Infoavond in ARhus Roeselare over leven met een hersenletsel

ARhus, AZ Delta en Dominiek-Savio organiseren op dinsdag 17 oktober een infoavond over de impact van een NAH, een niet-aangeboren hersenletsel, bij patiënten en hun naaste omgeving. De sessie kan in ARhus of via livestream gevolgd worden.

Ongeveer 300.000 Belgen leven vandaag met een niet-aangeboren hersenletsel, een NAH, ten gevolge van een ongeval, een bloeding of een tumor. Naast de gekende zichtbare gevolgen zoals spraak- en motorische problemen zijn er na verloop van tijd ook vaak cognitieve, sociale of gedragsproblemen. Een hersenletsel haalt het leven van de persoon compleet overhoop.

Tijdens de infoavond in ARhus licht Dr. Valerie Lefevere van AZ Delta toe wat de impact daarvan is op de patiënt en zijn omgeving. Neuropsychologe Winnie Naessens gaat dieper in op overprikkeling en vermoeidheid bij de NAH-patiënt. Maar niet alleen de patiënt wordt getroffen. Ook zijn of haar omgeving deelt in de problematiek. Daarover heeft Lieve Borremans van ‘t Spoor, de thuisbegeleidingsdienst van Dominiek Savio, het.

Huis van vertrouwen

“ARhus wordt door de Roeselaarse burger aanzien als een huis van vertrouwen”, verklaart directeur Yves Rosseel de keuze voor het kenniscentrum op De Munt. “Vanuit die positie is het onze taak om de brug te maken tussen het gezondheidsveld enerzijds en de burger anderzijds en het uitwisselen van informatie via bijvoorbeeld deze infosessie, te faciliteren.”

De infoavond Leven met een hersenletsel wordt georganiseerd in het verlengde van de jaarlijkse Week van NAH die loopt van 9 tot 15 oktober. De sessie vindt plaats op dinsdag 17 oktober van 19 tot 20.30 uur in ARhus op de De Munt of online. (Bart Crabbe)

De toegang is gratis, maar je moet wel inschrijven via www.arhus.be/kalender.

The post Infoavond in ARhus Roeselare over leven met een hersenletsel is provided by KW.be.

Meer krantenkoppen in België

Biden blundert opnieuw en beschrijft zichzelf als zwarte vrouw

De Democraten hebben Bidens prestatie tijdens het eerste presidentiële debat naar aanloop van de Amerikaanse verkiezingen nog maar nauwelijks kunnen verteren, of de president blundert opnieuw. Op Independence Day struikelt hij meermaals over zijn woorden, tot het punt dat hij zichzelf een zwarte vrouw noemt.

Lees meer »

Samson & Marie namen nieuwe clip ‘Naar Zee’ op tijdens een zonnig moment op het strand van De Haan: “Ik ben een meisje van de zee!”

Het was op een zonnige maandag dat Samson & Marie hun nieuwe clip opnamen op het strand, nabij het Zeepreventorium in De Haan. Heel wat toevallige strandgangers keken raar op toen medewerkers van Studio 100 een opnameset aan het plaatsen waren, waarna de bekende personages ter plaatse kwamen. Naast brandweerman Bill, kunstenares Trees, bakkerin Florentine, turnleraar Tarik en de burgemeester

Lees meer »

“Hij eet maar één maaltijd per dag”: zijn eisen backstage en alles wat u wilt weten over Bruce Springsteens passage in België

Hij is er. Nu nog in hartje Brussel, straks op de wei van Werchter. Bruce Springsteen was even slapjes door een maagzweer en stemproblemen, maar dat zal hem niet weerhouden van een weergaloos concert én een bezoek aan zijn favoriete Belgische winkel. Wat staat er op zijn setlist? Wat op zijn bankrekening? En wat op zijn 37 bladzijdes tellende rider?

Lees meer »

KIJK. De snelste in de tussenspurt, de eerste waaier gemist en net geen eerste ritzege: de dag van Jasper Philipsen in beeld

Opnieuw geen ritzege voor Jasper Philipsen. Na de tweede plek achter Mark Cavendish gisteren, werd hij nu tweede achter Dylan Groenewegen. Voor de spurt reed Philipsen zich in de kijker door de tussensprint te winnen. Nadien was er even paniek, toen ie in de tweede waaier belandde. Alles werd gelukkig voor hem snel rechtgezet. In Dijon kwam de ‘Vlam van

Lees meer »

Spotify verwijdert pro-Russische artiesten – Washington kondigt nieuw militair hulppakket van 2,3 miljard dollar aan voor Oekraïne

De Hongaarse premier Viktor Orbán bezoekt vandaag Kiev, waar hij de Oekraïense president Volodymyr Zelensky ontmoet. Dat meldt de Britse krant ‘Financial Times’. Het bezoek van Orbán, een uitgesproken criticus van de westerse militaire hulp aan Oekraïne, volgt een dag nadat Hongarije het roulerende voorzitterschap van de Europese Unie heeft overgenomen. Lees hier de ontwikkelingen van dinsdag 2 juli terug.

Lees meer »

Anzegemse vzw Karibu weet jury te bekoren: “Focus op huisvesting is cruciaal”

Vluchtelingennetwerk Vlaanderen bekroonde de Anzegemse vzw Karibu met een solidaire award. De jury koos unaniem voor Karibu als winnaar door de veelzijdige en impactvolle aanpak. “Wat Karibu bijzonder maakt, is hun focus op huisvesting, wat van cruciaal belang is voor zowel nieuwkomers als de mensen die met hen in contact komen.”
The post Anzegemse vzw Karibu weet jury te

Lees meer »

Nathalie (53) maakt levensgrote poppen van haar vier kinderen en rijdt ermee rond: “Naar hun stamcafé, of naar de kliniek waar ze geboren zijn”

Voor haar afstudeerproject in de beeldhouwklas van de academie in Eeklo maakte Nathalie De Weweire (53) levensgrote poppen van haar vier inmiddels volwassen kinderen. De koppen ervan zijn in harde gips gemaakt, de lichamen maakte Nathalie uit hun eigen oude donsdekens. “De bedoeling is dat ik er een tijdje mee rondrijd en mijn auto, met de poppen op de achterbank,

Lees meer »

Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden

In het Jan Yperman Ziekenhuis in Ieper is politiecommissaris op rust Edwin Christiaen (67) uit Ieper gestorven. Hij was een fiere gewezen rijkswachter en werd na de politiehervorming commissaris bij de zone Westkust. Edwin werd er directeur Operaties. Begin juli 2015 ging hij met pensioen
The post Gewezen politiecommissaris Edwin Christiaen (67) uit Ieper is overleden appeared first on

Lees meer »