Leerlingen VHSI Sint-Michiels beantwoorden digitale vragen van senioren

Digitale vaardigheden zijn tegenwoordig voor iedereen een absolute must. Voor senioren blijft het een hele opdracht om bij te blijven op het vlak van informatietechnologie. De leerlingen van het 6de jaar informaticabeheer van het Vrij Handels- en Sportinstituut (VHSI) helpen deze maand gedurende drie woensdagvoormiddagen een twintigtal senioren, zodat hun gsm, laptop of computer geen geheimen meer voor hen heeft.

“We organiseren Digisenior al vele jaren”, vertelt Laura Denolf, lerares Nederlands en begeleider van het project. “Onze leerlingen maken eerst een cursus die ze helemaal zelfstandig samenstellen en tijdens de bijeenkomsten moeten ze de senioren helpen en begeleiden. Het project kadert binnen het leergebied Nederlands en biedt hun de kans om hun IT-kennis op een zo begrijpelijk mogelijke manier door te geven aan de senioren”, vertelt ze.

Tsigane en Noah zijn twee leerlingen die het project Digisenior een unieke ervaring vinden. “De deelnemers mogen zelf hun vragen voorleggen en zijn heel tevreden als we hen helpen. We begeleiden hen in kleine groepjes en dat is een voordeel. Het project leert ons dat alles wat wij op het vlak van IT evident en logisch vinden, dat niet altijd is voor iets oudere mensen.”

De senioren zijn unaniem tevreden over de manier waarop de leerlingen hen helpen. “Het zijn echt fantastische jongens en meisjes”, aldus een van de senioren, die liever anoniem blijft. “Ik had vorige week een lange lijst met vragen bij en die waren na een uur al allemaal beantwoord. Deze week heb ik een nieuw lijstje bij.”

Nieuwe groep

“We worden hier echt in de watten gelegd”, vult een andere dame aan. “Bij aankomst krijgen we een kopje koffie of thee en we betalen maar vijf euro om drie voormiddagen geholpen te worden. De leerlingen leggen alles heel begrijpelijk uit en zijn ontzettend vriendelijk.”

Het project Digisenior wordt dit schooljaar nog twee keer herhaald. “In januari en april verwelkomen we een nieuwe groep. Niettegenstaande we weinig ruchtbaarheid geven aan het project is er altijd meer dan voldoende interesse. Voor onze leerlingen zijn de volgende beurten een ideale gelegenheid om te leren uit de foutjes die ze in deze eerste sessie maakten”, besluit leerkracht Laura Denolf.

(PD)

The post Leerlingen VHSI Sint-Michiels beantwoorden digitale vragen van senioren is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Wie is Lotte Vermeir, het VRT-nethoofd voor wie populaire schermgezichten ten strijde trekken, maar die ook tegenwind krijgt?

Lotte Vermeir (39) is ongewild in het oog van een ongeziene mediastorm beland. De netmanager van VRT 1 en VRT Canvas werd vrijdag op staande voet ontslagen door CEO Frederik Delaplace. Sommige collega’s vonden dat wrang en namen het voor haar op in de open brief ‘Een zwarte dag voor de VRT’, maar die werd door anderen dan weer genuanceerd.

Lees meer »

Gloednieuwe Franse kerncentrale van Flamanville dag na opstart stilgelegd

Welgeteld één dag nadat de Franse kerncentrale van Flamanville is opgestart, meldt elektriciteitsproducent EDF dat de installatie “automatisch is uitgeschakeld”. Er worden nu technische controles en analyses uitgevoerd, alvorens de kerncentrale opnieuw wordt opgestart. “Het gaat om een complex proces dat tot onderbrekingen kan leiden en dat talloze tests vereist”, luidt het bij EDF.

Lees meer »

KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw veld maandag gekeurd wordt”

KVK Westhoek speelt dit seizoen op kunstgras. De werken liepen echter wat vertraging op en zo spelen de Ieperlingen hun vooruitgeschoven eerste thuismatch nog elders. De ploeg van Bram Lucker gaat naar Boezinge, de ploeg met wie KVK Westhoek bijna ging fusioneren vorig jaar.
The post KVK Westhoek speelt thuismatch tegen Dikkelvenne in… Boezinge: “We hopen dat ons nieuw

Lees meer »

Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo

Vakantieboerderij Hof Ter Lo had het voorbije weekend Vlaams minister voor Brussel, Jeugd, Media en Armoedebestrijding Bejamin Dalle op bezoek. En het was een speciaal weekend voor de CD&V-minister, want hij vierde er vrijdag zijn 42ste verjaardag.
The post Vlaams minister Benjamin Dalle viert verjaardag in Hof Ter Lo appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Nieuwe klap in gezicht familie”: Oostkerkenaar Jamy (25) in beroep mee verantwoordelijk gesteld voor eigen dood

Bijna vier jaar nadat Oostkerkenaar Jamy Destickere (25) om het leven kwam bij een motorongeval in Dudzele, krijgt zijn familie opnieuw een bittere pil te slikken. In beroep oordeelde de rechtbank dat de jongeman mee verantwoordelijk is voor de fatale aanrijding met een bejaarde fietser. De politierechter had de nu 83-jarige man nog volledig aansprakelijk gesteld. “Maar als het slachtoffer

Lees meer »

Stijn Desmet (KSV Oostkamp): “Schrijven aan nieuw verhaal”

Het KSV Oostkamp van Stijn Desmet moest de verplaatsing naar Sparta Petegem ondernemen. Al vlug kreeg Stijn Desmet loon naar werken, want een ingestudeerd nummertje na hoekschop werd door Broes Willem ingekopt. Aan de overzijde kreeg Milan Iket kort na rust een wereldgoal te slikken. Een kwartier voor inrukken was het de beurt aan de ingevallen Phil Canoot om raak

Lees meer »

Nederlands leger neemt dienstplicht weer onder de loep: “Niet meteen verplichtend, maar toch dwingender aanmoedigend”

De Nederlandse regering investeert miljarden in nieuwe tanks, vliegtuigen, fregatten en moderne wapensystemen voor het leger. Maar die moeten ook bediend worden, zo staat in een Defensienota die donderdag werd besproken. “Met beroepsmilitairen en reservisten alleen komen we er niet meer”, klinkt het. En dus wordt de dienstplicht weer onder de loep genomen.

Lees meer »

Gered dankzij briefje in McDonald’s: ouders houden eigen dochter gevangen om haar uit te huwelijken in Turkije

Een briefje met een noodkreet dat ze ontvoerd was, tijdens een tussenstop in de handen geduwd van een verkoopster bij McDonalds in Hongarije. Dat bracht de gevangenhouding van een meisje door haar eigen ouders ten einde voor ze helemaal in Turkije waren. Haar ouders uit Hamme, en enkele familieleden die hielpen bij de ontvoering, werden door de Dendermondse rechtbank veroordeeld.

Lees meer »