LIVE NOORWEGEN-SPANJE (20u45). Nusa op de bank bij de Noren, die rekenen op Haaland en Ødegaard in cruciaal duel

Noorwegen en Spanje kijken elkaar in de ogen in een cruciaal duel in de strijd om de EK-tickets. Schitteren Club-sensatie Antonio Nusa, die wel op de bank start, en topspits Erling Haaland tegen ‘La Roja’? Volg het in onze liveblog.

Meer krantenkoppen in België

Sporza-journalist Maarten Vangramberen is geen grote fan van Frankrijk: “Met mijn gezin zal ik er nooit op reis gaan”

Hij mag er jaarlijks dan wel weken doorbrengen, maar Frankrijk is allesbehalve het favoriete vakantieland van Maarten Vangramberen (45). Waar hij dan wel graag z’n zomers spendeert? Primo zoekt het uit in een interview over benarde situaties tijdens fietsvakanties , z’n sportdromen en de allesomvattende liefde voor z’n kinderen. “Mijn moeder maakt zich nu nog zorgen, als ik op de

Lees meer »

Guldensporenmeeting in het teken van Olympische Spelen met Nafi Thiam als blikvanger

Dit jaar staat de Moore-Guldensporenmeeting in het teken van de Olympische Spelen in Parijs. Olympische atleten van over de hele wereld zakken op zaterdag 13 juli af naar Kortrijk voor een laatste test voor ze vertrekken naar Parijs. Van Belgische zijde zijn alvast volgende olympiërs present: Michael Obasuyi en Eli Bacari (110m horden finalisten op EK), Tibo De Smet (800m),

Lees meer »

KIJK – Na Gloria verlaat ook Guido het beroemde zeearendnest, buurt knutselt kuiken in elkaar: “We eren wijlen cafébazin Madeleine”

Na Gloria heeft nu ook Guido het beroemde zeearendnest van De Blankaart verlaten, net voor de babyborrel van zondag. De buurt zorgt ervoor dat meter Maaike Cafmeyer en peter Wim Willaert kunnen toosten bij Madeleine. “Dit geknutseld kuiken is een eerbetoon aan onze overleden cafébazin.”
The post KIJK – Na Gloria verlaat ook Guido het beroemde zeearendnest, buurt knutselt

Lees meer »

Verkoop eerste fase woonproject De Lange Thuyn in Blankenberge gelanceerd: “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen”

Op de grens met het poldergebied in het zuidoosten van Blankenberge verrijst een nieuwe woonbuurt met zo’n 239 wooneenheden. Samen met lokaal bestuur Blankenberge en woonmaatschappij Zetus realiseert WVI er het eigentijds woonproject De Lange Thuyn. “Vandaag lanceren we met trots de verkoop van de eerste fase”, zegt Johan Proot, directeur WVI. “Hier verschijnen straks de eerste dertig woningen.”

Lees meer »

Nauwere samenwerking tussen Poetin en Kim Jong-un is een feit: Noord-Koreaanse elitesoldaten brengen bezoek aan Rusland

Een groep Noord-Koreaanse elitesoldaten in wording is op dit moment onderweg naar Rusland voor een officieel bezoek. Dat melden Noord-Koreaanse staatsmedia. Het bezoek is het eerste onderdeel van het strategische partnerschapsakkoord dat de Russische president Vladimir Poetin (71) en zijn Noord-Koreaanse bondgenoot Kim Jong-un (40) vorige maand hebben ondertekend.

Lees meer »

The War on Drugs bekronen het Cactusfestival in Brugge

Patrick Keersebilck, afscheidnemend directeur van Cactus Muziekcentrum, blikt tevreden terug op het Cactusfestival in Brugge. Drie uitverkochte dagen, geen incidenten en een relaxte sfeer. Met als muzikale hoogtepunten punkoma Patti Smith en The War on Drugs. En de schade aan het Minnewaterpark door de modder? Terrein effenen, herzaaien en over drie weken bloeit het gerenoveerde stadspark als tevoren.
The

Lees meer »