdere jaren opgelegd kan worden. Een verzwarende omstandigheid daarbij is dat het om een bewoond pand gaat en de dader had moeten vermoeden dat er zich tijdens de brand een of meerdere personen zich in het gebouw hadden kunnen bevinden. Het onderzoek door politiezone Westkust loopt verder.

(JH)

The post Politie kan net voorkomen dat man (71) brand sticht in Koksijde nadat hij vat vol benzine uitgiet in gang van appartementsgebouw is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde interim-directeur aan boord te houden: “Hij bracht terug warmte in de school”

Het einde van het schooljaar verliep in Prizma-basisschool De Talententuin in Lendelede niet zo rustig. Er is onder een deel van het personeel en bij heel wat ouders onmin ontstaan omdat interimdirecteur Maarten Vansteenkiste die job na dit schooljaar niet definitief mag uitoefenen. Die laatste hebben een petitie gelanceerd.
The post Ouders basisschool De Talententuin lanceren petitie om geliefde

Lees meer »

Luc Steeno begon in Kursaal Oostende zijn verjaardagsfeest met één lied van Will Tura én ook bijna op het einde zong hij nog één Tura-nummer

In Kursaal Oostende vierde Luc Steeno feest. Inderdaad, Luc werd net 60 jaar en in een organisatie van Blue Sky Concerts vierde hij deze verjaardag met heel wat aanwezigen in de mooie eventzaal van Kursaal Oostende. Luc stond niet alleen op het podium. Ook talrijke collega’s kwamen langs om één of twee liedjes te zingen.
The post Luc Steeno

Lees meer »

TERUGLEZEN OEKRAÏNE. Procureur-generaal Oekraïne: “Groep plande staatsgreep in Kiev”

Bij een Oekraïense droneaanval is zondag een 4-jarig meisje in een auto in de zuid-Russische regio Belgorod om het leven gekomen. Dat heeft de regionale gouverneur gezegd. En in de afgelopen week heeft Rusland 800 glijbommen boven Oekraïne gedropt, zo hekelt de Oekraïense president Volodymyr Zelensky. Hij vraagt opnieuw om meer hulp van het Westen bij de luchtafweer. Lees hier

Lees meer »

Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op te heffen: “Ik wil opnieuw een relatie met hem”

Ze kreeg slagen met een kabel, werd bijna gewurgd en een dag lang opgesloten maar toch wil een 42-jarige vrouw opnieuw een relatie met haar 46-jarige (ex-)vriend uit Wevelgem. De man stond voor de rechter in Kortrijk terecht voor de gijzeling en het geweld. “Ik wou haar gewoon beschermen”, klonk het.
The post Slachtoffer partnergeweld vraagt rechter contactverbod op

Lees meer »

Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt

Op zaterdag 13 juli organiseren Ferm Watou en Landelijke Gilde Watou opnieuw hun kampvuuravond. De Faute Bendt en studio Fashion zullen voor ambiance zorgen.
The post Kampvuuravond in Watou met de Faute Bendt appeared first on KW.be.

Lees meer »

KIJK. Belgische toeristen getuigen over bosbranden in Turkije: “Hier was paniek, de assen vielen op ons”

Door de bosbranden die delen van Turkije teisteren, zijn verschillende Belgische toeristen gisterenavond uit hun hotel geëvacueerd. Dat lieten enkele Belgen aan onze redactie weten via ‘4040′. In het getroffen gebied zitten volgens Buitenlandse Zaken 150 landgenoten. Voorlopig verandert het reisadvies voor Turkije niet. “Vanmorgen is gebleken dat het vuur tot tegen de straat is gekomen, een kleine 150 meter

Lees meer »

Vader van Ternats gezin dat urenlang gegijzeld werd, nu zelf in de cel: zou feiten zelf georganiseerd hebben

De vader van het gezin uit Ternat dat urenlang gegijzeld werd bij een tigerkindnapping, is nu zelf onder aanhoudingsbevel geplaatst omdat hij die tigerkidnapping zelf georganiseerd zou hebben. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het nieuws wordt bevestigd in gerechtelijke kringen. Volgens de advocaat van de vader ontkent de man elke betrokkenheid. Het parket Halle-Vilvoorde geeft voorlopig geen commentaar over

Lees meer »

Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili

Zondag staat de zesde editie van de Franco Belge Run op de kalender in Wervik. Het is een unieke wedstrijd die over de landsgrens heen gaat en bovendien voor het goede doel georganiseerd wordt.
The post Franco Belge Run in Wervik ten voordele van Parkili appeared first on KW.be.

Lees meer »

Staat ziet inkomsten van niet-opgeëiste erfenissen met de helft dalen, en daar zit Axel Daeseleire voor iets tussen

De overheid heeft vorig jaar ‘maar’ 8,9 miljoen euro geërfd van overledenen van wie geen wettelijke erfgenamen werden gevonden of omdat die de nalatenschap hadden verworpen. Dat is ongeveer de helft minder dan het jaar voordien. Notaris Bart Van Opstal ziet meerdere redenen voor die terugval. Het tv-programma ‘Erfgenaam gezocht’ met Axel Daeseleire speelt onrechtstreeks ook een rol.

Lees meer »