JCI Veurne-Westkust wint twee awards: “Mensen inspireren om te ondernemen”

Dit weekend stond JCI Veurne-Westkust in de schijnwerpers tijdens het Nationaal Congres in Brussel, waar de afdeling maar liefst twee van de negen awards in ontvangst mocht nemen. De onderscheidingen vielen in de categorieën ‘Best Inter-organization Collaboration Project’ en ‘Best Local Business and Entrepreneurship Program’.

JCI (Junior Chamber International) Veurne is een van de 34 lokale Vlaamse afdelingen die deel uitmaken van de in 1915 opgerichte organisatie die jonge ondernemende mensen tussen 18 en 40 jaar verenigt en die zichzelf en de maatschappij willen verbeteren. Wereldwijd telt JCI meer dan 200.000 actieve leden in 100 landen die zich engageren voor duurzame projecten die via JCI Active Citizenship Framework worden gestimuleerd.

Netwerkplatform

JCI Veurne-Westkust telt momenteel 13 actieve leden. Voorzitter Seppe De Potter: “We zijn er trots op dat we maar liefst twee van de negen awards in de wacht hebben gesleept. De Award voor het ‘Best Inter-organization Collaboration Project’ is een erkenning voor het Jobconnect-initiatief. In samenwerking met de Provincie West-Vlaanderen, RTC, Technoboost en Stad Veurne hebben we dit opmerkelijke project gerealiseerd, gespreid over twee dagen op 27 en 28 april. De eerste dag kwamen zo’n 400 leerlingen een kijkje nemen op het Technoboost-techniekevent, en het was de bedoeling om met allerlei workshops en demo’s jongeren te inspireren voor een technische toekomst. De tweede dag was ongetwijfeld het hoogtepunt van het evenement: zo’n 25 vooraanstaande bedrijven hadden zich ingeschreven voor een stand op de jobbeurs, die zich vooral richtte op de Westhoek. De gezamenlijke inspanningen brachten werkgevers en werkzoekenden op een unieke manier bij elkaar, met succes. Het evenement heeft geleid tot het aannemen van nieuwe werknemers en het motiveren van mensen om te kiezen voor een carrièreswitch. Op het afterwork-evenement is gebleken dat er duidelijk nood is aan een platform om te netwerken en ideeën uit te wisselen.”

Goed idee

Het bleef echter niet bij deze eerste award. JCI Veurne-Westkust werd ook nog eens onderscheiden met de ‘Best Local Business and Entrepreneurship Program Award’. ‘Deze erkenning volgde op een succesvolle avond op 8 december 2022, waarbij Connie Vandendriessche, een vooraanstaande vrouwelijke ondernemer in de HR-wereld, een inspirerende lezing gaf. “Dit evenement bracht ondernemers uit de regio samen en bood een waardevol platform voor kennisdeling en netwerken”, aldus Seppe De Potter. “Connie Vandendriessche legde op een heldere, boeiende manier uit hoe het eraan toegaat in de HR-wereld, en benadrukte dat wie een goed idee heeft, ook iets kan bereiken.”

Yorick Maddens, Lien Hauspie en Dennis Vanpeperstraete. (foto MVO) © MYRIAM VAN DEN PUTTE

“We zijn echt blij met deze awards, omdat ze duidelijk het motto van JCI Veurne-Westkust illustreren: mensen inspireren om ondernemend te zijn”, vervolgt Seppe. “Deze twee prestigieuze awards onderstrepen het harde werk van onze leden, en ze benadrukken ook het vermogen dat we op lokaal en nationaal niveau kunnen uitblinken. Overkoepelend of binnen onze afdeling werken we aan gemeenschaps- en businessprojecten, we organiseren interessante vormingen en nodigen bijzondere sprekers uit, organiseren teamuitstappen, nemen deel aan nationale en internationale congressen enzovoort.”

Traditie

Het JCI-team wil nog vermelden dat het een traditie is geworden om de ontvangen awards op de foto ondersteboven te houden, als een knipoog naar een grappig voorval uit het verleden van de afdeling. Iemand deed dit ooit per ongeluk, en het werd al snel een herkenbaar kenmerk van alle prijzenfoto’s van JCI Veurne-Westkust.

Het actieve team van JCI Veurne-Westkust blijft echter niet op zijn lauweren rusten. “We zijn al bezig met ons volgende project”, geeft voorzitter Seppe mee. “In februari organiseren we opnieuw een maatschappelijk project: Dinner in the Dark, waarbij de opbrengst gaat naar de vzw Vrienden der Blinden in Koksijde.”

The post JCI Veurne-Westkust wint twee awards: “Mensen inspireren om te ondernemen” is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Zij-instromer Corine blikt terug op eerste schooljaar als directeur: “Samenleving moet de kracht voelen van goed onderwijs”

Voor Corine Versteylen (50), die vroeger als marketingdirecteur werkte in de Vlerick Business School, zit het eerste schooljaar als schooldirecteur erop. Op 1 september startte ze de gloednieuwe Jezuïetenschool in het Brusselse Sint-Jans-Molenbeek op. VRT NWS volgde haar een jaar lang in haar nieuwe avontuur. Was haar nieuwe job wat ze ervan verwachtte? En hoe kijkt ze terug op dat

Lees meer »

Ouders van verdronken Harmony (7) spreken voor het eerst: “Mijn zoon was bang van water. Waarom werd er niet op hem gelet?”

Met veel vraagtekens blijven ze achter. De ouders van Harmony Francis (7) uit Borgerhout weten nog steeds niet wat hun zoontje afgelopen donderdag precies is overkomen in het recreatiedomein De Mosten. Harmony, die niet kon zwemmen, verdronk die dag tijdens een schooluitstap in het meer. “Bij de telling moesten alle leerlingen op hun handdoek op het strand gaan zitten. Die

Lees meer »

Hij hoeft niet te paraderen in bloot bovenlijf. Maar een zwakke Joe Biden is nefast voor heel de wereld

Oorverdovend wordt de roep in de Verenigde Staten aan Joe Biden om zich terug te trekken als presidentskandidaat. Voor het welzijn van zijn land. Maar hij zou dat ook moeten doen voor het welzijn van de wereld, analyseert onze buitenlandjournalist Guy Van Vlierden. Als Biden verliest, zit iedereen weer opgezadeld met Donald Trump. En als Biden alsnog wint, dan dreigen

Lees meer »

Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht: “Laat me maar uitbollen zoals een oldtimer”

Al meer dan twintig jaar is Iddy Decock dé steunpilaar van de Sint-Pieterswijkfeesten, die van vrijdag 5 tot zondag 7 juli opnieuw 6.000 à 7.000 mensen zullen lokken naar het Zaalhof. Maar met zijn 74 lentes op de teller beseft de gepensioneerde landmeter dat hij niet eeuwig de wijkkermis recht kan houden.
The post Iddy Decock houdt Sint-Pieterswijkfeesten recht:

Lees meer »

Hij gaf de daders eerst nog rondleiding in zijn huis: ‘gijzelaar’ opgepakt omdat hij eigen ontvoering in scène zou hebben gezet

Het lijkt wel het scenario van een hollywoodfilm. Een man is opgepakt omdat hij zijn eigen ontvoering in scène zou hebben gezet. Drie gemaskerde mannen vallen op 4 juni het huis binnen van Hassan K. (49) en zijn gezin in Ternat. De overvallers nemen zijn partner Anna N. (49), die werkt als bevoorrader van geldautomaten, mee en dwingen haar een

Lees meer »

Vijf doden door botsing trein en bus op spoorwegovergang Slowakije: bus uiteengereten

Op een spoorwegovergang in het zuidwesten van Slowakije zijn een passagierstrein en een bus op elkaar gebotst. Daarbij vielen zeker vijf doden, melden de reddingsdiensten. Volgens het persagentschap ‘TASR’, dat zich baseert op informatie van de politie en spoorwegmaatschappij ZSSK zaten er ruim honderd passagiers in de EuroCitytrein. Het publieke tv-station ‘RTVS’ meldt dat de bus letterlijk uit elkaar werd

Lees meer »