Liveblog – Start van Israëlisch offensief “uitgesteld door slechte weer”, meer tijd voor inwoners van Gaza om te vluchten

Israël staat klaar voor een gecoördineerd en grootschalig grondoffensief in de Gazastrook, maar de start zou voorlopig uitgesteld zijn door het slechte weer, zeggen Amerikaanse media. Het leger zou de Palestijnse burgers in het noorden van Gaza ook meer tijd gegeven hebben om het gebied te verlaten. Volg hier de actuele situatie over de oorlog in het Midden-Oosten.

Meer krantenkoppen in België

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Erdogan dreigt ermee Israël binnen te vallen – Veiligheidskabinet machtigt Netanyahu om te beslissen over vergelding raketaanval

De Turkse president Erdogan, een felle criticus van Israëls offensief in Gaza, heeft er zondag tijdens een partijbijeenkomst mee gedreigd dat zijn land Israël zou kunnen binnenvallen. Eerder op de dag voerde het Israëlische leger luchtaanvallen uit op Hezbollah-doelwitten in Libanon als vergelding voor de twaalf doden die er zaterdag op een voetbalveld vielen na de raketaanval op de Golanhoogte.

Lees meer »

De ereplaats die bronzen Van Aert wél koestert: een medaille dankzij een grotere materiaalstunt dan zeven jaar geleden in Luxemburg

Het besluit van Wout van Aert na de Tour zes dagen geleden: “Ik ben geen favoriet voor de wegrit.” Over de tijdrit repte hij zelfs geen woord. Welaan, in een kletsnat Parijs nam hij alle risico’s door als enige met twee volle wielen te rijden… Brons als resultaat. “We hadden berekend dat het zeventien watt winst kon opleveren. Dit is

Lees meer »

TUI moet alle vluchten van en naar Deurne omleiden naar Zaventem, en de pech achtervolgt de reizigers: “De sfeer wordt hier grimmig”

Het zijn pechdagen voor reizigers die vanop Deurne op vakantie wilden vertrekken. Tui heeft alle vluchten moeten omleiden naar Zaventem. Maar ook daar liep het bij één vlucht mis. “De sfeer werd grimmig”, zegt de Antwerpse passagier David Herregodts. Antwerpenaar Michel Vanderhoydonck zegt dat het vaker voorkomt dat vluchten naar Zaventem worden omgeleid.

Lees meer »

Prinsessen zijn ook maar tieners: Alexia krijgt strenge blik van Máxima omdat ze met kauwgom speelt

De Nederlandse prinses Alexia (19) lijkt zich wat te vervelen tijdens het supporters voor haar Olympische landgenoten. Tijdens de finale van de 100 meter schoolslag voor mannen in Parijs speelt ze ongegeneerd met haar kauwgom. Op foto’s is te zien hoe de tweede dochter van koning Willem-Alexander (57) en koningin Máxima (53) een vermanende blik krijgt toegeworpen door haar moeder.

Lees meer »

Drugsbaron Bolle Jos zou zich nu schuilhouden in Rusland

‘Bolle Jos’, de Nederlandse drugsbaron die op de mostwantedlijst van Europol prijkt, is volgens zijn schoonbroer Turkije ontvlucht en zou zich nu in Rusland schuil houden. Twee weken geleden werd de schoonbroer, eveneens een handlanger van de drugsbaron, vrijgelaten uit een Turkse cel.

Lees meer »

Geurts en Maenhaut zakken naar negende stek in 49er FX

Anouk Geurts en Isaura Maenhaut zijn dinsdag tijdens de derde dag van het olympische zeiltoernooi in de 49er FX-klasse op de Spelen in Parijs van de achtste naar de negende plek gezakt. Daarmee blijft het Belgische duo op koers voor de medalrace, die voorbehouden is voor de top tien aan het einde van de twaalf reguliere regatta’s.
The post

Lees meer »

Ingang openluchtmuseum Bokrijk wordt helemaal vernieuwd

De site rond het Poorthuis in Bokrijk, dat is de ingang via parking 2, wordt helemaal vernieuwd. De zone rond het gebouw wordt een volwaardige ingang voor het museum in Genk. Er komt een plein waar bezoekers een terrasje kunnen doen of waar groenten uit de moestuintjes van Bokrijk verkocht kunnen worden.

Lees meer »