Kristel Verbeke en Kamal Kharmach kunnen zelf nog veel leren uit ‘Geld gezocht’: “Fouten van die gezinnen, die maak ik ook”

Het leven wordt alsmaar duurder, dat voelen we allemaal. In ‘Geld gezocht’ helpen Kristel Verbeke (47) en Kamal Kharmach (31) gezinnen financieel orde op zaken stellen. “Besparen is net als diëten: iedereen weet hoe het moet, maar het daadwerkelijk doen is vaak heel moeilijk”, vertellen de twee in ‘Primo’. Tegelijk geven ze ook enkele tips mee om je uitgaven binnen te perken te houden.

Meer krantenkoppen in België

“Warmte van gezin kunnen we nooit vervangen”: pleegkinderen komen (lange tijd) in ziekenhuis terecht door plaatstekort

Een kinderziekenhuis kan de warmte van een gezin nooit vervangen, terwijl dat net is wat een kind nodig heeft. Dat zegt professor en kinderarts Ann De Guchtenaere van het UZ Gent, dat net als andere ziekenhuizen af en toe pleegkinderen (lange tijd) opvangt door een groot tekort aan crisisopvangplaatsen. Concreet zoekt Pleegzorg Vlaanderen meer dan 400 zulke plaatsen voor dringende

Lees meer »

Tiener urenlang mishandeld en vernederd tijdens “horrornacht”: “Hij moest op zijn knieën zitten, waarna ze op hem urineerden”

Nadat hij de instelling ontvlucht was, zocht een 17-jarige jongen zijn toevlucht in het appartement van Bruggeling Dylan D. (18). Daar wachtten het slachtoffer urenlange vernederingen en mishandelingen waarbij zelfs op hem geürineerd werd. Toen D. en zijn kompaan ermee dreigden de jongen aan een steen in de vaart te gooien, brachten de buren redding. “Het was totale horror”, stelde

Lees meer »

Heilbot uit Groenland is eetbaar erfgoed dankzij Pittems bedrijf: “Wij roken de vis hier traditioneel”

De gerookte heilbot van het Pittemse bedrijf Vanafish werd recent bekroond met het Streekproduct.be-label, een initiatief van het Steunpunt Streekproducten van VLAM dat Vlaams eetbaar erfgoed in de kijker moet plaatsen. Hoewel de vis oorspronkelijk afkomstig is uit Groenland, wordt het door de traditionele bereidingswijze toch gezien als waardevol streekproduct, dat nu terecht in de kijker wordt gezet.
The

Lees meer »

“Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward Vergote reageert op vijf maanden schorsing

Burgemeester Ward Vergote (Visie) reageert ongemeen hard op de vijf maanden schorsing die is opgelegd door Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Gwendolyn Rutten (Open Vld). Vergote keerde haar partij enkele jaren geleden de rug toe en het is zeer de vraag of dit nu al dan niet heeft meegespeeld.
The post “Een uitermate harde en onredelijke uitspraak”: burgemeester Ward

Lees meer »

Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe

Op 7 en 8 september wordt de Koning Ridderdijk van Westende, ter hoogte van surfclub De Kwinte, omgetoverd tot een waar gastronomisch paradijs tijdens Tastoe.
The post Focus op lokaal tijdens culinaire festival Tastoe appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter: “Genieten staat centraal”

Tijdens de zomermaanden is de belevingsweide Entre Deux Verres opnieuw toegankelijk voor het publiek. “We serveren met veel plezier een glaasje of flesje wijn, sapje of een hapje”, aldus wijnboer Martin Bacquart. “Een bezoek aan de belevingsweide kan ook de perfecte afsluiter zijn van een wandeling op en rond ons wijndomein.”
The post Zomerbar tussen de wijnranken in Westouter:

Lees meer »

Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Na net geen 50 jaar nam Lieven Vervenne ontslag uit het bestuur van het Davidsfonds Wevelgem. Afgelopen maandag werd hij uitgebreid bedankt voor wat hij op cultureel vlak heeft verwezenlijkt. Lieven zelf, die keek vooruit. Naar een volgende activiteit waarvoor hij de contacten aan het leggen was.
The post Lieven Vervenne neemt afscheid van Davidsfondsbestuur Wevelgem: “Stuk levend erfgoed”

Lees meer »

Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen staan”

Zwevegem Sport won vorig seizoen met vlag en wimpel de titel in tweede provinciale. In het tussenseizoen haalden de jongens van T1 Frederic Calu zeven nieuwelingen binnen. “Het zou moeten volstaan om een rustig seizoen vol te maken”, hoopt sportief verantwoordelijke Mathieu Dosquet.
The post Dylan Vens is nieuwkomer bij promovendus Zwevegem Sport: “We zullen zeker ons mannetje kunnen

Lees meer »

BEKIJK: Herdenking van dodelijke crash Britse WO II-bommenwerper in Kattevennen: “Belangrijk om hun opoffering nooit te vergeten”

De stad Genk heeft in de Kattevennen een herdenkingsmonument ingehuldigd voor de 3 Britse bemanningsleden van een vliegtuig dat crashte in de Kattevennen, tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 mei 1940 stortte de Britse bommenwerper van het type Bristol Blenheim neer in het bos. Het enige nog vliegende exemplaar vloog vandaag voor de gelegenheid over het vliegveld van Zwartberg. Het

Lees meer »