Hoge opkomst bij cruciale Poolse verkiezingen, wachten op de eerste resultaten

Het is wachten op de eerste resultaten van de parlementsverkiezingen in Polen. De stemlokalen gaan dicht om 21 uur, meteen daarna zullen de eerste exitpolls bekendgemaakt worden. Die zullen aangeven of de huidige rechts-conservatieve regering aan de macht blijft of niet. En dat zal grote gevolgen hebben voor Polen, én de EU.

Meer krantenkoppen in België

Plus Dertien Beveren trapt nieuw werkjaar vol enthousiasme af

De start van het nieuwe werkjaar bij Plus Dertien Beveren was een groot succes. Met een prachtige opkomst werd de avond gevuld met vreugde, enthousiasme en heel wat plezier. Iedereen was blij om na de zomer terug samen te komen en er een onvergetelijke avond van te maken. “Dit jaar mogen we met trots melden
The post Plus Dertien

Lees meer »

Aaron Blommaert heeft de liefde gevonden én tegelijk zijn grootste inspiratiebron voor nieuwe muziek: “‘Familie’ moet helaas wijken”

De deur van ‘Familie’ gaat eind deze maand dicht, met stil verdriet. Maar Aaron Blommaert (22) kiest er bewust voor, om muzikaal de hoogste noten te kunnen halen. “Met carnaval verstop ik me al eens graag onder kostuums en schmink, maar in mijn muziek wil ik vanaf nu bloedeerlijk zijn en daar heb ik extra tijd voor nodig”, vertelt hij.

Lees meer »

Skeeleren bij Katjarisu

Schaats- en skeelerclub Katjarisu heeft zijn jaarlijkse clubkampioenschap voor de jeugd georganiseerd (foto), gevolgd door een uurrit.
The post Skeeleren bij Katjarisu appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bijna 200 buren van Club Brugge trekken naar Raad van State… om te procederen vóór een nieuw stadion: “Slechts een minderheid is tegen”

Club Brugge krijgt steun uit onverwachtse hoek voor haar stadionproject. Een grote groep buurtbewoners neemt juridische stappen om zich uit te spreken vóór een nieuw stadion. “Enkele tegenstanders houden het project tegen, maar de meeste buren zijn de plannen wél genegen”, zeggen initiatiefnemers Joke Vandaele en Nick De Grande, die samen met nog 191 anderen naar de Raad van State

Lees meer »

“Voor een gemeente van zo’n 6.000 inwoners casht de burgemeester 58.726 euro bruto per jaar”: een overzicht van alle lonen

Ze moeten op 13 oktober eerst verkozen raken, maar de lonen van de Vlaamse burgemeesters liggen vast. En ‘size does matter’, want hoe meer inwoners in hun gemeente of stad, hoe hoger hun wedde. Dus als Bart De Wever het haalt, wordt hij de absolute grootverdiener onder de burgervaders. Hoeveel brengt de Antwerpse sjerp hem op? En wat krijgen zijn

Lees meer »

De Kasteelvink zet kampioenen in de bloemetjes

De Kasteelvink zette deze middag de kampioenen in de bloemetjes. Filip Devos werd met vink Felix zowel koning als keizer. Met vogel Tiest speelde Filip Devos ook kampioen. Annie Vandenbroucke kroonde zich met vink Francky tot koningin. Verder kregen we nog kampioen 75 % Rudi Demeulenaere met Gerard, kampioen 50 % Jean-Marc Huyghe met Ocean,
The post De Kasteelvink

Lees meer »

Cirque du Soleil lanceert nieuwe digitale ervaring exclusief voor België in samenwerking met Imagien

Cirque du Soleil werkt samen met Imagien om zijn wereldberoemde show KURIOS: Cabinet of Curiosities naar het digitale podium te brengen. Deze exclusieve, interactieve ervaring laat kijkers Cirque du Soleil op een geheel vernieuwende manier beleven. De digitale voorstelling is exclusief te zien in België. De opnames werden gemaakt tijdens de live shows van KURIOS: Cabinet of Curiosities in Brussel.<br

Lees meer »

Nieuw koningspaar bij De Molenpikkers

De leden van vogelpikclub De Molenpikkers streden om de titel van koning en koningin. Bij de heren was Jordy Barbier de beste, bij de dames sleepte Sofie Trooster de titel van koningin in de wacht. Ook de kampioenen van het voorbije seizoen werden gehuldigd. Die eer was weggelegd voor opnieuw Jordy Barbier en Anja Callens.
The post Nieuw koningspaar

Lees meer »

Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie: “Samen uit, samen thuis”

“Samen uit, samen thuis toch?” Een 22-jarige jongeman uit Roeselare was er niet over te spreken dat zijn 23-jarige ex-huisgenoot hem alleen wil laten opdraaien voor de brandstichting van een bromfiets in Roeselare. Beiden waren samen op pad en Snapberichten lijken voldoende te zeggen. Geen nood: beiden werden samen veroordeeld.
The post Huisgenoten veroordeeld voor brandstichting bromfiets na ruzie:

Lees meer »

Traktaat voor bewoners van de Nijverheidsstraat

In de loods van de familie Delmotte in de Nijverheidsstraat kwamen talrijke bewoners uit deze straat bijeen. Niet voor een buurtfeest, wél voor een dankjewel namens de gemeente. De inwoners ondervonden immers een tijdlang problemen door de werkzaamheden in de straat, die door de weersomstandigheden langer duurden dan voorzien. Er waren zo’n 65 bewoners aanwezig.
The post Traktaat voor

Lees meer »

Kabeljauw voelt zich goed aan kunstmatige riffen rond windmolens op Noordzee

Kunstmatige riffen aan windturbines op zee, gemaakt van betonnen buizen, zijn een uitstekende schuilplaats voor kabeljauw. Dat blijkt uit onderzoek van onder andere Wageningen University waar ook een Vlaamse wetenschapper aan deelnam. Ze pleiten ervoor om meer van zulke kunstmatige riffen aan te leggen bij nieuwe windmolenparken, omdat naast de kabeljauw ook heel wat andere vissoorten er wel bij varen.

Lees meer »

Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers

Op zaterdag 12 oktober is er in het Fabriekspand de eerste editie van het Oktoberfest. Onder andere charmezanger Jens, Yves Seghers en de PartyShakerz zorgen er voor de sfeer. “Inmiddels zijn al 650 kaarten verkocht”, aldus organisator Tim De Bree.
The post Eerste Oktoberfest met Les Copines en Yves Seghers appeared first on KW.be.

Lees meer »